Girona

El gran salt de Valery

El Girona renova fins al 2023 el contracte del carriler l’endemà del debut a primera

L’escalenc és el tercer futbolista que arriba directament a la màxima categoria després de jugar al juvenil o el filial

Va viure tres etapes al planter del Girona, va estar al Barça i va jugar a l’Escala (1a catalana) a 16 anys

Amb un guió calcat al que va seguir amb Pedro Porro, el Girona ha lligat la continuïtat d’un altre futbolista del planter que ha fet el salt al primer equip. L’escalenc Valery Fernández, que va viure un somni en la recta final del partidàs contra l’Atlético, s’ha guanyat un contracte amb el Girona fins al juny del 2023, la mateixa durada que l’extremeny que s’ha consolidat de manera indiscutible a l’elit.

Valery Fernández va ser la sensació més positiva a Vitòria, en l’anada de l’eliminatòria de copa que es resoldrà demà. Encara no havia fet 19 anys, va completar el partit al carril dret i va confirmar al cos tècnic les bones sensacions que ja els havia transmès des que el van citar. Integrat en dinàmica de primer equip arran de les greus lesions de Mojica i Aday, i ja sense participar més amb el Peralada, diumenge li va arribar el salt gros. Granell va ser l’escollit d’entrada per ocupar el buit al carril esquerre, però amb l’accent ofensiu que va posar Simeone al costat dret, Eusebio va decidir fer entrar Valery. Tenia el canvi preparat abans, però va entrar just després de l’1-1 (83’). “És una alegria immensa. Un somni fet realitat. Ja havia debutat a la copa, però fer-ho a la lliga il·lusiona més, i encara més amb jugadors que admires des de petit”, explicava l’escalenc, orgullós d’haver fet un salt que s’explica per la constància i l’ambició personal.

Valery és un jugador del planter que va arribar a Torres de Palau en edat d’aleví, però no ha tingut un camí ni senzill ni regular. Quan era aleví de segon any, ja jugava amb l’infantil B del Girona. L’estiu següent, se’n va anar al Barça, fins a cadet B. La recta final al club blaugrana no va ser fàcil, i Valery se’n va tornar al Girona. Però tampoc era l’últim trajecte. El futbolista va tornar a deixar el Girona i se’n va anar a l’Escala, on va fer eclosió i va debutar a primera catalana, amb 16 anys. El Girona s’hi va tornar a fixar i el va convèncer per recuperar-lo. La tercera etapa com a blanc-i-vermell ja va ser la definitiva, la que l’ha dut al divisió d’honor, al Peralada i, per arrodonir-ho, al primer equip.

Debutants lligats

Valery es fixa en Pedro Porro, ja indiscutible al primer equip, com a exemple. No només per a ell, sinó per a tot el planter. “S’estan fent molt bé les coses en el futbol de base, i això també és un mirall per als joves”, diu l’empordanès, orgullós d’haver renovat també fins al 2023. “És el club que m’ho ha donat tot.” Per a l’estructura tècnica del Girona, també és una satisfacció. “Ens il·lusiona poder treure jugadors de la base. Amb Valery, seguim una mica el que hem fet amb Porro. Creiem que és un futbolista de futur i està treballant molt bé cada dia”, explica el director esportiu, Quique Cárcel.

El cinquè gironí de 1a

Valery és el cinquè futbolista de les comarques gironines que juga amb el Girona a primera divisió, després de Pere Pons, Àlex Granell, Marc Muniesa i Eloi Amagat. L’escalenc ha seguit els passos de Pedro Porro, que ha arribat al primer equip després de jugar al juvenil. Des del Peralada, el primer que va fer el salt és Kevin Soni, que va tenir presència en dos partits de la temporada passada. Des que el Girona competeix en la Lliga de Futbol Professional, hi ha disset jugadors que han debutat amb el primer equip –catorze a segona A– després d’haver passat pel juvenil o pel filial.

UN GUIÓ REPETIT

Porro també va allargar el contracte amb el Girona l’endemà de l’estrena a primera divisió
Debutar a primera és un somni fet realitat, i més contra un equip com l’Atlético. Amb humilitat i treball, vull continuar creixent

LES REACCIONS

És un futbolista de futur que treballa molt bé cada dia. Ens il·lusiona treure nois del planter
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
Porro és un referent. S’estan fent molt bé les coses al planter, i això és un mirall per als joves
Valery Fernández
JUGADOR DEL GIRONA
Estic molt content de poder renovar. És el club que m’ho ha donat tot. Vull aprofitar l’oportunitat i transmetre al camp aquesta confiança
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)