Nàstic

Sense progressió

Nàstic. Tercera derrota seguida dels tarragonins, que no mostren símptomes de millora i són superats per un Màlaga que en fa prou amb un gol en la primera part i un altre abans del final

MÀLAGA 2 NÀSTIC 0

MÀLAGA:Kieszek; Iván Rodríguez, Diego González, Pau Torres, Ricca; Renato Santos (Hicham, 80’), N’Diaye, Adrián, Ontiveros (Lacen, 92’); Koné (Haksabanovic, 46’) i Blanco Leschuk.NÀSTIC:Becerra; Tete Morente, Djetei, Albentosa, Josua Mejías, Brugui (Javi Jiménez, 72’); Dumitru (Luis Suárez, 77’), Viti, Rocha; Manu Barreiro i Manu del Moral (Abeledo, 59’).GOLS:1-0 (25’) Koné. 2-0 (92’) Adrián.ÀRBITRE:Moreno Aragón.T.G.:als locals Blanco Leschuk, N’Diaye i Ontiveros, i al visitant Dumitru.T.G.:dues grogues a Tete Morente (75’).PÚBLIC:17.256 espectadors.

El Nàstic no millora. És cert que ahir visitava el camp d’un Màlaga que no ha perdut cap punt a casa, però la sensació és que continua sent un equip sense esperit, planer i incapaç de portar el ritme del partit, entre atemorit i precipitat. A més, continua col·leccionant errades defensives greus, com les que ahir van permetre al Màlaga traduir la seva clara superioritat en gols, aconseguir la setena victòria en set partits a casa i situar-se líder provisional. A l’altre extrem de la classificació s’hi manté el Nàstic, que encadena tres derrotes i que ha arribat al primer terç de la competició amb només nou punts.

Enrique Martín, que de moment no aconsegueix que el seu equip tingui la intensitat que demana, va resoldre les baixes de Coris i Fali situant Tete Morente com a lateral dret –Brugui va substituir a l’esquerra Javi Jiménez, desafortunat contra el Saragossa– i Viti, del filial, al mig del camp. En defensa, el sistema del Nàstic era un 5-3-2, que es convertia en 3-4-3 en atac, amb els laterals més amunt i Dumitru avançant la posició per situar-se a l’altura de Manu Barreiro i Manu del Moral, parella d’atacants ahir. El Màlaga de seguida es va adonar que per les bandes, on Tete i Brugui tenien poques ajudes, podia generar perill, i els extrems Ontiveros i Renato Santos no van trigar a aparèixer. El del Màlaga no era un domini abassegador, sinó el de l’equip conscient de la seva superioritat i com administrar-la. Així, en el minut 25, Renato va aprofitar un mal rebuig de Josua Mejías per guanyar-li la partida, arribar a la línia de fons i fer una centrada rematada de cap a gol per a Koné. Al Nàstic, feble anímicament i sense confiança, li fan mal els gols que encaixa, i després de l’1-0 el Màlaga va controlar el partit amb més comoditat. Abans del descans, els locals van tenir el segon gol molt a prop en dues accions calcades: cops de cap de molt a prop de Ricca en accions a pilota aturada molt mal defensades pels visitants.

La defensa del Nàstic va continuar anant de bòlit en l’inici de la segona part, amb Ontiveros i Blanco Leschuk fent de les seves. Però el segon gol del Màlaga no arribava i això va fer que el Nàstic arribés a creure’s que podia puntuar. Va ser un petit miratge que va prendre forma en dues o tres tímides arribades –Kieszek quasi no va haver d’intervenir– i que es va esfumar amb l’expulsió de Tete (75’). Abans del final, un altre córner defensat amb passivitat va suposar el 2-0, de l’exgrana Adrián.

Continuen cometent errades d’infantils, ho hem de treballar més. Hem fet un partit digne i hem arribat sencers als últims minuts
Hem de continuar treballant. De moment, amb el que estem fent dona per al que dona
Enrique Martín
entrenador del nàstic
Els dos gols seus són errades nostres. Hem de lluitar: no és un moment de vida o mort, però gairebé
Raúl Albentosa
defensa del nàstic
Hem merescut sentenciar el partit abans, però hem tingut paciència. Aquest és el camí
Juan R. López Muñiz
entrenador del màlaga

El debut d’un altre futbolista de la Pobla

Víctor Martínez, conegut futbolísticament com a Viti, es va estrenar ahir amb el primer equip del Nàstic. Habitual al mig del camp de la Pobla de Mafumet, Viti acostuma a entrenar-se amb el primer equip i ahir va tenir l’oportunitat de debutar a causa de la baixa per lesió de Fali. Amb passat a la Damm i el Sabadell, Viti, de 21 anys, va ser fitxar aquest estiu per al filial grana. És el tercer jugador de la Pobla de Mafumet que debuta aquest curs després de Roger Figueras i Salva Ferrer. De totes maneres, Brugui, Luis Suárez i Josua Mejías també tenen fitxa del filial. Ahir, el Nàstic va jugar els últims minuts –amb Luis Suárez, Mejías i Viti sobre el terreny de joc, i amb Tete Morente expulsat– amb només set jugadors amb fitxa del primer equip, que és el límit permès.