Reus

Damnificats pel cicló Enric

Reus. L’equip roig-i-negre s’avança en el marcador però acaba golejat víctima del davanter barceloní, que va signar una actuació brillant i va fer les quatre dianes de l’Extremadura

reus 1 extremadura 4

REUS:Edgar Badia; Bastos, Catena, Olmo, Borja Herrera; Gus Ledes (Carbonell, 79’); Fran Carbia (Rubén Enri, 73’), Juan Domínguez, Mario Ortiz, Ricardo Vaz (Alfred Planas, 79’); i Linares.EXTREMADURA:Álvaro Fernández; Alex Diez, Pardo, Íñigo López, Pomares; Valverde (Granero, 75’), Olabe, Fausto Tienza, Kike Márquez (Diego Capel, 84’); Enric Gallego i Chuli (Willy, 54’).GOLS:1-0 (12’) Ricardo Vaz. 1-1 (45’) Enric Gallego. 1-2 (58’) Enric Gallego. 1-3 (66’) Enric Gallego. 1-4 (86’) Enric Gallego.ÀRBITRE:Varón Aceitón (col·legi balear).T.G.:als locals Gus Ledes i Olmo.PÚBLIC:2.932 espectadors.

La crisi del Reus era fins fa molt poc una qüestió institucional. De fitxes i de calés. Sobre la gespa, els jugadors aguantaven. Ara ja no. El drama és també esportiu. La setmana passada l’equip roig-i-negre va caure en zona de descens després de la derrota contra el Cadis i, ahir, els de Xavi Bartolo van ensopegar de nou. Ho van fer, a més, contra un rival directe com l’Extremadura. Abstreure’s de dos mesos d’impagaments i treball en condicions precàries no és fàcil, però el conjunt del Baix Camp ho va fer durant 44 minuts. De fet, fins i tot va avançar-se en el marcador. Just abans del descans, però, va aparèixer un monstre, Enric Gallego, i tota la feina feta se’n va anar en orris. El davanter barceloní, que ha esclatat tard però ho ha fet amb focs d’artifici, va ser un autèntic malson i va sentenciar l’equip de casa ell solet, amb quatre gols.

Al Reus li va costar entrar al partit. Davant un rival amb la fam de qui estrena entrenador –Rodri va debutar a la banqueta–, als de Xavi Bartolo els va mancar fluïdesa. Per fortuna, en el minut 12, l’Extremadura va decidir fer un regal que els roig-i-negres no van desaprofitar. Linares va recuperar una pilota a la frontal i va assistir Ricardo Vaz, que va etzibar una canonada fora de l’abast d’Álvaro Fernández. Amb l’1-0 calia asserenar el partit i els locals ho van fer a través de la possessió de la pilota. Val a dir, això sí, que no van generar gaire perill, un fet que pagarien car just abans del descans, quan Enric va decidir començar el seu xou. En una acció precedida de queixes dels jugadors del Reus al col·legiat, el punta del Bon Pastor va connectar amb el cap una precisa centrada d’Alex Diez i va batre Edgar Badia. Galleda d’aigua freda.

Enric i les imprecisions

L’1-1 en l’últim minut de la primera part va deixar el Reus molt tocat. El conjunt del Baix Camp, que havia sabut mantenir a ratlla el quadre blaugrana, va veure’s desbordat pels visitants. De fet, més que per l’Extremadura, els roig-i-negres es van veure desbordats per un sol home: Enric Gallego. El seu gol del primer temps només va ser l’aperitiu, que ahir el davanter català tenia molta gana. Així, després de la represa van caure tres dianes més. El 2-0 va marcar-lo en el 58, amb una altra rematada de cap inapel·lable, després d’una centrada d’Olabe.

Tot i el gol visitant, el Reus va mantenir el tipus i va tenir l’empat a tocar en el minut 65. Per desgràcia, Linares no està tenint la inspiració que li sobra a Enric i va veure com la seva rematada en una posició immillorable acabava fora. Aquesta va ser la darrera oportunitat d’un conjunt que acabaria desdibuixat. I és que, tot just després, Enric va tornar a aparèixer per recuperar una pilota davant de Gus Ledes i fabricar-se ell solet l’1-3. El punta barceloní, però, no en va fer prou i, quan faltaven quatre minuts per al final, va posar la cirera al seu pastís amb el quart gol. Una actuació que li va valer el reconeixement de l’afició local, que va acabar escridassant Joan Oliver.

INDIGNATS UN ALTRE COP AMB VARÓN ACEITÓN

Més enllà d’Enric Gallego, un altre dels protagonistes del partit va ser el col·legiat Varón Aceitón, que va perjudicar el Reus en la seva visita a Gijón fa un mes i ahir va tornar a treure de polleguera els jugadors i la parròquia roig-i-negres. El tècnic, Xavi Bartolo, va parlar clar i català respecte a la figura del col·legiat balear. “Demano si us plau a la federació que no ens enviï més Varón Aceitón a arbitrar-nos. Que enviï qui vulgui, però no a ell, perquè en l’acció de l’empat hi ha una falta claríssima a Olmo i, després, en la rematada, Enric també fa una falta molt clara”, va dir l’entrenador roig-i-negre. Unes declaracions que el porter Edgar Badia va rubricar: “Fa quatre setmanes, en un partit que si haguéssim guanyat hauria servit per canviar les coses, el seu arbitratge ens va perjudicar molt.”
Hem fet una molt bona primera part però ens ha afectat l’1-1 just abans del descans
Xavi Bartolo
tècnic DEL REUS
És un dia dur. Es fa complicat assimilar una derrota així, a casa i contra un rival directe