3a divisió FEF

3a divisió

San Cristóbal

Gols amb sentiment

Danny Elliott, que és a Terrassa per estar amb la seva parella, la jugadora d’hoquei Clàudia Marín, vol rellançar la seva carrera des del Sant Cristòfor

“Espero arribar a professional”, diu l’anglès, que encadena dos partits marcant

“El futbol d’aquí és molt més tècnic, has de ser més intel·ligent i més ràpid”, explica l’atacant de 23 anys

Danny Elliott tenia un dilema aquest estiu. Ja s’havia acabat la seva etapa com a futbolista becat als Estats Units i, veient que una lesió l’havia apartat del somni de fer el salt a la MLS i que tocava tornar a Europa, va haver de decidir: o la seva ciutat natal, Nottingham, o Terrassa. I va escollir instal·lar-se al Vallès. Pot semblar una decisió estranya, però no ho és. “Durant la meva etapa al futbol universitari vaig conèixer la Clàudia Marín, que jugava a hoquei sobre herba a la mateixa universitat que jo, i ja fa uns tres anys que estem junts. És per això que vaig decidir començar una nova aventura aquí”, explica el mateix Danny Elliott. I des de l’agost el davanter anglès és a Catalunya. Ell juga a futbol i ella a hoquei sobre herba a l’Atlètic Terrassa.

El futbolista de 23 anys, que va haver d’esperar que arribés el transfer i no va començar a jugar fins fa un mes, és una de les sensacions del Sant Cristòfor, on encadena dues jornades marcant. Al club de Ca n’Anglada, de fet, hi ha arribat seguint una trajectòria força atípica. Danny Elliott va formar-se al Nottingham Forest i també va estar dues temporades al futbol de base de l’Aston Villa. Quan va acabar l’etapa de juvenil va haver d’escollir: o provar en diferents clubs professionals britànics o acceptar una beca per estudiar ciències econòmiques i agafar l’avió per jugar a l’equip de la universitat novaiorquesa de Hofstra. L’aventura li agrada i va decidir viatjar. Llavors va iniciar el seu cicle al futbol universitari nord-americà, que va durar fins fa uns mesos i que està marcat per les bones actuacions amb l’equip de la Universitat, però també per dues lesions al genoll que el van apartar del somni d’arribar al futbol professional nord-americà en les proves amb el North Carolina FC.

El professionalisme a l’horitzó

Danny Elliot té molt clar que no abandona la fita de ser professional. I a Terrassa hi té un trampolí. Això sí, li ha tocat adaptar-se a un futbol molt diferent del que practicava als Estats Units. “Allà el joc és molt més físic que aquí, on has de ser molt més tècnic, intel·ligent i decidir més ràpid”, explica l’anglès, que està molt satisfet de com li van les coses (sis partits i dos gols): “Al principi estava una mica frustrat, perquè volia complir les expectatives que el club havia dipositat en mi fitxant-me, però amb els gols m’he alliberat.” A l’hora de parlar de mèrits, però, remarca que aquests són fruit del treball col·lectiu. El grup, precisament, l’ha acollit molt bé i ha fet que la seva adaptació sigui positiva, encara que no domini el castellà. Elliott té un aliat, el porter Dani Lledó: “Parla un gran anglès i fa de traductor si cal en algun moment puntual. Això sí, ja m’he après la majoria de conceptes futbolístics en castellà.” I és que l’atacant anglès té molt clar que integrar-se aquí pot ser clau per créixer i fer carrera, ja que veu en el futbol espanyol un bon lloc on desenvolupar-se: “És un futbol fantàstic i l’estic disfrutant molt, seria molt interessant fer el salt al professionalisme aquí.”

La xifra
453
minuts
ha jugat Danny Elliott amb la samarreta del Sant Cristòfor. Ha fet dos gols en sis partits.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)