2a divisió FEF

Arguments sòlids

2a divisió B. L’Olot ja és el segon equip menys golejat del grup tercer, dels que menys partits perden (4 en 16 jornades) i encadena per primer vegada en la categoria set partits sense perdre

Tot i que a un ritme lent pel que fa a la suma de punts, l’Olot viu un dels seus moments més dolços en les quatre temporades i mitja que ha competit en la categoria de bronze. L’equip de la Garrotxa és un dels millors equips del grup tercer en diversos aspectes estadístics de vital importància, i és que els de Raúl Garrido són el segon equip que menys gols rep (13 en total), només superat pel segon classificat, l’Hèrcules (9). A més, els olotins es troben entre el grup de clubs que menys partits han perdut després de setze jornades, amb quatre, els mateixos que el mateix Hèrcules, l’Atlètic Balears (quart) i el Barça B (setè), només superats pel Cornellà (cinquè, amb tres partits perduts) i el líder, el Lleida Esportiu, amb un sol matx perdut.

Gràcies a l’empat a zero en l’últim partit al camp de l’Ebre, l’Olot fa set partits que no perd i ha superat la seva major ratxa de jornades sense perdre a segona B –n’havia aconseguit tres de sis sense conèixer la derrota–. En aquesta actual, l’equip dirigit per Garrido demostra que és un bloc sòlid i difícil de superar tot i que tan sols ha aconseguit una victòria, al camp del llavors líder, el Vila-real B (1-2). La igualtat en la categoria és ferotge i sumar, encara que sigui d’un en un, permet als olotins mantenir les distàncies amb el descens, actualment a cinc punts, i situar-se en la part còmoda; això sí, saben que no poden abaixar la guàrdia en cap moment. “Sumar tants empats significa que som molt competitius. És molt difícil guanyar-nos i això és molt valuós”, comentava Raúl Garrido després de segellar a La Almozara el quart empat consecutiu i el setè partit mantenint la porteria a zero aquest curs. L’Olot sap que per fer bons els empats la sèrie de dos partits consecutius a casa contra l’Eixea (13è) i el Terol (18è) és vital per trencar d’una vegada per totes amb la part baixa i tenir l’aturada nadalenca més tranquil·la des que competeix a segona B. Aconseguir el ple de victòries en la sèrie de dos partits al municipal serà complicat, i és que els olotins només han guanyat un matx com a locals.

Marc Mas, suplent 450 dies després

El pitxitxi de l’Olot, amb cinc dianes, va començar el partit contra l’Ebre des de la banqueta, un fet inusual des que va arribar al club l’estiu del 2016. De fet, Marc Mas no havia estat suplent des del 16 de setembre del 2017, quan, encara amb Posse com a tècnic, el silenc va asseure’s a la banqueta al camp del Peralada en la cinquena jornada. Aquell dia l’argentí va fer alguna rotació entre els futbolistes més habituals pensant en el matx de copa de la tercera eliminatòria al camp del Múrcia –en la tercera jornada, l’argentí també va optar per deixar com a suplent Mas per les mateixes circumstàncies–. A tercera, el davanter ho va jugar tot llevat de tres minuts en la primera jornada i tot el darrer partit ja amb el títol decidit.