Bounou es lesiona i Valery debuta a primera divisió

Protagonistes. El porter va ser substituït per Gorka en el minut 70 per uns problemes a l’adductor i el jove futbolista del Peralada va entrar just després de l’empat de l’Atlético (83’)

De la mateixa manera que l’1-1 aconseguit contra l’Atlético va deixar un gust agredolç en el Girona per la forma i el minut de l’empat visitant (en pròpia porteria de Ramalho en el 83’), el partit també va tenir diferents protagonistes en el bàndol local, tant positius com negatius. La pitjor notícia va ser la lesió de Yassine Bounou en el minut 70 de partit, quan el marroquí es va fer mal a l’adductor en un llançament de porteria i va ser rellevat per Gorka Iraizoz, allargant l’alarmant sagnia del Girona amb les lesions –s’uneix a Planas, Muniesa, Mojica i Aday–. Ara caldrà veure quin és l’abast de la lesió una vegada el porter s’hagi sotmès a les proves mèdiques pertinents. Curiosament, Bounou no s’havia perdut cap minut de lliga des que es va lesionar la temporada passada al camp de l’Atlético en la jornada 20 (va ser substituït al descans en un partit que també va acabar 1-1).

Un dia per recordar

En contrapartida, el Girona va fer debutar en la lliga un altre jove jugador del Peralada, Valery Fernández, que es va estrenar a l’elit jugant els últims set minuts de partit –més els set del temps afegit– rellevant Aleix Garcia, just després de l’empat de l’Atlético. Valery, de només de 19 anys i que ja havia debutat en la copa, va entrar per reforçar la banda esquerra del Girona, molt exigida des de l’entrada al camp dels visitants Correa i Gelson Martins. El futbolista de l’Escala és el segon futbolista del Peralada que debuta a primera divisió, després de Soni, que ja ho va fer el curs passat.

Sense sostre

Qui també va tenir un dia dolç va ser Cristhian Stuani, que va marcar el seu onzè gol en la lliga transformant un penal provocat per ell mateix i ratificat pel VAR. Aquestes onze dianes tornen Stuani al capdamunt de la classificació golejadora de primera divisió –l’havia empatat Iago Aspas, del Celta– i ja és tercer en l’apartat de jugadors amb més penals marcats en la història de primera sense cap errada, amb 13 i només superat per Péternac (14) i Alfaro (15).

CURIÓS

Bounou no es perdia cap minut de lliga des de la lesió al Wanda el curs passat (j. 20)

MALASTRUGANÇA

La lesió del porter, pendent de proves, allarga la sagnia de l’equip amb les baixes

STUANI

El davanter va marcar el seu onzè gol en la lliga i continua com a pitxitxi en solitari