Girona

El futbol base, amb un mateix criteri

Mètode. Santi Pou dirigeix l’àrea que busca aplicar una única manera de jugar i entrenar al Girona FC

L’objectiu principal del planter del Girona és acabar generant futbolistes que puguin ser útils per a la primera plantilla blanc-i-vermella. Enguany, aquesta sentència ha agafat més força que mai amb l’aterratge de Pedro Porro a primera divisió procedent del juvenil de l’entitat, i amb un entrenador, Eusebio Sacristán, que ha demostrat que no li fa por mirar cap als jugadors del futbol formatiu gironí a l’hora de buscar recursos en moments determinats de la temporada. En aquest escenari, és important que entre el primer equip i les categories inferiors hi hagi un vincle, tant pel que fa al seguiment dels noms que poden despuntar i arribar a l’elit com, sobretot, en instaurar als joves de la casa una mateixa manera de jugar i treballar en el dia a dia. Aquesta àrea és la de metodologia, encapçalada per Santi Pou i que treballa de bracet amb els responsables del futbol formatiu: “És la part que ens ha d’unificar tots els equips de base en una mateixa manera de jugar. Tenir un estil de joc i de treballar concrets i específics del Girona. Determinar els exercicis que s’ha de fer en els entrenaments, els models de joc que s’utilitzaran en els partits i instaurar una mateixa filosofia futbolística en les categories de formació”. Per aconseguir aquest mateix criteri, es fan clínics cada cert temps amb els entrenadors del Girona en què es van donant pautes metodològiques. “Tenim l’ajuda dels entrenadors per anar introduint les idees que volem inculcar. Per veure que s’avança en el pla tàctic, també fem exàmens a cada equip”, remarca Santi Pou.

L’aposta, pel 4-3-3

L’aplicació pràctica de la metodologia en la base del Girona des de ja fa uns tres anys es tradueix sobre la gespa amb l’aposta pel 4-3-3, pel que fa als equips de futbol onze, i amb el 2-1-3 en atac i el 3-3 en defensa si parlem de futbol set.

A banda d’unificar criteris en el joc, el Girona també ha destinat recursos per treballar en el dia a dia d’una mateixa manera i això també es tradueix en la preparació física. Iñaki Codinach i Víctor Cerezo coordinen aquesta parcel·la en la base, creant plans individualitzats que permeten optimitzar les condicions físiques de cada jugador segons la seva posició. Codinach se centra en les categories que van del juvenil A al cadet A i Cerezo del cadet B cap avall. El control sobre cada futbolista es complementa amb l’assessorament nutricional dels jugadors. Encara sota el paraigua de la metodologia, Germán Rodríguez analitza el rendiment i l’aprenentatge de les pautes que es fan arribar a cada equip, i Miki Serrado és des d’aquest any la persona que fa un seguiment de futbolistes d’altres clubs que poden encaixar en la filosofia de joc gironina per passar-los a l’àrea de captació. L’objectiu és que els equips del club tinguin una manera de jugar ben recognoscible .

UN CAMÍ MARCAT

Es fan clínics amb els tècnics de la base per donar les pautes metodològiques

EL SISTEMA

Tot i l’actual joc del Girona, en la base ja fa anys que es treballa amb el 4-3-3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)