2a divisió A

L’esperança, fora del camp

Al pou. Les últimes derrotes confirmen la fragilitat del Reus i el Nàstic, que ho fien tot als despatxos i al mercat d’hivern i que es marquen l’objectiu de no arribar despenjats al Nadal

Les derrotes del Reus i del Nàstic de l’última jornada van servir per confirmar que els dos equips estan en caiguda lliure, sense reacció. Els roig-i-negres, que van perdre contra el Mallorca (0-2), enllacen quatre derrotes i sis partits sense vèncer, i es mostren com un equip sense confiança i afectat pels problemes extraesportius. Els grana, per la seva banda, vençuts clarament a Sòria (3-0), on van demostrar ser un equip feble en defensa i sense idees en atac, només han sumat un punt en els cinc últims partits, són cuers. Com que no s’albira cap resposta dins del camp, els dos clubs ho fien tot als despatxos: el Reus, per resoldre la delicada situació econòmica –necessita una injecció de diners important per pagar les nòmines pendents a la plantilla i inscriure els futbolistes sense fitxa– i el Nàstic, per reforçar la plantilla. Vista l’empipada del president, Josep Maria Andreu, després del partit contra el Numància –“als jugadors els hauria de caure la cara de vergonya”, va dir–, el més probable és que hi hagi una allau de fitxatges i de baixes.

El tècnic del Reus, Xavi Bartolo, confia en la paraula del màxim accionista, Joan Oliver, que ha promès a la plantilla que resoldrà la crisi aviat –el club negocia contra rellotge amb inversors de l’Orient Mitjà i nega contactes amb Gerard Piqué–, i espera una primera solució per pagar les nòmines pendents –si el dia 10 s’acumula la tercera sense abonar els jugadors seran lliures per marxar– i una altra més endavant per inscriure els futbolistes que no tenen fitxa i, si es pot, fer algun reforç. “Sabem que si hi ha canvis no es produiran abans de l’1 de gener, de manera que en els propers partits hem de sumar per apropar-nos als 25 punts, l’objectiu de la primera volta per no tenir una segona molt complicada”, afirma Bartolo, que confia en la reacció.

El Nàstic també té l’objectiu de trencar la dinàmica negativa per no veure’s enfonsat en l’última posició –ara està a sis punts dels llocs de salvació, amb tres punts menys que el Reus– quan arribi l’aturada i l’obertura del període per fitxar. “Hem d’arribar vius al Nadal, i veure què es pot fer al mercat d’hivern. És evident que cal fitxar”, diu Enrique Martín, que ja té un reforç que volia –Imanol García– i que ja ha dit que necessita, sobretot, reforçar la defensa.

PRESIDENT INDIGNAT

Amb Andreu molt molest amb l’equip, s’espera un gener de molts canvis en el Nàstic

TÈCNIC AMB FE

Bartolo confia en una primera solució per als sous i una segona per tramitar fitxes
Hem d’arribar vius al Nadal, i veure què es pot fer al mercat d’hivern. És evident que cal fitxar
Enrique Martín
entrenador del nàstic
Esperem solucions, però sabem que no es materialitzaran abans del gener. Fins llavors, cal sumar
Xavi Bartolo
entrenador del reus

Partits durs abans de Nadal

Tant al Reus com al Nàstic els espera un últim tram d’any complicat. L’equip roig-i-negre visita diumenge al migdia el camp del líder, l’Alcorcón, i després afrontarà dos partits al seu estadi. El dissabte 15 de desembre a la tarda rebrà un rival directe, el Còrdova, i el diumenge 23 al migdia, un de la zona alta, l’Osasuna. El Nàstic, per la seva banda, rep dissabte que ve a la tarda el Granada, tercer, i després té dos duels a camp contrari. El diumenge 16 visitarà un Extremadura en dinàmica positiva i el divendres 21 a la nit, el Mallorca de Vicente Moreno, sisè classificat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)