Reus

A un pam de l’abisme

Reus. La plantilla decideix denunciar per impagaments el club, que té cinc dies per trobar els diners i evitar que els jugadors quedin lliures i que l’equip s’hagi de retirar de la competició

L’etapa del Reus en el futbol professional està a punt de tancar-se de la manera més precipitada i abrupta. Els jugadors no accepten que la Lliga els aboni els tres salaris pendents –i els restants fins al juny– i han decidit denunciar el club roig-i-negre per impagaments. Així, el Reus té ara cinc dies hàbils per aconseguir els diners, pagar el deute amb la plantilla i evitar que els futbolistes rescindeixin el contracte i provoquin que l’equip s’hagi de retirar de la competició. Molt mala peça al teler per al màxim accionista, Joan Oliver, que ja fa mesos que busca sense sort un inversor que aposti pel club i que fa negociacions d’última hora, contra rellotge. La via d’un possible inversor dels països àrabs seria l’únic fil d’esperança.

Els jugadors entenen que és el club el que ha de complir amb l’obligació de pagar-los, i més tenint en compte que l’oferiment de la Lliga –amb diners a compte dels drets de la televisió que ha de percebre el Reus i de l’aval dipositat pel club a l’estiu– no inclou ni els tècnics, ni els jugadors del filial ni els treballadors. A més, saben que acceptar-ho comportaria continuar competint amb les mateixes limitacions –setze jugadors del primer equip, sense reforços ni fitxa per als no inscrits– i amb l’amenaça més que clara del descens administratiu a final de curs, tal com ha deixat entreveure el president de la Lliga, Javier Tebas. És per això que els futbolistes del Reus prefereixen buscar un nou equip en el mercat d’hivern i deixar enrere els problemes i la incertesa. El bon rendiment de la plantilla en els primers mesos de competició malgrat les mancances, i el fet que el director esportiu, Sergi Parés, hagués fitxat jugadors força cobejats en la categoria fa que molts d’ells tinguin ja pretendents per al gener. Alguns futbolistes roig-i-negres –pocs, això sí–, veien amb bons ulls l’oferiment de la Lliga, però finalment s’ha imposat la decisió de la majoria. Per conveni, són dotze dels setze components de la plantilla els que poden rescindir el contracte, però com que l’equip s’hauria de retirar de la competició, els altres quatre també quedarien lliures, a més dels futbolistes que no van poder ser inscrits a l’agost.

Només un miracle, per tant, evitarà que la lliga de segona A tingui a partir de la setmana que ve només 21 equips –a tres jornades del final de la primera volta, amb l’Osasuna, el Numància i el Màlaga beneficiats–, un fet sense precedents en el futbol professional espanyol, en què hi ha hagut descensos administratius, però sempre a final de temporada i sense alterar la competició. Seria el pitjor final per a un Reus que va sobrepassar el límit salarial a l’estiu, que arrossega un deute de cinc milions d’euros, que està en preconcurs de creditors i que té molt poca capacitat per generar ingressos i aconseguir patrocinadors i inversors.

FUTUR INCERT

Oliver, que fins ara no ha trobat inversor, fa negociacions d’última hora

HISTÒRIC

La retirada abans d’hora del Reus seria un fet sense precedents en el futbol espanyol

Dissabte hi ha partit a l’estadi municipal

Amb el cap a una altra banda, els jugadors del Reus s’entrenen per preparar el pròxim partit, dissabte a la tarda contra el Còrdova, que en principi no perilla perquè cau dins dels cinc dies hàbils que té de marge el club per pagar la plantilla. Es preveu una bona entrada perquè el Reus ha posat preus barats –entre 2 i 5 euros–, però caldrà veure quin ambient s’hi viurà –per les xarxes socials corren convocatòries d’actes de protesta– i també si Joan Oliver, que sol estar a la llotja els dies de partit, hi assistirà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)