Girona

La incògnita de la porteria

Iraiazoz o Bounou. El sentinella marroquí podria estar disponible ja per a aquest divendres contra el Getafe, però l’extraordinari rendiment del navarrès posa un interrogant al seu retorn

La porteria de Montilivi té un interrogant a sota ara mateix. Gorka Iraizoz ha aconseguit el què semblava impossible fins fa poc més de dues setmanes, discutir-li el lloc a Yassine Bounou. El sentinella marroquí estava sent un dels futbolistes més determinants del conjunt orientat per Eusebio Sacristán abans de lesionar-se i la seva condició de número 1 era indiscutible, però el rendiment del navarrès durant la seva absència ha estat impecable i ara, que és a punt d’estar recuperat, el dubte està en quin dels dos serà l’escollit. D’acord amb el què va explicar el preparador de La Seca, Bounou ja estarà disponible aquest divendres contra el Getafe a Montilivi, dia en què dilucidarà l’entrellat.

I és que les prestacions d’Iraizoz han estat espectaculars. El porter de 37 anys va agafar el testimoni del titular, que es va lesionar el passat 2 de desembre contra l’Atlético, i en aquell mateix partit ja va mostrar credencials amb grans aturades, que es van repetir en els successius enfrontaments: en la tornada de la copa amb l’Alavés i en la lliga, als feus de l’Athletic i del Sevilla, va protagonitzar autèntiques exhibicions amb intervencions de moltíssim mèrit, que el van convertir en un gegant sota pals. De fet, de les cinc dianes que ha encaixat en aquesta sèrie de quatre matxs seguits que ha disputat, només en una d’elles, un rival ha estat capaç de batre’l de jugada –Sarabia diumenge al Sánchez Pizjuán–, ja que les altres han estat d’autogol –Ramalho contra l’Atlético i Alcalá contra l’Alavés– o de penal –Aduriz a San Mamés i Banega al Pizjuán.

Mentrestant Bounou, que havia jugat les primeres 14 jornades de lliga amb una mitjana de 4,7 aturades per partit –la mateixa que ha acumulat Iraizoz en les tres que ha participat–, espera conservar el lloc i tenint en compte el què ha fet Eusebio durant la seva carrera se li entreveuen possibilitats. Menys en l’etapa que va dirigir al Barça B, en què la formació tenia una part transcendental, l’actual tècnic del conjunt gironí sempre ha entregat la seva confiança a un mateix porter, guardant-li el lloc després d’una lesió. En el Celta, la seva primera experiència com a primer entrenador, el titular era Antonio Notario quan va arribar-hi i després d’unes setmanes va decidir apostar per Ismael Falcón, que ja no es va moure de la porteria durant les dues campanyes que el tècnic va estar a la banqueta de l’equip gallec. En l’altra experiència, a la Real Sociedad, Gerónimo Rulli va ser fix en els tres cursos que va estar al capdavant dels bascos. Ara, al Girona, li tocarà resoldre la incògnita entre dos porters que, a més, acaben contracte a final d’aquesta temporada.

CELTA (2a A)
2008/09 (des de la jornada 27)
Antonio Notario (5 partits)
Ismael Falcón (11 partits)
2009/10
Ismael Falcón (35 partits)
Yoel Rodríguez (7 partits)
BARÇA B (2a A)
2011/12
Oier Olazábal (23 partits)
Rubén Miño (10 partits) Jordi Masip (9 partits)
2012/13
Jordi Masip (21 partits)
Oier Olazábal (19 partits) Miguel Bañuz (4 partits)
2013/14
Jordi Masip (34 partits)
Adrian Ortolá (7 partits) Miguel Bañuz (1 partit)
2014/15 (fins la jornada 24)
Adrian Ortolá (22 partits) José Aurelio Suárez (2 partits)
REAL SOCIEDAD (1a)
2015/16 (des de la jornada 12)
Gerónimo Rulli (26 partits)
Oier Olazábal (1 partit)
2016/17
Gerónimo Rulli (38 partits)
2017/18 (fins la jornada 29)
Gerónimo Rulli (23 partits)
Miguel Ángel Moyà (4 partits) Toño Ramírez (2 partits)

UN GUARDIÀ FIX

Menys al Barça B, Eusebio sempre ha entregat la seva confiança a un mateix porter

FI DE CONTRACTE

Tots dos porters acaben la seva vinculació amb el Girona al final d’aquest curs

LES DADES

4,7
aturades per partit
tenen de mitjana els dos porters en la lliga. Bounou ha jugat 14 partits, Gorka, 3
1
gol
dels cinc encaixats per Iraizoz en els darrers quatre partits ha estat de jugada i anotat per un rival
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)