Girona

L’amenaça de la revelació

El rival. L’Alavés visita Montilivi instal·lat en posicions de Champions League quan només falta una jornada per acabar la primera volta del campionat

A falta només d’una jornada per acabar la primera volta de la lliga, tots els equips de primera ja saben per quins objectius hauran de lluitar fins al final de la campanya, sempre que no canviïn gaire les coses. Els aspirants al títol estan decidits i els equips que lluitaran per evitar el descens, tot i que el grup encara es ampli, també. Sense mesurador i amb un objectiu diverses cotes superior al predeterminat hi ha l’Alavés, l’autèntica revelació de la lliga. El pròxim rival del Girona visitarà Montilivi instal·lat en la quarta posició, la que donaria dret a jugar la prèvia de la Champions League, paraules majors per a un equip amb un dels pressupostos més humils de la categoria. L’arribada del Pitu Abelardo a la banqueta va reanimar el curs passat un equip incrustat en les posicions de descens que ja havia canviat dues vegades de tècnic en tan sols tretze jornades. Precisament la victòria dels vitorians en l’estrena d’Abelardo a Montilivi va ser un punt d’inflexió per als bascos, que des de llavors han firmat una trajectòria totalment ascendent que els va dur a salvar la categoria la temporada passada sense cap mena de patiment i a enfilar-se fins a les posicions europees aquest any.

L’Alavés va començar la lliga perdent contra el Barça (3-0). L’ensopegada va mantenir intacta la moral dels vitorians, que van sumar onze dels següents quinze punts en joc encadenant tres victòries entre les jornades tres i cinc. L’equip dirigit per Abelardo va tornar a enllaçar tres victòries entre la vuitena –van vèncer el Madrid en l’últim minut a Mendizorrotza (1-0)– i la desena jornada. Els blanc-i-blaus visitaran Montilivi amb possibilitats d’aconseguir per tercer cop la mateixa sèrie després de vèncer en els dos últims partits la Real Sociedad (0-1) i el València (2-1).

Solidesa i solidaritat

A poc a poc, l’Alavés s’ha convertit en un dels equips més sòlids del campionat. En defensa, la parella consolidada a l’eix formada per Laguardia i Maripán ha dotat de seguretat tot el bloc. Entre Martín Aguirregabiria, Ximo Navarro i Rubén Duarte, la posició dels dos laterals també ha quedat ben coberta mentre que en el doble pivot, Abelardo té on triar amb Tomás Pina, el capità i un dels referents, Manu García o, fins i tot, Brasanac i Wakaso. El gol és un dels aspectes més repartits en l’equip vitorià, i és que el pitxitxi i un dels referents és Jonathan Calleri (4 gols), mentre que Borja Bastón, Sobrino, Jony i el ja exjugador de l’Alavés Ibai Gómez n’han sumat tres cadascun.

A més de la baixa d’Ibai, ja a l’Athletic, la de Jony per les pròximes sis setmanes també serà notòria. L’extrem ha estat una peça clau en el gran inici de l’Alavés amb gols, assistències i verticalitat per la banda esquerra, un perill que segurament ara haurà de portar Burgui.

EN L’ATAC

Jony, Calleri, Bastón i Sobrino tindran més responsabilitat sense Ibai

LA TERCERA SÈRIE?

L’Alavés ja ha pogut enllaçar tres partits guanyant en dues ocasions en aquest curs

CONDICIONANTS

A més d’Ibai, a Montilivi tampoc hi serà Jony, un extrem vital per al tècnic, Abelardo

Ibai, una pèrdua sensible

Ahir es va fer oficial la sortida d’un dels futbolistes més determinants i de més qualitat tècnica de la plantilla de l’Alavés. El conjunt vitorià va arribar a un acord de traspàs amb l’Athletic Club per Ibai Gómez, que acabava contracte el pròxim 30 de juny. Ibai ha estat un futbolista clau des de l’arribada d’Abelardo, i és que bona part del joc ofensiu el construïa el bilbaí, que no ha pogut dir no al club de la seva infància.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)