Girona

“M’agrada competir”

Amb caràcter. Cristhian Stuani es defensa de les crítiques dels jugadors de l’Espanyol, diu que sempre ha jugat igual de fort, i assegura que té la consciència molt tranquil·la

L’heroi de l’1-3 del Girona a l’estadi de Cornellà-el Prat, Cristhian Stuani, es va convertir en blanc de crítiques dels jugadors de l’Espanyol, irritats pel seu joc de braços i molt molestos pel cop al nas que es va endur el central David López. Els retrets van començar després del partit, es van allargar durant dies i dies, i ahir el protagonista es va defensar. En una entrevista que el Girona va difondre pels seus canals, Stuani va argumentar que sempre juga de la mateixa manera i va negar que tingués cap problema amb l’equip amb el qual va jugar tres temporades, entre el 2012 i el 2015. “Volia tancar una mica aquest tema perquè ja va passar. Són coses del futbol”, va sentenciar el màxim golejador de primera divisió.

“Considero que sempre jugo de la mateixa manera. Soc un jugador que m’agrada competir, m’agrada jugar fort, i tampoc em queixo quan rebo jo o quan tinc alguna acció en contra”, va explicar l’exjugador de l’Espanyol. “Estic molt tranquil. L’únic que puc dir de l’Espanyol sempre seran paraules d’agraïment. Quan em va tocar defensar la seva samarreta, ho vaig fer amb orgull, amb molt caràcter i molt cor. Això ningú m’ho pot negar. Tinc la consciència molt tranquil·la i sé que en el futbol poden passar moltes coses.” Autor d’un doblet de gols en els primers sis minuts de joc, Stuani ja havia explicat just després del duel a Cornellà-el Prat que havia estat un partit molt disputat. “Va ser un molt bon partit i vaig intentar defensar la meva samarreta i els meus companys. Com quan era allà. Ara defenso un altre club. I no puc dir més. Això és futbol. Això segueix, i jo intentaré continuar jugant de la mateixa manera, intentant ajudar l’equip amb el que soc jo, jugant amb tot el cor i tot el caràcter que pugui tenir.”

L’orgull del pitxitxi

Els dos gols a l’RCDE Stadium van deixar Cristhian Stuani com a màxim golejador tot sol de la primera divisió, amb deu dianes, davant dels jugadors del Barça Luis Suárez i Leo Messi, amb nou; i Iago Aspas (Celta), Borja Iglesias (Espanyol) i André Silva (Sevilla), amb vuit. “Em sento feliç, content i orgullós de veure’m a dalt de tot. En aquest punt de la competició, ser el primer de la llista, lluitant amb gent tan important i davanters que són estrelles mundials, per a mi és un honor. Estic molt feliç”, explica el davanter, que ha marcat 31 dels 66 gols del Girona en la màxima categoria. Stuani veu l’equip, invicte les cinc últimes jornades, amb un molt bon to: “Estem competint molt bé, tant a casa com a fora. L’equip està demostrant que vol anar a més, que vol aconseguir coses importants. Per a nosaltres és vital competir cada partit i aprofitar la dinàmica que tenim. Hem de seguir per aquest camí.” El partit de demà és una bona prova. L’Atlético ja va patir molt la temporada passada, en què va igualar en la recta final els dos primers gols del Girona a primera, obra de l’uruguaià. “És un partit molt atractiu, molt bonic per a nosaltres. Rebem un rival molt fort, un equip que ha estat molts anys a un gran nivell, i serà molt difícil. Però l’any passat ja ens va sortir un molt bon partit, i esperem anar per aquesta línia, competir i mirar d’endur-nos els punts”, resumeix el davanter blanc-i-vermell.

EL PROTAGONISTA

Considero que sempre jugo de la mateixa manera. M’agrada jugar fort i tampoc em queixo quan rebo jo
No tinc problemes amb cap excompany ni amb ningú. De l’Espanyol, només tinc paraules d’agraïment
Tinc la consciència molt tranquil·la. Quan em va tocar defensar la samarreta de l’Espanyol, ho vaig fer amb orgull, caràcter i amb molt cor
Això és futbol, i continuaré jugant de la mateixa manera, intentant ajudar l’equip amb el que soc jo, jugant amb el cor
Ser primer a la llista de golejadors, amb davanters que són estrelles mundials, és un honor
Cristhian Stuani
DAVANTER DEL GIRONA

“Em trencava la cara per ells, literalment”

Cristhian Stuani va vestir la samarreta de l’Espanyol les temporades 2012/13, 2013/14 i 2014/15, abans de fitxar pel Middlesbrough. “No tinc problemes amb ningú. Amb cap excompany de l’Espanyol ni amb ningú”, explicava l’uruguaià, que va citar un exemple gràfic: “Quan era allà, defensava els meus companys com el que més i em trencava la cara per ells. Literalment, perquè em va passar.” Stuani feia referència a la fractura al pòmul que es va fer en un partit contra el Granada el desembre del 2012 –va rebre l’impacte al començament, però va continuar jugant– i que el va obligar a ser operat. Stuani va jugar durant moltes setmanes amb una màscara protectora a la cara. Només cinc dies després del cop contra el Granada, Stuani va jugar –ja amb la màscara– el següent partit de lliga, contra el Sevilla.

Rubi: “Jugades com aquesta, n’hi ha força”

Després del partit, Rubi va qualificar de “totalment esportiva” l’acció de Stuani. Tot i les queixes dels seus futbolistes, l’entrenador de l’Espanyol va mantenir el seu discurs, en la roda de premsa prèvia al partit d’avui a Getafe. “Podríem analitzar tantes jugades d’aquell partit... Jo segueixo el meu guió. Quan acaba el partit, puc comentar alguna cosa. Però ja han passat cinc dies. Prefereixo deixar-ho aquí”, va començar dient el maresmenc, que va afegir: “Jugades com aquesta, n’hi ha força. Tot depèn una mica com els àrbitres, i el VAR, ho acabin de veure. Jo he de respectar al màxim el que acabin xiulant. Em sembla molt més assenyalable fins i tot la de Sevilla”. Rubi, però, tampoc va voler contradir gaire David López: “Ell és al camp, i el que sent ell possiblement és més important que el que pugui dir jo.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)