Girona

El partit del salt

La visita de l’Atlético i el millor moment del curs de l’equip d’Eusebio conviden el Girona a aspirar a una de les assistències més altes a Montilivi

Amb 10.589 espectadors de mitjana, rebaixada pel mal temps contra el Rayo, l’afluència és menor que en l’arrencada de l’estrena a primera, que va coincidir amb partits de molt nivell

Montilivi tenia el llistó molt alt, i de moment no l’ha superat. En l’acumulat dels set primers partits de lliga a l’estadi, aquesta temporada hi ha hagut uns 5.000 espectadors menys que l’anterior. La reculada és molt relativa, perquè el mal temps va fer baixar el nombre d’espectadors contra el Rayo, i té altres elements de lògica, no només perquè l’any passat era el de l’estrena en la màxima categoria, sinó perquè l’arrencada va coincidir amb la visita dels equips de més renom. Només s’havien disputat sis partits de primera a Girona i ja hi havien passat el Barça, el Madrid, l’Atlético i el Sevilla. Aquesta temporada, l’únic peix gros que ha visitat Montilivi és el Madrid, que va deixar l’assistència rècord a primera –13.889 espectadors, una xifra impossible d’assolir la temporada passada perquè la capacitat era de 13.444 seients– i que costarà de superar. Amb la incògnita encara no resolta de si el Girona rebrà el Barça a Montilivi o a Miami, el club té diumenge l’oportunitat de fer un salt. D’al·licients, no en falten.

La visita de l’Atlético de Madrid, que va ser el primer visitant d’un partit de primera a Montilivi (11.512 espectadors el 19 d’agost de l’any passat), arriba en el millor moment de la temporada per al Girona. Els d’Eusebio han igualat la millor sèrie de partits –cinc– sense perdre a primera i, amb 11 punts dels últims 15 en joc, s’han enfilat fins al setè lloc amb 20 punts. La trajectòria de l’equip és un dels elements que conviden el Girona a pensar en una bona afluència a l’estadi. Un altre factor és l’horari –diumenge a la primera franja de la tarda (16.15 h)–, que no és menor tenint en compte que fins ara hi ha hagut partits entre setmana o en horaris rècord de tard (22.15 h). “El partit té tots els al·licients per veure un gran espectacle. Ens veiem capaços de tot contra un equip amb alguns dels millors jugadors del món. Per a l’afició del Girona, ha de ser un plaer”, resumeix el capità de l’equip, Àlex Granell. “Espero que sigui com el primer partit del Girona a primera divisió, que sigui una gran festa i que hi revivim les mateixes sensacions i emocions”, hi afegeix el migcampista gironí.

El Girona continua tenint entrades a la venda per al partit de diumenge. El club té estipulades diverses categories a l’hora de fixar els preus, i l’Atlético és de la segona franja més cara (A), superat només pel Barça i el Madrid (A+). També hi ha la B i la C, sempre en funció del rival, tot i que el context pot acabar provocant alguna correcció. Per veure l’Atlético, l’entrada més barata, a gols, costa 60 euros. A preferent, 75 i 80 euros. I a tribuna, 100 euros. El sostre són els 200 euros d’un seient de tribuna VIP. Contra el Madrid, l’entrada de gol costava 75 euros. Per a l’últim partit del 2018 contra el Getafe, de la categoria C, hi ha entrades ja a la venda i a gol costen 30 euros, la meitat del preu de diumenge.

El Betis, per superar

La mitjana d’assistència a Montilivi en els set primers partits de lliga del curs és de 10.589 espectadors,736 menys que ara fa un any. El percentatge d’ocupació ha baixat encara més (del 84,24% al 73,79%), perquè amb la construcció de la grada retràctil de gol sud, l’estadi va passar a tenir una capacitat de 14.500 seients. L’assistència més alta, contra el Madrid, serà difícil de superar, però el club aspira a acostar-s’hi. Seria sorprenent no superar la segona xifra més alta fins ara, els 11.358 espectadors que hi va haver contra el Betis. El conjunt andalús sol ser un dels equips amb més reclam, però la Lliga va programar un horari molt contraproduent, un dijous a les deu de la nit. La xifra més baixa va estar marcada pel mal temps, contra el Rayo Vallecano, amb 6.618 espectadors a l’estadi.

SEGONS EL RIVAL

L’Atlético té la categoria A de preus (a partir de 60 euros), només per sota del Madrid i el Barça

EL SOSTRE

13.889
espectadors
en la visita del Madrid el 26 d’agost (22.15 h), l’afluència més alta d’espectadors a Montilivi

EL CAPITÀ

Ens veiem capaços de tot, i contra jugadors dels millors del món. Per a l’afició del Girona, ha de ser un plaer
Àlex Granell

MÉS BAIX

Espero que sigui com el primer partit de primera i que revivim aquelles sensacions i emocions. Hi ha tots els al·licients
73,79%
d’ocupació
de Montilivi en els set primers partits de lliga a l’estadi. La temporada passada, l’ocupació era del 84,24%

El penúltim partit de lliga a Montilivi del 2018

El Girona va començar la lliga amb dos partits a casa consecutius, però des de llavors la sensació és que els d’Eusebio Sacristán trepitgen Montilivi amb comptagotes, sobretot per culpa de les aturades de seleccions. De fet, des del 27 d’octubre en la visita del Rayo, a l’estadi blanc-i-vermell només s’ha jugat el partit contra el Leganés (0-0). Després de l’aturada i la victòria a l’RCDE Stadium, l’Atlético tornarà a vestir de gala Montilivi en el que serà el penúltim partit de lliga a l’estadi del 2018, ja que després el Girona visitarà consecutivament l’Athletic a San Mamés i el Sevilla al Sánchez Pizjuán. Després dels dos duels a domicili el Girona tancarà l’any a Montilivi contra el Getafe, que curiosament també va ser l’últim rival a l’estadi el 2017.

Encara que només quedin dos partits de lliga com a locals abans de les vacances de Nadal, el Girona trepitjarà un cop més Montilivi, en el partit de tornada dels setzens de final de la copa contra l’Alavés, que es jugarà dimecres que ve (19.30 h) amb l’eliminatòria ben oberta (2-2).

Botifarrada prèvia per aprofitar que l’horari acompanya

A alguns el partit contra l’Atlético els agafarà fent la sobretaula i els semblarà aviat, però amb els horaris que està vivint el Girona aquest curs jugar diumenge a les 16.15 h és una benedicció. Serà tot just el segon partit de la temporada a Montilivi que el Girona jugarà diumenge, i el primer no va tenir res a veure perquè va ser contra el Madrid a les 22.15 h. De fet, serà el primer partit de la temporada a l’estadi en horari de tarda, sobretot perquè, a banda del Madrid, en les primeres jornades va jugar entre setmana: divendres contra el Valladolid, dilluns contra el Celta i dijous contra el Betis. En els últims tres partits a Montilivi, dissabte, va jugar al migdia contra l’Eibar i el Rayo i a les 20.45 h contra el Leganés. Per això, pel fet de ser un horari idoni, el Girona ha organitzat una jornada lúdica abans del partit, com ja ha fet en altres partits, buscant una fórmula per augmentar l’assistència. A partir de les 13 h hi haurà música i activitats familiars, i es podrà dinar –una botifarra i una beguda– per 5 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)