Un partidàs i un puntet

Actuació excel·lent del Girona, que acaba amb un botí escàs després d’haver posat contra les cordes l’Atlético

L’uruguaià va provocar i transformar un penal (1-0, 45’+1’) i el basc es va fer un autogol en el tram final en una acció desgraciada (1-1, 83’)

Girona 1 Atlético 1

GOLS:1-0 (45’+1’) Stuani, de penal. 1-1 (83’) Ramalho, en pròpia porteria.ÀRBITRE:De Burgos Bengoetxea (col·legi basc).Targetes grogues:a Griezmann (17’), Koke (41’), Thomas (70’), Diego Costa (88’) i Saúl (88’), de l’Atlético.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:12.104 espectadors a l’estadi de Montilivi. ATLÉTICO DE MADRID: Oblak Arias
Portu (66’) Borja García Stuani
ALTRES SUPLENTS: Doumbia, Choco Lozano, Alcalá i Douglas Luiz.

En els dos últims partits a Montilivi han acabat amb empat, però mentre el punt contra el Leganés va ser fins i tot un botí massa generós, el d’ahir contra l’Atlético de Madrid va semblar més aviat poca cosa. En partits així, hi hauria d’haver una espècie de VAR que determinés que el valor d’aquest empat és d’1,5 punts. Perquè no només van ser els dos punts que se li van escapar al Girona quan tenia els tres gairebé al sac, sinó també la forma com es van volatilitzar. Ramalho no ho volia fer, però en la seva cursa per evitar que Diego Costa retratés Gorka Iraizoz, en comptes d’enviar la pilota a córner la va enviar a dins de la seva porteria.

El Girona, tot i això, va fer un partit meritori contra un candidat a tot que va venir sense la defensa titular (Juanfran, Godín, Gutiérrez i Filipe Luiz) però amb tota l’artilleria pesant. Els d’Eusebio no només van desactivar jugadors com Griezmann i Diego Costa, sinó que van dur la veu cantant durant moltes fases de partit, van manar gairebé tota la segona part en el marcador i van segellar la que fins ara és la seva millor sèrie a primera divisió: sis partits sense perdre i 12 punts dels últims 18. Els gironins, fins i tot, van acabar el partit amb dos jugadors de 19 anys als carrils: Pedro Porro, que va fer un partit extraordinari –sobretot la segona part–, i Valery Fernández, que va sortir en un moment delicadíssim, just després de l’1-1.

Qui domina, respira

L’Atlético va sortir amb una pressió molt alta i el Girona ho va passar malament per treure la pilota jugada des de darrere. Això sí, quan els d’Eusebio van aconseguir tenir la possessió a camp rival, qui va patir va ser l’equip de Simeone. Especialment quan la pilota va caure a peus de Roberts, situat ahir al costat esquerre, i no pas al dret. L’anglès va ser un factor desequilibrant en la primera mitja hora i es va posar Montilivi a la butxaca amb la seva velocitat i habilitat. Tot i això, el perill real del Girona en la primera part va arribar amb accions d’estratègia, bàsicament en córners i segones jugades.

L’únic escenari en el qual es va trobar còmode l’Atlético va ser amb la pilota controlada a tres quartes parts de camp. El Girona es va plantar amb una línia de cinc i una de quatre i va deixar ben poques escletxes. L’ocasió més clara de gol la va perdonar Saúl, que es va presentar fins a la frontal de l’àrea petita, però va estavellar la canonada al travesser quan tenia el 0-1 mastegat. Malgrat que en algunes fases el domini de l’equip visitant va ser molt clar, els de Simeone no van acabar mai d’aprofitar les bandes ni van exigir defensivament Granell, que va ser la solució d’Eusebio al carril esquerre.

El partit pintava a 0-0 fins que va aparèixer Stuani. Qui el va deixar sol dalt l’escenari va ser Patrick Roberts amb una assistència majúscula. Després, l’uruguaià s’ho va fer tot solet: va provocar el penal –el VAR va haver de corregir De Burgos Bengoetxea, que va veure la falta fora de l’àrea– i el va transformar en l’1-0. El davanter va afegir un gol més des dels onze metres –el tretzè seguit que acaba a les xarxes– i va trencar la malastrugança del Girona, que havia fallat les quatre penes màximes que li havia xiulat l’àrbitre basc.

