Girona

Les incògnites del debutant

El relleu d’Eduardo Berizzo per Gaizka Garitano a San Mamés condiciona l’anàlisi que els tècnics del Girona tenen feta del rival

Els gironins han perdut els dos partits que han afrontat a primera contra entrenadors que s’estrenaven en el càrrec

L’anàlisi detallada dels rivals és un dels elements que més s’han anat potenciant amb el creixement estructural del Girona. Els equips solen tenir en compte els apunts tàctics dels rivals a partir del que han anat veient durant l’evolució de les jornades, però no tot es pot controlar. Els canvis d’entrenador solen alterar el treball de l’equip que s’hi troba i, com a efecte col·lateral, condicionen l’anàlisi de qui el vol estudiar. És el que li passa ara al Girona, que dilluns viurà l’estrena en la lliga de Gaizka Garitano com a entrenador de l’Athletic Club. Les experiències anteriors a primera contra equips amb un relleu recent a la banqueta no han estat reeixides per als blanc-i-vermells.

En la primera experiència en la màxima categoria, el Girona es va trobar dues vegades un entrenador que debutava a la banqueta rival, i totes dues van ser males experiències per als de Machín. A Montilivi, Abelardo Fernández va aconseguir amb l’Alavés una remuntada que els va donar molta energia (2-3) i, ja en la recta final de lliga, David Gallego va substituir amb encert l’etapa fosca de Quique Sánchez Flores a l’Espanyol (0-2).

De tots els partits contra equips amb un canvi recent a la banqueta, l’únic que va acabar del tot bé per al Girona va ser la visita de Paco Jémez al capdavant de Las Palmas. En el seu segon partit de lliga, el tècnic va provar de canviar l’esquema, va situar tres centrals i va acabar escaldat amb un 6-0 molt cridaner. El Girona va viure l’altre extrem a Anoeta, d’on va sortir golejat (5-0) en el segon partit d’Imanol Alguacil, el substitut d’Eusebio Sacristán. També en el seu segon partit, Javi Calleja va aconseguir amb el Vila-real els tres punts a Montilivi (1-2) i José González (Màlaga) va aconseguir un empat a La Rosaleda (0-0).

L’orientació d’Osca

El Girona no anirà ben bé a cegues a San Mamés. A part del que hagi pogut anar recollint de l’experiència de Gaizka Garitano, el tècnic va debutar en el partit de copa de dijous a El Alcoraz. I tot i que l’eliminatòria estava més que resolta (4-0), Garitano va voler aprofitar el temps. Sense ni convocar cap jugador del filial, va plantejar un 4-2-3-1 –amb Beñat i Dani García de pivots i Raúl García d’enllaç amb el punta– que ha de ser probablement un punt de partida del que vol per a l’Athletic en la lliga. Hi ha matisos, però, que continuen sent una incògnita. Iñaki Williams va jugar en punta –va substituir Aduriz–, però el tècnic podria situar-lo al costat dret, aprofitant els problemes al carril esquerre del Girona. L’Athletic tindrà les baixes per sanció dels defenses Yuri, Íñigo Martínez i Nolaskoain.

Garitano ja va ensenyar algunes cartes a Osca en la copa, tot i tenir el bitllet assegurat

EL CURS PASSAT

L’única victòria contra un equip amb relleu recent va ser el 6-0 al Las Palmas de Jémez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)