Girona

Un nou repte per assolir a domicili

El Girona afronta les dues properes jornades de lliga lluny de Montilivi contra un Athletic ferit i amb urgències i un Sevilla engrescador dirigit per Pablo Machín, l’extècnic del club

Els jugadors entrenats per Eusebio Sacristán són l’únic equip invicte fora de casa, fet que els carrega d’arguments per afrontar aquest tram

Des de l’ascens històric a primera divisió, el 4 de juny de 2017, el Girona s’ha acostumat a afrontar els reptes majúsculs que es presenten competint a l’elit. Visitar estadis gegantins per jugar contra rivals històrics i poderosos s’ha convertit gairebé en un dia a dia per al club gironí, que després de 52 partits a primera pot presumir d’haver derrotat el Madrid en el seu primer duel a Montilivi, puntuar al Camp Nou o permetre’s el luxe d’haver empatat els tres partits que ha disputat contra l’Atlético. Competir condicionat per les baixes també és un dels reptes amb els quals conviu ara l’equip blanc-i-vermell, que a més, disputarà els dos propers duels de lliga a fora. El primer serà al nou San Mamés contra un Athletic Club que no guanya des de la primera jornada del campionat i el segon al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla de l’extècnic de l’entitat gironina, Pablo Machín.

Exigència de nivell

El Girona visitarà San Mamés demà per intentar fer la guitza en l’estrena del nou tècnic, Gaizka Garitano, en la lliga i davant la seva afició. Els bascos tenen només onze punts, es troben a tres de la permanència i a deu dels d’Eusebio Sacristán, que miraran de clavar una primera estocada a un rival ferit. L’obligació i la pressió de vèncer que tindran els locals pot ser beneficiós per als gironins, que això sí, només tenen la referència del matx de copa que els lleons van jugar al camp de l’Osca. Garitano va deixar enrere el 3-4-1-2 de l’últim partit de Berizzo per jugar amb un 4-2-3-1 que va deixar bones sensacions (0-4).

Després del partit contra l’Athletic, l’equip de Montilivi se les heurà amb el Sevilla de l’extècnic del Girona, Pablo Machín, al Sánchez Pizjuán. El conjunt andalús és una de les sensacions del campionat i un dels equips que està lluitant amb els clubs més grans en les primeres posicions de la taula. Com a locals, els sevillans encadenen cinc victòries i són segons en la classificació –van empatar contra el Vila-real (0-0) i van perdre contra el Getafe (0-2), en els dos primers duels a casa–. Amb el de Gómara o sense, el Sevilla sempre és un equip intens davant la seva afició, per tant, la cita amb els del Nervión serà una nova prova de nivell.

Dos mals precedents

En la primera campanya a la màxima categoria, el Girona va enllaçar dos partits a fora de casa gairebé de manera consecutiva –entre la jornada 17 i la 21 va jugar només un matx a Montilivi, contra Las Palmas (6-0)–. El rèdit de punts dels blanc-i-vermells va ser escàs, i és que, en la primera sèrie, llavors els de Machín van perdre en l’últim partit del 2017 a Ipurua contra l’Eibar (4-1) i en el primer del 2018 a Mestalla contra el València (2-1). Després de golejar contra Las Palmas, com a parèntesi de la minigira a domicili, els gironins van obtenir un empat de mèrit al Wanda Metropolitano contra l’Atlético (1-1), però van tornar a empatar contra el Màlaga, cuer i pràcticament sentenciat, en un matx poc atractiu i fluix (0-0).

La bona trajectòria del Girona d’Eusebio Sacristán en la lliga, vuitè amb 21 punts i invicte a fora, i la classificació per als vuitens de final de copa estan apaivagant el problema amb les múltiples lesions. Arribar a final d’any amb més marge respecte al descens i consolidar el bon moment, un repte més.

EL PRIMER ASSALT

El matx al nou San Mamés serà el primer de Gaizka Garitano com a local en la lliga

LES NECESSITATS

En descens i a deu punts del Girona, l’Athletic tindrà l’obligació i la pressió de vèncer

EXAMEN DE NIVELL

A Sevilla, els d’Eusebio jugaran contra l’extècnic Machín i contra un equip sòlid

MALA PEÇA AL TELER

Els andalusos encadenen cinc victòries davant la seva afició i són segons en la taula

EL CURS PASSAT

Les dues sèries de dos partits seguits a fora es van saldar amb zero i dos punts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)