Iraizoz i Valery

Simeone va tardar més del compte a moure fitxa i no va donar entrada a Correa fins al minut 19. L’argentí, que ja va ser determinant a Montilivi la temporada passada, va tornar a activar el seu equip en atac. Ell i també Gelson, que va sortir deu minuts més tard.

Per si no n’hi havia prou amb el pas endavant de l’Atlético, la lesió de Bounou va afegir més inquietud a Montilivi, que feia estona havia abaixat els decibels veient com els de Simeone feien i desfeien. Va ser el torn d’Iraizoz, que va sortir molt endollat i va evitar l’1-1 en la primera intervenció amb una mà inversemblant.

Els de Simeone van acabar traient petroli del joc directe. Diego Costa va estirar la cama al límit per controlar una pilota que, si se li hagués escapat, hauria acabat a les mans d’Iraizoz. L’esforç de l’hispanobrasiler va valer la pena perquè l’acció va acabar amb l’autogol de Ramalho.

L’1-1 va caure a plom al damunt de Montilivi i dels futbolistes locals. I Eusebio va tirar endavant el pla que tenia previst amb Valery, que va debutar a primera en un moment en què semblava que el llançaven als lleons, amb el Girona grogui i l’Atlético, sobre el paper, desbocat.

Gairebé contra pronòstic, però, els locals van sortir de la depressió i els de Simeone es van mig conformar amb l’1-1 quan semblaven en dinàmica de buscar l’1-2, cosa que va dir molt poc d’un aspirant a tot. De fet, en els set minuts de temps afegit va ser el Girona qui va avançar línies i, amb Portu reaparegut i activat, també qui més va buscar la victòria.

BAIXES EN DEFENSA

5’ Griezmann rep a la zona de tres quarts, es gira i sense pressió prova el xut, que Bounou refusa.
12’Córner a favor del Girona que després de diversos refusos acaba a les botes de Granell a la frontal. El gironí prova una volea que surt a fora vorejant el pal esquerre de la porteria d’Oblak.
27’Jugada assajada del Girona. Aleix Garcia serveix un córner en curt cap a Granell, que fa la centrada al punt de penal i Stuani fa la volea que surt per damunt del travesser.
33’Bona jugada de l’Atlético. Gran triangulació entre Saúl i Griezmann, que acaba amb el primer rematant al travesser i botant a la línia de gol.
37’Una altra bona jugada dels madrilenys. Griezmann fa la centrada a dins de l’àrea i Rodrigo prova la rematada amb el taló i surt tova.
44’Falta lateral servida per Aleix Garcia. Stuani al segon pal la posa al pal contrari i Bernardo remata amb el cap a fora.
45’+1’ Passada a l’espai per a Stuani, que hi posa la bota i Oblak li fa falta. L’àrbitre assenyala falta
però el VAR ho corregeix i acaba sent penal. L’uruguaià no falla, enganya Oblak i fa l’1-0.
53’Roberts combina amb Granell, que una mica escorat prova un xut que Oblak refusa.
55’Falta forçada per Stuani que executa Granell. La rosca de l’esquerrà surt a fora per poc.
76’Ho prova Correa des del vèrtex de l’àrea, Pere Pons desvia i gairebé sorprèn Gorka.
77’Falta a la zona de tres quarts refusada per Bernardo. Correa la baixa amb el cap i Saúl remata a boca de canó. Gorka hi posa la mà providencial.
79’ Correa condueix la pilota, cedeix a la dreta per a Gelson però aquest xuta massa creuat.
83’ Recuperació de Correa, que fa la passada a l’espai cap a Costa, però Ramalho introdueix la pilota a la seva porteria en l’intent de refús (1-1).
90’+2’ Gelson guanya per velocitat a Valery, prova la rematada creuada però Gorka la refusa molt bé amb els peus.
Amb Granell i Saúl fora del seu lloc natural, l’equip que no va tenir la pilota va patir

PATRICK ROBERTS

Va ser el factor desequilibrant de la primera part i assistent de Stuani en l’acció de l’1-0

SIMEONE MOU FITXA

L’entrada al camp de Correa (64’) i de Gelson (74’) va activar l’Atlético ofensivament

CANVI DE PORTER

Bounou, lesionat, va deixar pas a Gorka (70’), que va salvar dos cops el seu equip

7 MINUTS D’AFEGIT

L’1-1 va deprimir els gironins, que es van refer i van acabar buscant el gol més que el rival