Els detalls fan la diferència

3a divisió. El Sants, en plena crisi de resultats, ha vist com se li han escapat bona part dels punts a causa de gols a pilota aturada o en els últims minuts

Les bones sensacions, si no van acompanyades de resultats, de ben poc serveixen. I el Sants, en aquest inici de campionat, s’ha fet un fart de comprovar-ho. Competeix de tu a tu en els partits, però al final els petits detalls acaben condemnant l’equip, que ara mateix està en descens. Els de Tito Lossio acumulen cinc derrotes seguides i només han aconseguit dues victòries: ambdues a domicili i de manera consecutiva.

“L’encert en algun moment puntual sempre acaba decantant la balança cap a un costat, i a nosaltres són moltes coses que ens van en contra”, explica el tècnic santsenc, que ha conviscut amb dues rèmores habituals en aquestes primeres 14 jornades: la pilota aturada i els gols en el tram final dels duels. En total, de les 23 dianes encaixades pels barcelonins, 13 han estat a pilota aturada i 9 a partir del minut 80, un autèntic maldecap, i més tenint en compte que els de Tito Lossio no són un equip gaire golejador (9). En la primera jornada de lliga, el Sants ja va veure com se li escapava un empat contra el Terrassa en el minut 94: en una greu errada de marcatge en una falta frontal i molt llunyana, Daisuke va fer volar els punts de l’Energia amb un gol que va caure com una galleda d’aigua freda i que va servir de premonició: així volarien molts punts més. Contra el Granollers, una falta penjada a l’àrea en el temps afegit, cap defensa va saber-la rebutjar i Pastells va fer en l’1-1; contra l’Hospi, també a casa i passat el minut 90, un penal; contra el Vilafranca, dues jugades d’estratègia a les acaballes, així com al camp del Sant Andreu, i diumenge passat, en un partit força igualat, l’Europa el va començar a desnivellar gràcies a una falta lateral que Cano va convertir en el 0-1.

“Ja no es tracta de si juguem bé o no, perquè la majoria de partits han estat força igualats..., però al final els detalls sempre ens penalitzen”, es va queixar amargament Lossio en acabar aquest darrer duel: “Tenim jugadors de sobres per tirar-ho endavant, però és una qüestió mental; la gestió que fem dels nervis i la pressió influeix molt en un partit. Però és que jugar en una categoria més alta comporta tenir una altra mentalitat. I jo crec que, encara que ens porti temps, l’adquirirem”, va sentenciar el tècnic del Sants, que diumenge té una bona oportunitat de començar a refer-se en el derbi contra el Martinenc.

LES FRASES

L’encert en algun moment puntual sempre acaba decantant la balança, i a nosaltres són moltes coses que ens van en contra

ELS TRAMS FINALS

9
dianes
ha rebut el Sants a partir del minut 80. Una estadística especialment sagnant a l’Energia

CRISI DE RESULTATS

5
derrotes
seguides suma el conjunt de Tito Lossio, que diumenge té un partit clau contra el Martinenc

L’ESTRATÈGIA

Tenim jugadors de sobres per tirar-ho endavant, però és una qüestió mental i de gestió dels nervis
Tito Lossio
entrenador del sants
13
gols
ha encaixat el conjunt barceloní a pilota aturada, la majoria dels quals decisius en el resultat final