Girona

Amb Portu, o l’un o l’altre

Poca coincidència. Tot i tenir perfils i característiques diferents, Eusebio només ha situat de titular el davanter anglès quan el murcià ha estat baixa per lesió, els últims tres partits

El protagonisme de Patrick Roberts ha fet un salt rotund arran de la pèrdua per lesió de Portu. Tenen característiques diferents, però tots dos arrenquen des del costat dret de l’atac –i això que el londinenc és esquerrà tancat– i Eusebio, de moment, no els ha vist en cap altre lloc, més enllà de recursos puntuals d’última hora. Dels 990 minuts de les deu primeres jornades de lliga –a partir de l’onzena, l’exjugador de l’Albacete ha estat baixa–, Patrick Roberts i Portu només han coincidit 48 minuts al terreny de joc, repartits en tres duels diferents. En el primer partit de lliga, contra el Valladolid (0-0), Roberts va substituir en el minut 80 Cristhian Stuani, moviment que va provocar que Portu jugués com a home més avançat en punta. En la quarta jornada, a casa contra el Celta (3-2), l’anglès va substituir Borja García i va jugar els últims 21 minuts juntament amb el murcià. I en la sisena jornada, arriscant-se contra el Betis (0-1), Eusebio va substituir Granell per Roberts quan faltaven 17 minuts per al final.

Titular en els tres últims partits de lliga, que Portu s’ha hagut de mirar des de lluny per la ruptura que es va fer a la cuixa contra el Rayo, el futbolista cedit pel Manchester City ha acumulat gairebé el doble de minuts (196) que en les deu primeres jornades (102). Les primeres aparicions del londinenc sempre van ser a última hora. De fet, abans de la lesió de Portu, la participació més llarga de Roberts en un partit de lliga van ser els 23 minuts que va disputar contra el Celta. La xifra va quedar superada precisament contra el Rayo, en què Portu va haver de dir prou després de marcar dos gols i va deixar pas a Roberts (58’).

La gestió a partir d’ara

Ara, amb el pas endavant que ha fet l’exjugador del Celtic, Eusebio Sacristán haurà de gestionar l’encaix de l’un i l’altre un cop Portu estigui del tot recuperat. Tot fa pensar que el murcià continuarà tenint un paper principal a l’equip, però l’entrenador haurà de decidir si continua veient Roberts només per als buits que deixi Portu al costat dret de l’atac, si el veu apte també per a altres demarcacions i si, en definitiva, entén que són compatibles tots dos en una mateixa alineació.

LA XIFRA

48
minuts junts
al camp, en tres partits diferents, han estat Patrick Roberts i Portu en tota la lliga

D’ÚLTIMA HORA

Abans de perdre Portu, Roberts havia jugat com a màxim 23 minuts en cada aparició
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)