Girona

Lleons que semblen gats

El rival. L’Athletic està firmant un curs nefast, no guanya des del primer partit de lliga i, desesperat, ha destituït Berizzo per donar el timó a Gaizka Garitano

No guanyar un partit des del 20 d’agost passat, per tant, encadenar-ne tretze sense conèixer el triomf en la lliga posa fi a la trajectòria de qualsevol tècnic de qualsevol equip i gairebé de qualsevol categoria professional o semiprofessional. Ser un dels tres únics equips que han jugat totes les temporades a la màxima categoria i trobar-se en descens directe amb tan sols onze punts és un clar símptoma que l’Athletic Club no travessa el seu millor moment. Els bascos van acomiadar dimarts Berizzo per entregar el timó a Gaizka Garitano, fins ara al filial de segona B, dirigint els cadells i futurs lleons, actualment més aviat gatets inofensius.

El conjunt bilbaí espera despertar del malson coincidint amb el partit de l’estrena del nou tècnic davant la seva afició. I és que Garitano ja va dirigir l’Athletic Club en el duel d’anada dels setzens de final de la copa a El Alcoraz, en un partit en què els bascos van repetir golejada 0-4 –en l’anada, encara amb Berizzo, van quedar 4-0– i, com a mínim, van tastar la victòria amb bones sensacions. El Girona, sòlid i invicte a domicili, intentarà evitar que el matx sigui el punt d’inflexió que espera l’Athletic Club, que no troba la fórmula per redreçar el rumb però compta amb jugadors capaços d’aixecar el vol i situar un dels clubs històrics del futbol estatal en millor posició. La filosofia de l’entitat no es toca ni trontolla tot i el mal moment i la plantilla formada per jugadors nascuts o formats en algun moment de la seva trajectòria a Euskal Herria, serà la que haurà de treure l’entitat de la situació dramàtica. De qualitat i arguments no els en falten gràcies a l’experiència de Beñat, Aduriz, Iñigo Martínez, Yuri, Susaeta o De Marcos.

Willams i Muniain, el perill

A més de la veterania, sempre necessària en un grup que competeix a l’elit, la joventut i la qualitat no està absent a l’Athletic. Iñaki Williams i Iker Muniain són els jugadors més determinants en l’atac dels de Bilbao. Tots dos, tot i tenir 24 i 26 anys respectivament assumeixen també el rol de l’experiència i tenen la pressió de fer gols, encara que el davanter de referència sigui Aduriz, irregular en les dues últimes temporades per culpa de les lesions a conseqüència de l’edat (37 anys). De fet, Williams i Muniain han fet vuit de les catorze dianes que els bascos han fet en la lliga (quatre cada un), una clara mostra de la importància de tots dos en els esquemes ofensius de l’Athletic.

Tot i el mal moment que viu, el conjunt blanc-i-vermell hauria de despertar en qualsevol moment. El suport de la seva afició a San Mamés i l’aire nou que aporti el nou tècnic poden ser els ingredients idonis per a un equip que vol ressorgir de les cendres i espolsar-se els fantasmes que l’arrosseguen cap al descens.

L’EXPERIÈNCIA

Els bascos tenen arguments per refer-se i homes veterans com Yuri, Beñat i Aduriz

FA BASARDA

L’Athletic acumula tretze partits sense conèixer la victòria i es troba en descens directe

EL DUO

Iñaki Williams i Iker Muniain han fet vuit dels catorze gols que ha fet l’Athletic

Dos noms en la cursa presidencial

Divendres va acabar el termini per presentar els avals i optar a la presidència de l’Athletic, i tot indica que hi haurà dues candidatures. D’una banda la continuista, amb Albert Uribe-Echeverría –va presentar 4.000 firmes–, i de l’altra, l’alternativa, amb Aitor Elizegi, que en va aportar 3.120. Dimecres, la junta electoral ha de confirmar l’autenticitat de com a mínim 2.069 perquè el 27 de desembre hi hagi eleccions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)