Nàstic

El pes del novell

Nàstic. El jove Luis Suárez, autor del 0-1 contra l’Extremadura quan no feia ni un minut que era al camp, ha marcat els mateixos gols que els altres tres davanters junts, Barreiro, Uche i Del Moral

Dins de la mediocritat en què fins ara s’ha mogut el Nàstic en atac, amb dotze gols en divuit partits, sobresurt l’atacant amb menys nom. El colombià Luis Suárez, de 21 anys i incorporat aquest estiu cedit pel Watford, va marcar diumenge a l’estadi Francisco de la Hera d’Almendralejo el seu tercer gol en la lliga, i ja n’ha fet tants com els altres tres atacants de l’equip grana junts, els experimentats Manu del Moral (2), Manu Barreiro (1) i Ikechukwu Uche (0). Els tres gols del colombià han servit al Nàstic per sumar punts: el de diumenge va donar la victòria als tarragonins contra l’Extremadura (0-1) i els altres dos, un punt a Cadis (1-1) i dos contra l’Oviedo (2-1).

I això que contra l’Extremadura Luis Suárez, que ha actuat en quinze dels divuit partits, no va sortir com a titular, però en va fer prou per marcat amb 50 segons des que va entrar al camp en el minut 69. Al cap de vint segons ja havia tocat la pilota per conduir-la i forçar el servei de banda que va originar el seu gol, en què va aprofitar una pilota rebotada que li va caure als peus per sorprendre el porter amb un xut dur i col·locat. “El gol és una gran alegria, sobretot en l’aspecte grupal”, va afirmar Luis Suárez, content perquè els tres punts donen aire a un Nàstic que estava quedant enfonsat.

Amb fitxa del filial

La direcció esportiva del Nàstic va decidir que Luis Suárez, aprofitant que té 21 anys, tingués fitxa del filial per deixar-ne de lliures del primer equip. El problema és que entre les lesions i el baix rendiment s’han utilitzat més jugadors del filial dels previstos. Com que sempre n’hi ha d’haver set del primer equip sobre la gespa, això és un maldecap per a Enrique Martín, que ara està fent jugar, a més de Suárez, Viti i Salva, i també disposa de Brugui, Josua Mejías –ara lesionat–, Roger Figueras i Sergio Montero, tots ells amb llicència de la Pobla. Per evitar problemes, el Nàstic aprofitarà el mercat d’hivern per fer fitxa del primer equip a Luis Suárez i, probablement, també a Brugui.

LES REACCIONS

El gol és una gran alegria, però no només en l’aspecte personal, sinó sobretot en el grupal, ja que necessitàvem molt la victòria
Treballo per ser titular, però si surto de la banqueta, dono el màxim de seguida per ajudar l’equip
Luis Suárez
davanter del nàstic

Una victòria per respirar

La victòria al camp de l’Extremadura va tenir un alt valor estadístic i anímic. Va ser la primera victòria a fora de casa aquesta temporada d’un Nàstic que abans de visitar Almendralejo només havia fet dos gols i n’havia rebut setze com a visitant. A més, el triomf de diumenge va trencar una ratxa de sis partits sense guanyar, en els quals només havia sumat un punt, que l’estava enfonsant perillosament en l’última posició. Ara, el Nàstic es manté cuer, però ara té les places de permanència a quatre punts. El pròxim partit dels grana és divendres, i una altra vegada a camp contrari. El rival és el Mallorca, vuitè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)