Nàstic

Alguna escletxa en la foscor

Nàstic. El conjunt grana ha signat el pitjor inici de la seva història a segona divisió i té el repte de salvar-se, una fita que en els darrers 25 anys han assolit vuit equips que en aquest moment del curs eren cuers

Al Nàstic tot es veu negre. Els darrers resultats i, sobretot, la imatge apàtica que projecta l’equip fan que el pessimisme sigui la paraula que millor defineixi l’estat anímic que impera a Tarragona. D’arguments per a la depressió n’hi ha uns quants, però el més gran és que al club no hi ha cap precedent d’inici de temporada tan dolent a segona A. El conjunt grana ha jugat 22 campanyes en la categoria de plata i mai no havia sumat tan pocs punts (9) passades catorze jornades. Ni tan sols en cap dels set cursos en què es va baixar el Nàstic havia fet un inici com aquest. La pitjor arrencada fins ara a segona A eren els 11 punts sumats la temporada 2011/12 en aquest mateix moment del curs.

Tot i que les estadístiques, i sobretot el nivell competitiu de la plantilla, fan que els arguments per a l’optimisme siguin cada cop més escassos, el tècnic, Enrique Martín, s’esforça a donar ànims a la parròquia tarragonina. Cada dia hi ha menys marge per creure en la reacció, però, amb la zona de permanència a 4 punts, la salvació no és cap utopia. Ho demostren uns precedents que són lògicament desfavorables però que ofereixen casos d’èxit als quals aferrar-se. Des que el 1994 es va establir el sistema de puntuació actual, vuit dels 24 equips que eren cuers en la jornada 14 van acabar salvant-se. D’aquests, tres van signar un inici tan dolent o pitjor que el del Nàstic. El precedent positiu més recent per al Nàstic és el de l’Osca de fa sis anys, que en aquest punt del campionat havia aconseguit només 8 punts i va acabar salvant-se de forma clara: va signar una reacció fulminant i va acabar tretzè amb 51 punts. També van salvar-se, tot i haver fet una arrencada de temporada tan dolenta com la del Nàstic, Las Palmas (2007/08) i el Poli Ejido (2001/02).

Perquè la remuntada sigui una realitat, però, cal que hi hagi una reacció i la plantilla ho sap. Un dels aspectes clau serà la consistència al Nou Estadi, on el conjunt grana ha obtingut 7 dels 9 punts que té. La consigna amb què l’equip rebrà demà l’Almeria, amb tot, és trencar la dinàmica de tres derrotes en la lliga contra un rival molt fiable a casa però que pateix a camp contrari, on només ha aconseguit 4 punts (un triomf, un empat i cinc derrotes).

LES XIFRES

3
equips
tenien 9 punts o menys i es van salvar: l’Osca (2012), Las Palmas (2008) i el Poli Ejido (2002).
11
punts
tenia el Nàstic en la jornada 14 en el seu pitjor precedent a 2a A (2011/12), que va acabar en descens.
4
punts
separen a hores d’ara el Nàstic de la zona de permanència, marcada pel Tenerife.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)