Nàstic

Un context complicat

Nàstic. L’equip grana, que necessita reaccionar amb urgència, afrontarà quatre dels cinc propers duels a camp contrari, on en vuit partits només ha aconseguit dos punts i ha fet dos gols

El Nàstic, ancorat des de fa setmanes en l’última posició i a set punts de les places de permanència després de perdre dissabte contra el Granada, està en un moment de perill real de quedar definitivament enfonsat. És per això que necessita deixar enrere la mala dinàmica (un punt de 18) i reaccionar de manera urgent. Ara, però, el calendari no l’ajuda gens, ja que en el proper tram de competició afrontarà quatre dels cinc partits a fora, on més es noten els seus defectes i les seves mancances. En els vuit partits com a visitant només ha fet dos gols i ha aconseguit dos punts. De fet, enllaça quatre desplaçaments sense puntuar ni marcar.

Enrique Martín va dir fa un parell de setmanes que el primer objectiu que es marcava era que l’equip arribés amb vida a l’aturada nadalenca. Després d’aquelles paraules, el Nàstic ha perdut dos partits, contra el Numància i el Granada, de manera que no té marge d’error per afrontar els dos últims compromisos de l’any, tots dos a camp contrari. Diumenge a la tarda, el Nàstic visitarà el terreny de joc de l’Extremadura, que té en el català Enric Gallego, pitxitxi de la categoria amb 14 gols (tres més que el Nàstic), la principal amenaça i que des de l’arribada a la banqueta de l’extècnic grana Antonio Rodríguez no ha perdut, amb dues victòries i dos empats que l’han situat en la setzena posició. Després, el divendres 21, el Nàstic visitarà l’equip d’un altre exentrenador grana, Vicente Moreno. El seu Mallorca s’ha adaptat bé en el retorn a la categoria –tal com va fer amb el Nàstic després de l’ascens el 2015– i es manté a les portes de les places de fase d’ascens a primera.

El Nàstic, que ara té deu punts, n’haurà de sumar tants com pugui en aquests dos partits per no enfonsar-se encara més i poder afrontar amb ànims renovats el primer partit del 2019, al Nou Estadi contra el Còrdova, actualment penúltim amb tres punts més. Després, dos partits més al terreny de joc de rivals directes a la zona baixa: l’Elx, en l’última jornada de la primera volta, i el Tenerife, en la primera de la segona. Per anar bé, l’esquadra d’Enrique Martín hauria d’apropar-se als 20 punts després d’aquest tram perquè acabar la lliga amb 50 punts no esdevingui una missió impossible.

Extremadura-Nàstic 16/12
Els d’Almendralejo, setzens, no perden des de l’arribada de Rodri.
Mallorca-Nàstic 21/12
L’equip de Vicente Moreno es manté ben col·locat a la zona alta.
Nàstic-Còrdova 6/1*
L’únic partit a casa d’aquest tram de lliga és contra el penúltim classificat.
Elx-Nàstic 13/1*
Rival de mal batre, la falta de gol manté l’equip alacantí divuitè.
Tenerife-Nàstic 20/1*
L’equip canari tenia expectatives més ambicioses, però només és dissetè. * Dates per confirmar

UN MAL VISITANT

Els tarragonins no han marcat ni puntuat en cap dels quatre últims partits a fora

DUELS CLAU

Quatre dels cinc propers rivals estan implicats també en la lluita per no baixar

PROPER OBJECTIU

Per arribar viu a Nadal el Nàstic ha de sumar punts a Almendralejo i Mallorca
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)