2a divisió A

Ja hi som tots

2a divisió A. El Reus cau a la zona de descens per primera vegada des que és a la categoria de plata i el Nàstic, últim classificat, ja té les places de permanència a quatre punts

Els dos representants catalans de segona A ja ocupen zona de descens. La derrota de dilluns del Nàstic contra el Saragossa al Nou Estadi (1-3) va tenir una doble conseqüència. Va deixar l’equip tarragoní en l’última posició i el va allunyar fins als quatre punts de les places de permanència. I, de rebot, va fer que el Reus caigués a la zona de descens, ja que el Saragossa va avançar els roig-i-negres –i dos equips més, el Lugo i el Tenerife– i els va condemnar a la dinovena posició. És la primera vegada des que el Reus va pujar a segona A el juny del 2016 que ocupa una de les places de descens.

El més preocupant és que les causes per les quals els dos equips estan al pou no són conjunturals, sinó estructurals. El Reus està pagant la mala gestió econòmica, que va fer que se li rebaixés el límit salarial previst i que cinc jugadors clau no poguessin ser inscrits. Per solucionar-ho cal una injecció de capital que de moment no arriba, amb cinc milions d’euros de deutes que empitjoren el panorama. El Nàstic, per la seva banda, té l’economia estabilitzada, però el seu problema és que ja fa temps que troba a faltar un projecte esportiu clar, amb molta improvisació i un ball d’entrenadors els últims anys. L’últim relleu a la banqueta, el de José Antonio Gordillo per Enrique Martín, de moment no ha donat resultats. Amb una plantilla que no està oferint el nivell adequat, el consell d’administració podria apuntar al director esportiu, Arnal Llibert, si la situació no millora.

Les estadístiques del Reus i del Nàstic són un reflex de la situació delicada que viuen en la lliga. N’hi ha dues de calcades: tots dos equips només han guanyat un dels nou últims partits que han disputat, i nou són els gols marcats tant per un com per l’altre, cosa que els converteix en els equips menys golejadors de la categoria. El Nàstic, a més, n’ha rebut 23, de manera que té la diferència de gols més gran de segona A, 14. El Reus està millor en defensa, ja que li han fet 15 gols.

DÈFICIT EN ATAC

9
gols
han marcat tant el Reus com el Nàstic, els dos equips menys realitzadors de la categoria.

DESEQUILIBRI

14
gols
de diferència en el Nàstic entre els marcats i els rebuts, 23. El Reus no n’ha encaixat gaires, 15.

MALA DINÀMICA

1
victòria
en els vuit últims partits dels dos equips. El Reus va vèncer el Rayo i el Nàstic, l’Oviedo.

Fali: “Hem de donar més, si no això se’ns en va”

Fali, amb molt de caràcter, acostuma a parlar clar. Després de la derrota contra el Saragossa de dilluns va demanar més coratge per revertir la delicada situació del Nàstic. “Hem de donar molt més tots, jo el primer, si no això se’ns en va, i seria una pena perquè hi ha equip”, va afirmar el valencià, que va recordar la responsabilitat que tenen ell i els companys com a jugadors del Nàstic: “Tenim un escut i una afició, i cal treballar molt fort; si no, no ho tirarem endavant. Som uns privilegiats, molts jugadors voldrien estar al Nàstic, i hi hem de deixar l’ànima i la pell, ho hem de donar tot.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)