Reus

L’ombra de l’exclusió de la lliga pren cada cop més força

Reus. La Lliga té la intenció de desqualificar el conjunt roig-i-negre la setmana que ve coincidint amb el final de la primera volta però necessita el vistiplau de la federació espanyola

La Lliga vol tallar de soca-rel el maldecap que li està plantejant el Reus. Aprofitant el final de la primera volta aquest cap de setmana, la competició presidida per Javier Tebas ha traslladat a la federació espanyola la proposta d’eliminar el conjunt roig-i-negre de la competició, segons indiquen diverses informacions de mitjans de Madrid. Tebas apel·la al fet que la competició ha quedat adulterada, ja que els roig-i-negres només tenen 12 fitxes professionals. Aquestes mateixes informacions també situaven a l’AFE com a instigadora de la desqualificació, però el sindicat de jugadors va emetre un comunicat en què ho desmentia.

La Lliga ha donat una data límit perquè el Reus assumeixi els seus deutes: el dimarts 15 de gener. Si en aquesta data els jugadors, treballadors i cos tècnic de l’entitat no han cobrat, la competició pensa a eliminar-los de la competició. La base del raonament és purament pràctica: la lliga es vol estalviar el maldecap de fer-ho més endavant –si li continuen marxant jugadors– i que alguns equips se sentin perjudicats pel fet d’haver jugat contra el Reus mentre que d’altres s’estalviaran el tràngol. La base legal ja és més difícil de complir, perquè l’equip es manté dins de les normes que marca la federació: té més de set jugadors amb fitxa professional i així hi pot competir les jornades que calguin. A aquest raonament es va agafar el comitè per no anul·lar o suspendre el partit de la setmana passada, que l’equip va disputar a Màlaga, denegant la proposta de la lliga i l’AFE.

La posició de l’AFE

El sindicat de jugadors, que en tot aquest procés ha anat a favor de la lliga i en contra del Reus, va negar que hagués fet aquesta proposta a la federació espanyola. L’AFE se n’ha desmarcat després de rebre diumenge crítiques molt dures de Xavi Bartolo, que els acusava d’extralimitar-se en les seves funcions, i també després que els jugadors del Reus suavitzessin el comunicat de la mateixa AFE en resposta a Bartolo. Precisament, l’associació de futbolistes afirma que no té competències per demanar l’exclusió d’un club de la competició, tot i que també va afirmar que estaven d’acord a arribar als acords necessaris amb la lliga i la federació amb l’objectiu que casos com el del Reus no tornin a repetir-se.

TEBAS

La Lliga vol aprofitar el final de la primera volta per eliminar el Reus

LA FEDERACIÓ

El jutge de la FEF ha de decidir si hi ha una base jurídica per a l’exclusió

L’AFE

Ha desmentit que hagi fet aquesta proposta perquè no l’acusin d’extralimitar-se
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)