Girona

El ‘Cholo’ Simeone, sense la fórmula

El Girona és un dels vuit equips que la temporada passada van puntuar en els dos partits contra l’Atlético

El matx de la primera jornada a Montilivi va ser una gran presentació dels gironins a l’elit

El Girona té un bagatge curt a primera divisió. Els gironins han disputat 51 partits en la màxima categoria del futbol estatal i, gràcies a la victòria al RCDE Stadium contra l’Espanyol (1-3), ja hi han aconseguit més triomfs que derrotes. I és que el còmput total dels de Montilivi és de 19 victòries, 18 derrotes i 14 empats. Precisament dos dels empats dels blanc-i-vermells en la categoria han estat contra un dels gegants d’aquesta, l’Atlético de Madrid, pròxim rival dels d’Eusebio Sacristán en el campionat, demà a les 16.15 h a Montilivi. El Girona té l’honor de ser un dels vuit equips que el curs passat va puntuar en els dos enfrontaments que va disputar contra els madrilenys –comptant l’anada i la tornada dels partits de lliga i de la fase de grups de la Champions League, a més dels encreuaments de copa–. Amb Pablo Machín a la banqueta, els gironins van empatar a dos gols en l’estrena, encara recordada, a l’elit, amb un Montilivi gairebé ple, i a una diana en el matx al Wanda Metropolitano, un estadi gairebé inexpugnable per a molts.

Dos duels de mèrit

El Girona va firmar dos bons partits contra l’Atlético. En el primer, en la primera jornada de lliga, el primer matx de la història del club en la màxima categoria, els del Cholo Simeone van veure’s superats en gairebé totes les facetes del joc. Empesos pels aficionats, que van crear un ambient excel·lent a Montilivi, els de Machín van confirmar les bones sensacions del duel amistós contra el City de només una setmana enrere, per passar per sobre dels colchoneros amb una primera part brillant i un doblet de Stuani en dos minuts d’èxtasi. En la segona part, els madrilenys van treure l’orgull i, tot i l’expulsió de Griezmann, l’entrada de Correa i Gaitán van permetre a l’Atlético empatar ja a les acaballes amb un cop de cap de Giménez.

En la tornada al Wanda Metropolitano, va ser el Girona l’equip que va treure l’orgull. Portu va igualar en la segona meitat una diana de murri de Griezmann per segellar un empat que va atorgar un puntàs per a una plantilla que tenia coll avall la permanència i sospirava llavors per fer-la grossa aspirant a una plaça per jugar competició europea. Els gironins van aconseguir dos punts contra els madrilenys, igual que el Madrid o el Qarabag, en la Champions League. Millor ho van fer el Barça, el Vila-real i el Chelsea, els anglesos també en la màxima competició continental, amb un triomf i un empat en els dos partits.

Les pedres a la sabata

L’Atlético va acabar la lliga en segona posició, amb 79 punts. En el campionat, els madrilenys només van perdre en l’anada i en la tornada contra l’Espanyol, una bèstia negra per als matalassers, així com el Sevilla, equip que els va eliminar de la copa gràcies també a la doble victòria contra els de Simeone. Els sevillans van superar els blanc-i-vermells dues vegades en només una setmana, i els van deixar fora de la copa en l’eliminatòria de quarts de finals.

PER A LA HISTÒRIA

L’estrena a l’estadi de Montilivi encara es recorda entre els aficionats de l’entitat gironina

A UN GRAN NIVELL

El Girona va fer dos partits que li van permetre esgarrapar un punt en cada un

LES BÈSTIES NEGRES

L’Espanyol, en la lliga, i el Sevilla, en la copa, van vèncer en els dos duels contra l’Atlético
Espanyol (v + v)
Espanyol-Atlético (j. 17) 1-0
Sergio García (87’)
Atlético-Espanyol (j. 36) 0-2
Melendo (52’) i Leo Baptistão (76’)
Sevilla (v +v)
Atlético-Sevilla (copa) 1-2
Diego Costa (72’) / Moyá, en pròpia porta (80’) i Correa (88’)
Sevilla-Atlético (copa) 3-1
Escudero (1’), Banega, de penal (48’) i Sarabia (79’) / Antoine Griezmann (13’)
Barça (e + v)
Atlético-Barça (j.8) 1-1
Saúl (20’) / Luis Suárez (81’)
Barça-Atlético (j. 27) 1-0
Messi (25’)
Vila-real (e + v)
Atlético-Vila-real (j. 10) 1-1
Correa (61’) / Bacca (80’)
Vila-real-Atlético (j. 29) 2-1
Enes Ünal (81’ i 89’) / Antoine Griezmann, de penal (19’)
Chelsea (v + e)
Atlético-Chelsea (Ch. League) 1-2
Griezmann, de penal (40’) / Morata (60’) i Batshuayi (93’)
Chelsea-Atlético (Ch. League) 1-1
Savic, en pròpia porta (75’) / Saúl (56’)
Madrid (e + e)
Atlético-Madrid (j. 12) 0-0
Madrid-Atlético (j. 31) 1-1
Cristiano Ronaldo (53’) / Griezmann (57’)
GIRONA (e + e)
Girona-Atlético (j. 1) 2-2
Stuani (22’ i 24’) / Correa (77’) i Giménez (85’)
Atlético-Girona (j. 20) 1-1
Antoine Griezmann (34’) / Portu (72’)
Qarabag (e + e)
Qarabag-Atlético (Ch. League) 0-0
Atlético-Qarabag (Ch. League) 1-1
Thomas (56’) / Míchel (40’)

Aquest curs, set equips de la lliga ja han puntuat contra l’Atlético

L’Atlético, com la resta dels equips poderosos cridats a lluitar pel títol de lliga, no ha estat fins ara un conjunt gairebé invencible i regular en aquest inici de curs. De fet, set equips de la lliga i un de la Champions ja han esgarrapat punts a l’equip dirigit pel Cholo Simeone. El València, l’Eibar, el Madrid, el Vila-real, el Leganés i el Barça han empatat contra els madrilenys, mentre que el Celta el va vèncer (2-0) i, també, el Borussia Dortmund en la fase de grups de la Champions (4-0). De fet, aquesta és la golejada més àmplia que ha rebut l’Atlético en tota l’era Simeone.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)