Girona

La collita del 99

Gran salt. Pedro Porro i Valery van acabar la temporada passada com extrems amb el juvenil i diumenge van ocupar els carrils al Sánchez Pizjuán confirmant que ja són una realitat

El 8 d’abril d’aquest 2018 el juvenil del Girona va tancar la temporada amb una golejada contra El Olivar (4-1) que va resumir a la perfecció una temporada brillant. Aquell dia van brillar especialment dos futbolistes: Valery Fernández i Pedro Porro, que van ocupar la banda dreta jugant de lateral i d’extrem, respectivament. El primer va marcar el 2-0 i el segon va tancar la golejada amb un doblet de gols. Ningú es podia esperar el que els hi acabaria arribant, i és que vuit mesos després, aquest diumenge, els dos van ser titulars amb el primer equip en un escenari tant imponent com el Sánchez Pizjuán després que Eusebio li confiés a Valery el carril esquerre per les seves bones prestacions en els partits de copa . “És un privilegi pel futbol base del Girona veure’ls competint a un estadi com el Sánchez Pizjuán. Tot i que em podia imaginar que hi arribarien era impensable que ho fessin tant ràpid”, valora l’entrenador del Girona juvenil Àlex Marsal, que argumenta els motius que han permès a Valery i Pedro Porro fer aquest gran salt en poc temps: “S’han unit moltes circumstàncies i les baixes han ajudat a que els hi arribi l’oportunitat, però el més important és que Eusebio no té cap mania per mirar per mirar a la base i sap acompanyar els joves a fer aquest pas tan complicat, ajudant-los que estiguin tranquils i no sentin cap mena de pressió.”

Tot i que la progressió hagi estat meteòrica els dos futbolistes ja van demostrar el curs passat jugant amb el juvenil a Vilablareix de què eren capaços. Pedro Porro, jugant sempre d’extrem dret, va acabar la temporada amb 15 gols, sent el segon màxim golejador de la lliga, mentre que Valery no va tenir tant protagonisme –només va ser titular en 16 partits en un equip on Pedro Porro acaparava tot el focus– però va acabar amb 8 gols compaginant les funcions d’extrem i de lateral. “Eren els nostres extrems i ara la diferència és que tenen més recorregut, amb la dificultat que suposa el desgast físic, però tots dos estan preparats per fer-ho. A Valery ja l’havíem utilitzat a vegades de lateral perquè té molta capacitat d’incorporar-se i fa més mal quan arriba des de darrere, que és quan millor desequilibra”, analitza Marsal, que també destaca que Pedro Porro encara té marge de creixement: “Quan es deixi anar ofensivament o tingui la possibilitat de jugar més endavant farà un salt encara més gran. Té finalització, qualitat de sobres i fam de gol.”

La fortalesa mental

Un dels aspectes que més ha destacat de Valery en les seves primeres participacions amb el primer equip ha estat el poc respecte cap a l’escenari que ha transmès. Descarat i atrevit l’escalenc no ha deixat mai d’encarar els rivals i no s’ha amagat en cap moment. “Mentalment és un jugador bestial i ho ha demostrat en la seva etapa de formació, superant moltes dificultats i no ha deixat mai de picar pedra. Està capacitat per fer el salt, però possiblement no serà una incorporació tant directa com la de Porro i alternarà amb el filial. Ara bé, veient com hi confia Eusebio i que no es casa amb ningú ni per nom ni per edat tot és possible”, valora Marsal.

LA VALORACIÓ

Mentalment Valery és molt fort i el seu perfil encaixa molt bé al carril. I Pedro si es deixa anar en atac aportarà molt gol. Té qualitat i fam

VALERY FERNÁNDEZ

Les baixes hi han ajudat però Eusebio no té cap mania a mirar el filial i els transmet confiança
Àlex Marsal
entrenador del girona juvenil

PEDRO PORRO

8
gols
va marcar amb el juvenil la temporada passada en 26 partits, tot i que només va ser titular en 16
15
gols
va marcar amb el juvenil el curs passat en 30 partits, que el van convertir en el segon màxim golejador de la lliga

Una plantilla que encara pot donar més suc

Pedro Porro i Valery Fernández són els màxims representants de la plantilla del Girona juvenil de divisió d’honor del curs passat, però no són els únics que continuen al club i tenen un futur prometedor. De fet, els dos carrilers formen part d’una de les generacions més prometedores del Girona, que va acabar la temporada en la quarta posició. D’aquella plantilla actualment hi ha tres jugadors més al Peralada: Teo, Giorgi i Moha. El primer ha arrencat tard el curs per una lesió que arrossegava des del curs passat, però s’ha guanyat un lloc a l’eix central, el segon està tenint força protagonisme al mig del camp i el tercer té un paper més secundari. A més, també tenen minuts amb el Peralada Pachón –que ha marcat dos gols– i Jofre, tot i que encara són juvenils. També s’espera molt del porter Albert Torra, que va debutar a 2a B el curs passat amb una gran actuació a Lleida i continua al juvenil. Per acabar, al Girona C hi ha el migcampista Alejandro Mejía i el punta Dani Homet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)