Reus

Sense notícies dels diners i perill real de desbandada

Reus. Joan Oliver continua sense trobar inversors i els jugadors, amb un màxim de dotze, podran desvincular-se del club si el dia 10 no han cobrat

El temps se li esgota, al Reus. Ahir es va acabar el termini amb el qual el màxim accionista, Joan Oliver, es va comprometre davant la plantilla per solucionar els greus problemes de l’entitat i pagar el deute amb els jugadors, i de moment no hi ha notícies de cap acord amb cap inversor, malgrat que el mateix Oliver va assegurar que tenia negociacions molt avançades. Si el dia 10 –dilluns que ve– els futbolistes no cobren, se’ls acumularan tres mesos d’impagaments, de manera que, segons el conveni col·lectiu, podran extingir el contracte que els vincula amb el club roig-i-negre. El mateix conveni fixa en set el nombre de jugadors que han de continuar en plantilla –és el nombre mínim de futbolistes que ha de tenir un equip per poder competir segons les regles de la RFEF–, de manera que, en el cas del Reus, fins a dotze futbolistes podrien desvincular-se del club i buscar una sortida en el mercat d’hivern. A més, cap de les fitxes que es deixessin lliures no podria ser ocupada, ja que l’LFP les bloquejaria fins que el club solucionés el problema econòmic. Amb tres jugadors no inscrits –Tito, Yoda i Vitor– i que presumiblement serien clars candidats a deixar l’equip, caldria veure, si es donés el cas, com es resoldria la situació si més de nou dels setze altres jugadors volen acollir-se al procés. El Reus tindria encara un marge per resoldre la situació, ja que a partir del dia 10 s’obriria un termini d’entre set i deu dies en què si el club paga el procés s’atura. Una pròrroga que podria ser vital per al club, tot i que ara mateix, malgrat l’hermetisme que envolta les negociacions, la sensació és que el més calent és a l’aigüera.

Els jugadors del Reus van ser informats ahir de tots els detalls per tres representats de l’AFE: el secretari general, Diego Rivas; el director esportiu, Jesule Barbadilla, i l’advocat, Gonzalo de Medinilla, que es van reunir amb ells després de l’entrenament matinal i els van prometre tot el suport. “Que se centrin a entrenar-se i jugar, que pel que fa a la resta nosaltres ja ens partirem la cara per ells, perquè no es vulnerin els seus drets com a jugadors”, va dir Rivas.

UNA PRÒRROGA

Després del dia 10, el Reus tindria un marge d’uns deu dies per pagar i aturar el procés

PER COMPETIR

El conveni fixa en set el mínim de futbolistes que s’han de mantenir en plantilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)