Girona

L’ajuda del Peralada, més necessària que mai

Alternatives. Amb la lesió de Planas, el suport de Valery sembla insuficient i Eusebio ha de valorar altres opcions. Andzouana i Montes són els més ben situats, encara que amb el filial no juguin al carril

Si el problema als carrils ja era evident amb les lesions de Mojica i Aday, el contratemps que suposa la de Planas és majúscul, sobretot després que el club desestimés aprofitar la finestra extraordinària que li havia obert la Lliga per fitxar un futbolista per la baixa de llarga durada de Mojica (tenia temps fins al dia 20 passat). Per tot això, el Girona ha d’utilitzar els recursos propis i, en aquest context, els futbolistes del Peralada són més necessaris que mai.

De fet, ja fa dies que Valery està treballant completament en dinàmica del primer equip i ha entrat en les últimes tres convocatòries de lliga –a Mestalla, contra el Leganés i al camp de l’Espanyol–. Fins i tot, l’escalenc va estar a punt de debutar a l’RCDE Stadium –va fer escalfament en la segona part–, però Eusebio va apostar per Doumbia.

El problema que té el Girona, però, és que s’ha quedat només amb un carriler: el reconvertit Pedro Porro. A partir d’aquí, les opcions que té el tècnic de La Seca en la plantilla del primer equip són fer jugar jugadors fora de la seva posició natural (Muniesa va ser l’opció escollida al camp de l’Espanyol i probablement ho continuarà sent el que queda del 2018). Ramalho seria el següent de la llista, però obligaria a treure’l de l’eix, on està rendint de meravella. I buscar més alternatives en la primera plantilla ja seria fer invents.

Les apostes d’Eusebio

Amb la referència dels jugadors que Eusebio ha anat cridant habitualment per entrenar-se amb el Girona, l’alternativa del filial més lògica al carril esquerra és Andzouana. El congolès ja va ser l’escollit en el partit de copa contra l’Alavés i va complir en una posició que s’adapta bé a les seves condicions. L’altra alternativa, tot i que no podria ser-ho contra l’Atlético per sanció, és Montes, un dels jugadors més ben considerats pel tècnic. La qüestió és que cap d’aquests dos jugadors està acostumat a jugar de carriler aquesta temporada amb el Peralada. Andzouana sí que ho va fer el curs passat, però durant aquest curs està jugant més de segon davanter o d’extrem i força desentès d’obligacions defensives. Per a Montes, el carril seria una novetat absoluta, però no és impensable perquè, acostumat a jugar de central o de pivot, es va adaptar de lateral en la pretemporada. En aquest sentit, els dos titulars a Peralada en la posició de carrilers –o laterals quan Chicho aposta per defensa de quatre– són Iago López i Kilian, que estan a bon nivell, però el primer no s’ha entrenat amb el Girona i el segon només ho ha fet en dies molt puntuals.

ANDZOUANA

Va ser l’aposta al carril esquerre en la copa contra l’Alavés i seria l’opció més lògica

MONTES

Tot i no ser carriler, Eusebio ha demostrat que aposta per la seva polivalència

IAGO I KILIAN

Són indiscutibles amb el Peralada, però no han entrat en dinàmica del primer equip

Montes, no disponible diumenge

Èric Montes no podria entrar en la llista de diumenge per jugar contra l’Atlético en cas de necessitat, ja que arrossega una sanció amb el Peralada que s’està allargant molt. Al manresà el van expulsar contra l’Atlètic Llevant i el van sancionar amb dos partits, que amb la suspensió del duel contra el Mestalla encara no ha complert. Per això, aquest diumenge no podrà jugar ni amb el Peralada contra el Lleida ni tampoc anar amb el Girona (si el filial hagués jugat dissabte sí que podria anar amb el primer equip).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)