Reus

Campanada a Alcorcón

Reus. El conjunt roig-i-negre, en superioritat numèrica des del minut 19, sorprèn el líder al seu camp i aconsegueix una victòria balsàmica gràcies a l’encert de Gus Ledes des dels onze metres

alcorcón 0 reus 1

ALCORCÓN:Lizoain; Felipe Alfonso, Esteban Burgos (Nono, 57’), David Fernández, Bellvís; Sangalli (Jonathan Pereira, 66’), Eddy Silvestre, Dorca, Borja Galán; Álvaro Peña (Aly Abeid, 22’) i Juan Muñoz.REUS:Edgar Badia; Shaq Moore, Catena, Olmo, Mikel Villanueva; Alfred Planas (Fran Carbia, 68’), Gus Ledes, Mario Ortiz, Ricardo Vaz (Bastos, 77’); Querol (Juan Domínguez, 55’) i Linares.GOLS:0-1 (21’) Gus Ledes, de penal.ÀRBITRE:Ais Reig (col·legi valencià).T.G.:Als locals Esteban Burgos i Eddy Silvestre, i al visitant Ricardo Vaz.T.V.:Al local Bellvís (19’), directa.PÚBLIC:3.236 espectadors.

Tot eren obstacles. Els jugadors havien viscut la pitjor setmana dels pitjors mesos de la història recent del Reus. Impagaments, mals resultats, promeses incomplertes, ganes de tocar els dos... Si tot això no era suficient, l’equip havia de visitar el camp d’un Alcorcón que era líder i que havia guanyat tots els partits com a local tret del primer, en què va empatar. Vaja, més factors en contra, impossible. Però el futbol, per fortuna, no és una ciència matemàtica. Dos i dos no són sempre quatre. Ahir, va quedar ben palès. El Reus va tornar de Santo Domingo amb tres puntassos al sarró i agafa un oxigen molt necessari. Tot plegat, gràcies a un penal transformat per Gus Ledes (21’) i al fet que els de Xavi Bartolo sabessin aprofitar la superioritat numèrica que van tenir gràcies a l’expulsió de Bellvís en l’acció de la pena màxima. Contra l’Alcorcón, a diferència de les últimes cites, l’equip va mantenir la tensió competitiva fins al final i va impedir als grocs rascar els punts suficients per mantenir-se líders.

Els alfareros venien de perdre fora de casa i volien donar una nova alegria a la seva afició. Així, de seguida, van avisar amb una rematada en fora de joc de Juan Muñoz. Pel que a a ocasions, però, tot va estar bastant equilibrat. Tant el Reus com els de casa van provar-ho amb diferents rematades poc perilloses. Això canviaria en el minut 17, quan Querol va trobar-se amb un rebot dins l’àrea i va etzibar un xut que hagués estat gol si Bellvís no hagués desviat la pilota amb la mà. L’àrbitre ho va veure. Penal i expulsió. Tot es posava molt de cara per als roig-i-negres, ja que Gus Ledes, amb la seva precisió habitual, no va desaprofitar la pena màxima. El 0-1 va deixar tocat l’Alcorcón, que, tot i acaparar la pilota (74% de possessió), va ser incapaç de generar perill clar més enllà d’una rematada de Galán, que va aturar Edgar Badia, i un xut de falta alt de Dorca en el tram final de la primera part.

L’art de resistir

En el segon temps, el matx va seguir el guió previst: l’Alcorcón va anar avançant línies i introduint jugadors d’atac amb el pas dels minuts i, el Reus, va tapar-se molt bé i va buscar les seves oportunitats en el contraatac. El bagatge ofensiu dels de casa, en tot cas, va ser escàs. Van disposar d’alguna aproximació, però d’ocasió clara només hi va haver un xut a boca de canó de Junan Muñoz (60’) que Edgar Badia va resoldre amb la mestria de sempre. El Reus, per la seva banda, només va haver de patir fins al final perquè li va mancar punteria per aprofitar algunes de les múltiples oportunitats que va tenir aprofitant els espais que deixava el rival. Per fortuna, amb un gol va ser suficient i l’equip, per fi, va somriure.

Aquesta setmana, el grup se’ns va trencar per coses que han passat, però ha respost
Xavi Bartolo
ENTRENADOR DEL REUS

La victòria significa que seguim vius, que hem passat la pitjor setmana fins ara, i no ho tenia clar. Estàvem en una situació fumuda i això ens dona aire
Hem estat capaços de competir. És cert que tot se’ns ha posat de cara d’hora amb el penal i l’expulsió, però ja ens tocava

Protesta dels jugadors en l’inici del partit

Els jugadors del Reus estan tips de la situació que els ha tocat viure aquesta temporada amb el problema amb les inscripcions i els impagaments. La plantilla complirà avui tres mesos sense cobrar –una situació que es podria mig resoldre aquesta setmana amb l’entrada de calés de LaLiga– i va decidir exterioritzar el seu malestar amb una acció col·lectiva en l’inici del partit a Santo Domingo. Els futbolistes van romandre immòbils i abraçats al centre del camp durant el primer minut, una acció que van respectar tant l’Alcorcón com l’afició local, que va aplaudir els de Xavi Bartolo.