Sergio Rico, un mur imbatible

El precedent. En un tram de la lliga en què el porter sevillista era el blanc de les crítiques de la seva afició, l’ara jugador del Fulham va protagonitzar una actuació espectacular contra el Girona aturant un penal i un munt d’ocasions

SEVILLA 1 Girona 0

SEVILLA:Sergio Rico, Escudero, Lenglet, Mercado, Sarabia (Layún, 77’), N’Zonzi, Pizarro, Correa, Franco Vázquez (Geis, 85’), Jesús Navas i Muriel (Ben Yedder, 63’).GIRONA:Bounou, Ramalho, Bernardo, Juanpe, Mojica (Planas, 77’), Àlex Granell, Pere Pons (Aleix Garcia, 44’), Aday, Borja García, Portu i Olunga (Choco Lozano, 69’).GOLS:1-0 (46’) Sarabia.ÀRBITRE:Jaime Latre.T.G.:als locals Muriel i Pizarro, i als visitants Borja García i Aday.T.V.:cap.PÚBLIC:33.129 espectadors al Sánchez Pizjuán de Sevilla.

La porteria del Sevilla va ser una muntanya russa el curs passat. Tot i tenir dos dels porters amb més projecció del futbol estatal –Sergio Rico i David Soria–, els dubtes en aquesta posició van sobrevolar el Sánchez Pizjuán durant tot el campionat. El Girona va visitar Nervión a principis de febrer, i tot i passar per una bona ratxa de resultats –encadenaven quatre jornades sense perdre–, al Sevilla estaven més centrats en el debat a la porteria que en els blanc-i-vermells. Per mala sort, al Girona li va tocar viure en primera persona el dia que Sergio Rico va alçar la veu a través d’una actuació espectacular. L’andalús va començar el recital en la primera part, quan ja va fer diverses aturades de mèrit a les rematades de Portu i Aday. Abans del descans, Rico ja va deixar clar que tenia el dia, i va ser capaç d’aturar un penal executat per Aday amb una gran estirada.

El Girona va perdonar en els primers 45 minuts, i només de començar la represa, qui no ho va fer va ser el Sevilla: Sarabia va finalitzar un contraatac marcant l’1-0 en la primera gran ocasió dels andalusos. El Girona, tocat i amb la pólvora mullada per l’absència de Stuani, que estava lesionat, ho va seguit intentant i va generar perill com a mínim per forçar l’empat. Les rematades de cap de Bernardo i Portu ja a les acaballes van acabar topant amb un Sergio Rico gegant. La bona actuació no va reconduir la situació i Rico va fer a l’estiu les maletes cap al Fulham.