Girona

Dues cares abans del descans

Una mica de tot. Des de l’arribada a primera el Girona ha viscut alegries i decepcions a parts iguals abans d’una aturada de lliga, amb tres victòries, només un empat i tres derrotes

Una de les rutines a què el Girona ja s’ha acostumat de la vida a primera son les aturades de seleccions, que sobretot ara, a l’inici de temporada, fan complicat que l’equip agafi velocitat de creuer. I és que després de rebre el Leganés aquest dissabte a Montilivi els gironins estaran 14 dies sense competir abans de visitar el camp de l’Espanyol el diumenge 25 de novembre. Lògicament, aquest desert competitiu serà molt més digerible si els d’Eusebio hi arriben després de guanyar el conjunt madrileny i distanciar-se encara més de la zona de descens, i és que, si no, segur que les dues setmanes serviran per fer créixer la incertesa en espera de veure com es resolen les baixes als carrils. En línies generals, però, el Girona ha conviscut amb tot tipus de situacions en aquestes aturades, en què que ha compartit alegries i decepcions a parts iguals.

De tots els colors

La de després del partit contra el Leganés serà la vuitena aturada de lliga entre els compromisos de seleccions i les vacances de Nadal des de l’arribada del Girona a primera. El balanç dels gironins en les set anteriors està molt equilibrat, amb un global de tres victòries, un empat i tres derrotes. També ho està el de les dues aturades anteriors aquesta temporada, en què el Girona ha guanyat un partit i n’ha perdut un altre abans dels quinze dies de descans.

En la temporada passada, la de l’estrena a l’elit, el Girona va començar resolent molt bé els partits abans de l’aturada per tal de poder disfrutar de la millor manera els períodes de descans. La primera va arribar després de la primera victòria a primera, contra el Màlaga a Montilivi (1-0), gràcies a una diana d’Alcalá; la segona va ser després de rescatar un punt a les acaballes d’un partit boig a Balaídos contra el Celta amb un gol in extremis de Juanpe (3-3), i la tercera va arribar després de tancar un mes excel·lent amb una bona victòria al camp del Llevant (1-2) que donava continuïtat al triomf contra el Madrid a Montilivi. La bona inèrcia i les alegries abans de les aturades es van acabar aquí el curs passat, i és que en les dues últimes el Girona hi va arribar després de perdre amb claredat. Primer per Nadal, en un partit per oblidar a Eibar (4-1) que tancava l’any 2018 futbolísticament parlant per al Girona, i ja al mes de març, abans de l’única aturada de lliga que hi ha en la segona volta, els blanc-i-vermells no van poder repetir la gesta contra el Madrid i van caure 6-3 al Bernabéu.

L’esperit de Vila-real

El Girona va estrenar el seu caseller de victòries d’aquesta temporada amb un triomf de molt valor a Vila-real (0-1) amb un gol de Stuani que va servir per tranquil·litzar els ànims durant la primera aturada de seleccions del curs, que va permetre centrar més l’atenció en el possible Girona-Barça a Miami que no pas en els aspectes futbolístics. En canvi, abans de la segona aturada, el Girona va perdre contra l’Eibar a Montilivi (2-3) i els quinze dies sense competir van fer créixer les incògnites sobre la proposta i el sistema que havia d’utilitzar Eusebio. Per això, dissabte contra el Leganés el Girona vol recuperar l’esperit de Vila-real per poder gaudir d’una aturada plàcida i encadenar una tercera victòria en la lliga que donaria ales al conjunt blanc-i-vermell.

SEMPRE L’EIBAR

L’Eibar ha tombat dos cops els gironins abans d’una aturada, un cada temporada

POCS A MONTILIVI

Curiosament dissabte serà tot just el tercer duel com a local abans d’una aturada

El Leganés, un cas molt similar

O.R.

El rival del Girona dissabte, el Leganés, viu una situació molt similar a la dels gironins abans de les aturades de lliga des que va arribar a primera la temporada 2016/17. Els madrilenys, en el global de les dues temporades i mitja a l’elit, han viscut fins ara dotze aturades de lliga, en les quals han aconseguit la victòria en quatre, un terç exacte. En els vuit partits restants el Leganés s’ha abonat força a l’empat, amb un total de cinc, i ha caigut derrotat en tres partits, un cada temporada. De fet, el balanç dels de Mauricio Pellegrino en les dues aturades anteriors d’aquesta temporada és calcat al del Girona, amb un triomf i una derrota, i és que en la primera, al mes d’octubre, el Leganés va perdre clarament al camp del Madrid (4-1), mentre que al mes de novembre els madrilenys van superar el Rayo (1-0) en la segona i per ara última victòria de l’equip aquesta temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)