Girona

Amb la pressió afegida

El rival. El Leganés visita Montilivi en posició de descens però en tendència positiva després de perdre només un partit en les últimes quatre jornades i empatar en el darrer a casa contra l’Atlético

El partit entre el Girona i el Leganés està encerclat en vermell en el calendari dels dos equips. Per al Girona, l’oportunitat de situar-se amb un marge de deu punts per sobre del descens directe és prou llaminera per centrar els esforços a sumar els tres punts i gaudir d’una nova aturada en el campionat –la tercera– amb molta tranquil·litat. Per al Leganés, l’equip que marca el descens, evitar que un rival de la seva lliga el deixi enrere i sumar tres punts per treure el cap de les posicions fatídiques també fa que el matx sigui de vital importància.

El conjunt madrileny ha tingut a l’estiu múltiples canvis en la plantilla (hi va haver una vintena de moviments entre traspassos, cessions i rescissions), però el de més transcendència ha estat a la banqueta. La marxa d’Asier Garitano a la Real Sociedad després de cinc cursos d’èxit al club, amb el qual va pujar de segona B a l’actual primera, ha obligat l’entitat a reinventar-se després d’apostar per Pellegrino. L’argentí està passant per l’obligatori procés d’adaptació i acoblament a l’entitat i als nous jugadors, una etapa que sembla que comença a superar després d’haver perdut només un partit en les últimes quatre jornades –una victòria i dos empats– i d’haver demostrat a Butarque que és capaç de vèncer el Barça (2-1) i haver empatar en l’última jornada contra l’Atlético (1-1). I és que és com a local que el Leganés ha pogut sumar punts vitals –vuit de quinze–, uns registres molt positius tenint en compte els pèssims registre a camp contrari –tan sols un de divuit.

Al conjunt blanc-i-blau no hi ha cap figura ni cap jugador que destaqui o acapari el joc. En defensa la contundència de Siovas, Bustinza o Silva equilibra un atac bo amb El Zhar, Carrillo o Óscar com a homes més forts.

NEGATS A FORA

Els madrilenys només han pogut sumar un punt, a Mestalla (1-1), dels divuit en joc

FORTS A CASA

Han guanyat el Barça (2-1) i en l’últim partit van empatar contra l’Atlético (1-1)

MOLT REPARTIT

Al Leganés no hi ha cap figura que acapari els gols de l’equip o tota l’elaboració del joc

Pellegrino, sense precedents contra el Girona

L’exjugador professional, que va arribar a ser internacional amb la selecció argentina, és l’únic entrenador de primera que no s’ha vist mai les cares amb el Girona. Mauricio Pellegrino havia dirigit dos equips de la màxima categoria en cursos diferents –el 2012/13 el València i el 2016/17 l’Alavés–, quan el Girona militava a segona A. La bona temporada amb el conjunt vitorià, al qual va portar fins a la final de copa, va cridar l’atenció de la Premier League. L’aventura anglesa amb el Southampton no va anar del tot bé per a l’argentí, que va ser rellevat del càrrec per Mark Hughes en la jornada 30.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)