Girona

Va coure tot i la fred

Mal record. L’última visita de l’Alavés a Montilivi en la lliga va acabar amb una remuntada dels vitorians i un creixement des de la cua de la taula que, amb Abelardo, encara es manté

Mal record. En l’última visita a Montilivi, la remuntada de l’Alavés va iniciar un creixement dels vitorians que, amb Abelardo, encara es manté

GIRONA 2 ALAVÉS 3

GIRONA:Bounou, Maffeo, Muniesa, Bernardo (Ramalho, 43’), Juanpe, Mojica, Pere Pons, Granell, Portu (Aday, 90’), Borja García (Douglas, 81’) i Stuani.ALAVÉS:Pacheco, Martín, Duarte, Maripán, Alexis, Medrán, Pina (Dani Torres, 81’), Wakaso (Pedraza, 71’), Munir, Ibai Gómez i Bojan (Burgui, 63’).GOL:1-0 (59’) Stuani. 2-0 (62’) Juanpe. 2-1 (71’) Ibai. 2-2 (87’) Ibai, de penal. 2-3 (93’) Ibai.ÀRBITRE:Alberola Rojas.T.G.:A Bounou del Girona, i a Martín i Duarte de l’Alavés.

GIRONA 0 Alavés 1

GIRONA:Ponzo, Cañas, Migue, Rangel (Manga, 54’), Amantegui, Gabri, Xumetra, Dorca, Matamala, Paco Esteban (Raúl Martín, 63’) i Jito (Igor, 46’).ALAVÉS:Bernardo, Calderón, César Caneda, Pablo Casar, Raúl Llorente, Albácar, Astudillo, De Lucas (Igor Martínez, 59’), Cuevas, Juanjo (Nacho Garro, 59’) i Javi Guerra (Cabrera, 83’).GOLS:0-1 (26’) Cuevas.ÀRBITRE:Pino Zamorano.T.G.:A Rangel i Gabri; a Bernardo i Pablo Casar.T.V.:Directa a Igor (79’) i per doble amonestació a Llorente i Albácar.

GIRONA 1 ALAVÉS 0

GIRONA:Becerra, Mas, Migue, Richy, David García, Felipe (Juncà, 88’), Juanlu, Jofre Mateu (Chando, 73’), Timor, Matamala i Gerard Bordas (Ramalho, 81’).ALAVÉS:Goitia, Unai Medina, Luciano, Òscar Rubio, Mora, Beobide, Juanma, Jaume, Viguera, Guzmán i Ion Vélez.GOLS:1-0 (53’) Felipe.ÀRBITRE:Santos Pargaña.T.G.:Als locals Becerra i Mas i als vistants Òscar Rubio i Guzmán.

Girona 2 Alavés 2

GIRONA:Becerra, Mas, Richy, Lejeune, Pere Pons, Cifu (Jandro, 82’), Felipe, Granell, Coris (Aday, 63’), Sandaza i Mata (Christian Alfonso, 73’).ALAVÉS:Manu, Galán, Einar, Laguardia, Castillo, Beobide, Juanma (Sangalli, 46’), Toribio, Toti (Raúl García, 71’), Despotovic (Manu García, 83’) i Juli.GOL:1-0 (26’) Richy. 1-1 (37’) Galán. 2-1 (89’) Sandaza. 2-2 (92’) Juli.ÀRBITRE:Oliver de la Fuente.T.G.:Als local Lejeune i als visitants Einar, Manu, Beobide, Toribio i Juli.

GIRONA 1 ALAVÉS 0

GIRONA:Becerra, Kiko Olivas, Alcalá, Lejeune, Javi Álamo (Maffeo, 70’), Pere Pons, Granell, Clerc, Borja García (Rubén Alcaraz, 58’), Lekic (Mata, 81’) i Cristian Herrera.ALAVÉS:Pacheco, Carpio (Dani Pacheco, 46’), Laguardia, Pelegrín, Raúl García, Bernardello (David Torres, 77’), Sergio Mora, Manu (Guichón, 83’), Juli, Manu Barreiro i Kiko Femenia.GOL:1-0 (22’) Lekic.ÀRBITRE:Cuadra Fernández.T.G.:Als visitants Carpio, Sergio Mora i Guichón.

Per al duel d’aquesta tarda contra l’Alavés s’esperen temperatures gèlides, un escenari meteorològic que, curiosament, serà idèntic al de l’última visita en lliga dels vitorians a Montilivi. Els aficionats del Girona segur que seran capaços d’aguantar estoicament la fred a les seves localitats, però segur que el que no volen repetir és la traumàtica experiència d’aquell vespre de principis de desembre de fa poc més d’un any. I és que el primer pas de l’Alavés per Montilivi per jugar un duel de primera divisió encara cou en la memòria de la parròquia blanc-i-vermella. El Girona rebia un rival moribund a la cua de la classificació i, amb 2-0 al marcador i només vint minuts per al final, l’equip babazorro va capgirar el resultat fins al 2-3 final i, amb Abelardo –que s’estrenava en aquell partit–, va iniciar un creixement en el joc i una dinàmica positiva que avui, amb l’Alavés situat en la quarta posició, encara dura.

Decantarà la balança

Els duels de lliga entre el Girona i l’Alavés van començar a meitat del segle passat. En concret trobem enfrontaments a l’antiga segona divisió en les temporades 1942/43, i des de la 1956/57 fins a la 1958/59. El balanç en aquesta època és excel·lent –quatre victòries–, amb els gironins de locals. En el retrobament en la 2a divisió B ( 1991/92), el Girona va tornar a guanyar, ja a Montilivi, per un contundent 4-1. Els anys noranta i l’inici del segle XXI van ser ben diferents a Vitòria i a Girona. Mentre que Mendizorrotza gaudia de la primera divisió i fins i tot de les competicions europees, a Montilivi es patia per sobreviure. L’ascens a la categoria de plata dels gironins (2008/09) va tornar a unir els camins de les dues entitats i obria un període d’enfrontaments en la LFP marcat per la màxima igualtat i per més tensió que virtuosisme a sobre de la gespa. I és que dels cinc duels disputats darrerament en la lliga, tres han acabat amb un resultat de 1-0 o 0-1 –dos a favor del Girona i un altre a favor de l’Alavés–, un altre ha acabat amb empat a dos gols, i l’últim precedent va ser el ja esmentat 2-3.

En la 2008/09, la victòria vitoriana a Montilivi (0-1) no va evitar que El Glorioso acabés perdent la categoria, mentre que en la 2013/14, el triomf local (1-0) va ser el tret de sortida de la temporada. Pel que fa al curs 2014/15, un final boig va provocar que el Girona veiés a tocar la victòria –Sandaza va marcar el 2-1 en el darrer sospir (89’)–, però finalment Juli, amb un gol en el minut 92 va rescatar un punt. També va ser intens el matx de la 2015/16, en què un Girona encallat en la zona baixa va ser capaç de superar un Alavés que caminava amb força cap a l’ascens.

Amb un balanç de dues victòries gironines, dues de l’Alavés i un empat, el duel d’aquesta tarda decantarà la balança en els precedents de la lliga en l’etapa LFP.

Més enllà de la lliga, el Girona-Alavés també s’ha jugat en la copa, En el curs 2013/14, el Girona va passar a vuitens de final gràcies als penals a Montilivi. Aquest desembre, els gironins van superar en la tornada a casa (2-1) el rival d’aquest vespre després del 2-2 de l’anada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)