Girona

Els gegants no espanten

El Girona, en el seu millor moment i carregat de confiança, es veu capaç de frustrar l’Atlético, un dels equips cridats a manar en la lliga

Els blanc-i-vermells busquen la seva millor sèrie de partits sense perdre a primera

La calma en la classificació relativitza els greus problemes al carril esquerre, agreujats amb Muniesa

La reedició del primer partit del Girona a primera divisió arriba 470 dies després i amb l’equip de Montilivi ja amb 51 duels a les esquenes en la màxima categoria, dada que diu moltes coses positives sobre com ha estat l’aterratge dels gironins a l’elit. Els d’Eusebio, a més, tenen avui l’oportunitat d’encadenar el sisè partit sense perdre, fet que també significaria la seva millor sèrie a les altures. El repte, però, és tan gegant com el rival que aquesta tarda tindrà al davant: un equip de Champions dissenyat per guanyar-ho tot o almenys per intentar-ho. L’Atlético arriba a Montilivi a només dos punts del líder però també amb només quatre punts més que el Girona, tot i que els objectius d’uns i altres van en direccions contràries.

Baixes concentrades

Desestimant la possibilitat de fitxar un futbolista per la baixa de llarga durada de Mojica, el Girona va invocar Murphy. Dels tres carrilers que li quedaven a Eusebio, al camp de l’Espanyol en van caure dos: Planas, que no va acabar el partit, i Muniesa. Eusebio ja va anunciar que el solar al carril esquerre el cobrirà amb Granell o el futbolista del filial Valery. Qui jugui s’haurà de multiplicar molt en defensa perquè és probable que l’Atlético aprofiti les baixes per explotar el joc pels extrems. Tot i això, els 20 punts a la classificació relativitzen tots aquests problemes que no fa pinta que se solucionin abans de final d’any. El Girona, però, també té arguments per atacar la defensa rival, també en quadre. Ahir va caure Filipe Luis i és possible que Simeone hagi de fer un invent similar al d’Eusebio i situar a la rereguarda un jugador no habitual (Saúl al lateral esquerre). Sigui com sigui, i sobretot si juga Granell, les centrades al cap d’un Stuani en estat de gràcia han de ser un dels recursos clars del Girona en atac per intentar sorprendre els colchoneros, que enguany semblen haver perdut part d’aquella consistència granítica lluny del Wanda (només han guanyat un partit a camp contrari, 0-2 a Getafe).

Amb Diego Costa recuperat i Griezmann sempre a punt, no hi ha dubte que els tres centrals necessitaran els cinc sentits per evitar que l’Atlético trobi el camí del gol i es converteixi en el quart equip que surt victoriós enguany de Montilivi després del Madrid, el Betis i l’Eibar.

EN PLENA RATXA

Amb 11 punts dels últims 15 en joc, una alegria avui impulsaria molt els gironins

MENYS TEMIBLE

Invicte al Wanda, el conjunt de Simeone només ha guanyat un partit a fora

FILIPE LUIS, TAMPOC

L’Atlético també té moltes baixes al darrere i Saúl és candidat al lateral esquerre

Montilivi ha de bullir contra un rival atractiu

La visita de l’Atlético a Montilivi ben segur que es troba en el podi de la temporada pel que fa a l’atractiu i l’entitat del rival. El prestigi del conjunt de Simeone, combinat amb la bona franja horària en què es juga el partit (16.15 h) així com el bon moment del Girona han de permetre veure una de les millors entrades del curs a l’estadi. El gran repte és igualar o fins i tot superar la millor assistència que s’ha assolit aquesta campanya, els 13.889 espectadors del dia del partit contra el Madrid. Per tal de fer més atractiu l’enfrontament i animar més gent a venir a l’estadi, el Girona ha preparat un seguit d’activitats prèvies al matx a l’entorn de Montilivi. A partir de les 13.00 h, l’aparcament del gol nord es transformarà en una gran zona lúdica amb activitats per als més menuts de la casa, música, food trucks i una botifarrada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)