Girona

El problema indesxifrable

Imbatibles. El Girona mai ha perdut contra l’Atlético de Diego Pablo Simeone, incapaç de trobar la fórmula per superar l’equip català. El Cholo tampoc ha guanyat Eusebio a domicili

El Girona s’ha convertit en un maldecap per Diego Pablo Simeone. L’argentí, un dels millors entrenadors del planeta, director i creador del millor Atlético de la història, no ha celebrat mai una victòria davant del conjunt català. “És un equip que juga bé. La temporada passada ja va mostrar coses molt importants i ara, en els últims partits ha ofert una estabilitat boníssima”, va anticipar El Cholo, abans de retrobar-se aquest diumenge a Montilivi amb un rival al qual no li troba solució; tres duels, tres empats.

I és que, dels equips als quals l’argentí s’ha enfrontat almenys tres vegades, el Girona és, juntament amb el Mallorca, l’únic al qual no ha pogut derrotar –el Qarabag (dos enfrontaments resolts dos empats) i al Racing de Santander (un enfrontament resolt amb un empat) són els altres que tampoc ha guanyat. Amb l’equip mallorquí (una derrota i dos empats) no s’hi veu les cares des de fa més d’un llustre i les ensopegades van ser entre el 2012 i el 2013, quan el projecte del preparador argentí al capdavant de l’Atlético estava en els seus inicis, és per això que la feta del conjunt gironí adquireix una altra dimensió. El Girona ha aconseguit aturar a la millor versió de l’equip orientat per Simeone. “Tots els partits són complexos, no hi ha rivals senzills”, va justificar diumenge el preparador del conjunt colchonero, després de rescatar un punt en el tram final a Montilivi, en un partit en què, com ja va passar-li la temporada passada per partida doble, se li va ennuegar al seu equip que aspira a competir pel títol de lliga. “No volíem conformar-nos, no ens valia l’empat, volíem guanyar”, va manifestar resignat Koke, un dels capitans del conjunt madrileny. “Després de l’empat, hem buscat l’1 a 2 i no ha arribat per poc. Ha estat un bon partit, però ens queda un regust agredolç per no haver guanyat”, va afegir Lucas Hernández, un altre referent dels roig-i-blancs i campió del món. Mentrestant, Eusebio Sacristán, sabedor del què costa arrencar punts a un rival de tal magnitud, es va mostrar feliç: “Hem d’estar contents. Tothom vol guanyar sempre, però estic satisfet amb el punt i el treball”. El tècnic de La Seca doncs va emular el què va aconseguir Pablo Machín la campanya passada, aconseguir resistir contra Simeone i, a més, marcar-li, un altre mèrit per l’òptim comportament defensiu que té l’equip colchonero, sostingut per un porter de la categoria de Jan Oblak, que ha estat el sentinella menys golejat en els últims tres campionats de lliga.

El primer dels tres partits contra l’Atlético és memorable, ja que va ser l’estrena a la primera divisió del Girona a Montilivi. El resultat va ser de 2 a 2, en un duel en què els homes dirigits aleshores per Machín van posar-se 2 a 0 en la primera part amb un doblet de Stuani, van generar ocasions per golejar, però van acabar sucumbint, com diumenge, a les acaballes, quan l’Atlético va aconseguir establir l’igualada amb dianes de Correa i Giménez. La tornada, en la segona volta al Wanda Metropolitano, va tenir plantejament i nus diferents, però el desenllaç va ser el mateix, un punt per cadascú. Griezmann va avançar els colchoneros abans del descans i Portu, en el segon temps, va fer l’1 a 1 final.

Eusebio, també

També el tècnic de l’equip gironí té una particular estadística amb Simeone: mai ha perdut contra ell quan li ha tocat rebre’l a casa. Com a entrenador de la Real Sociedad s’hi va enfrontar a Anoeta la campanya 2016/17 en un matx en què el conjunt txuri-urdin va imposar-se amb solvència (2-0), i l’altre duel, va ser el d’aquest passat cap de setmana, en què el Girona va confirmar-se-li a El Cholo com un problema indesxifrable.

LA DADA

Juntament amb el Mallorca, el conjunt gironí és l’únic al qual Simeone no ha derrotat

SEMPRE MARCANT

3
partits
ha jugat l’Atlético contra el Girona; tots tres, empats: 1 a 1 (Montilivi) i 2 a 2 (Wanda) el curs passat i l’1-1 de diumenge.

LA FRASE

El Girona li ha fet gol en cada enfrontament a Oblak, el porter menys golejat els últims tres cursos
És un equip que juga bé. La temporada passada ja va mostrar coses molt importants
Diego Pablo Simeone
tècnic de l’atlético
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)