Girona

Vint-i-vuit protagonistes en poc més d’un curs a l’elit

50 partits a primera. El Girona va utilitzar 25 futbolistes en la temporada del debut a la màxima categoria i només n’ha afegit tres (Porro, Roberts i Doumbia) en el segon any

Bernardo Espinosa

3.948

minuts

Borja García

49

partits

Cristhian

Stuani

28

gols

Cinquanta partits després del Girona a primera, la família blanc-i-vermella ha experimentat ben poques altes d’una temporada a l’altra. En el curs del debut, Machín va arribar a fer jugar 25 futbolistes i aquest any només hi ha hagut tres novetats: una troballa (Pedro Porro), un cedit (Patrick Roberts) i un futbolista amb més passat que futur (Seydou Doumbia). Dues campanyes després de l’ascens, a la plantilla encara hi queden una desena d’integrants de la plantilla de segona A i la majoria d’aquests continuen tenint un paper d’actors principals. Un d’ells, Borja García, és qui més partits ha jugat a primera (49 de 50) i només es va perdre el duel del curs passat a Montilivi contra el Barça. Dels altres que ja eren al Girona a divisió de plata, n’hi ha sis que ja acumulen 40 partits o més a l’elit: Portu, Juanpe, Granell, Bounou, Pere Pons i Aday.

El filial i les altes

La família ha de créixer abans no s’acabi el mes de gener, però els moviments que hi pugui haver seran més per obligació (Mojica ha dit adeu a la temporada i Aday, gairebé) que no pas per necessitat, per bé que el buit d’eficiència que hi ha darrere Cristhian Stuani clama al cel. Haurien d’arribar dos carrilers (un abans del dia 20 si l’àrea esportiva no se’n desdiu) i qui sap si un davanter, tot i que el club ha quedat amb molt poc marge econòmic per maniobrar.

De moment, el recurs del filial ha estat més per donar aire a la copa i per ajudar a completar convocatòries que no pas per donar oportunitats als més joves. L’únic jugador del Peralada que ha tingut minuts a primera divisió ha estat Kevin Soni (tres estonetes). Sense comptar, es clar, Pedro Porro, a qui les circumstàncies han dut de la divisió d’honor juvenil a primera amb un fugaç pas per segona B en el tram final del curs passat. L’extremeny ja és jugador del primer equip a tots els efectes. Tot i això, hi ha set futbolistes més del Peralada que s’han assegut a la banqueta en un partit de primera del Girona, però no han saltat a la gespa: Eric Montes, Valery, Andzouana (han jugat la copa), Paik i els porters Suárez, Vito i Marcel (aquest va ser convocat en tres partits del curs passat).

De tots els futbolistes de la primera plantilla del Girona en les dues últimes temporades, només un es va quedar sense debutar: Boulaya, que en el passat mercat d’hivern va fitxar pel Metz. Els dos tècnics que ha tingut l’equip (Machín en 38 jornades i Eusebio en els 12 partits de la temporada actual) tenen una productivitat similar: 1,34 punts el de Gómara i 1,41 el de La Seca.

PARTITS I MINUTS

Borja només s’ha perdut un duel, però Bernardo és qui més ha estat sobre la gespa

DEL PERALADA

Porro a banda, dels vuit del filial que han anat convocats, només ha jugat Soni

OBLIDAT

Boulaya, ara al Metz, és l’únic jugador de la primera plantilla que no va debutar

ELS DOS TÈCNICS

La productivitat de Pablo Machín va ser d’1,34 punts per partit i la d’Eusebio és d’1,41
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)