Girona

El mur de Montilivi, renovat

Bounou, lligat. El Girona amplia el contracte fins al 2021 al porter marroquí, que acabava contracte al juny, després de resoldre unes negociacions que s’han allargat des de l’estiu

La direcció esportiva del Girona té moltes carpetes obertes aquest mes de gener i totes molt urgents, però ahir en va aconseguir tancar una que començava a fer patir molt. En espera de tancar alguna incorporació que supleixi les baixes als carrils, Quique Cárcel i el seu equip van segellar la renovació fins al 2021 de Yassine Bounou, que acabava contracte al juny i que des de l’1 de gener era lliure per negociar amb qualsevol equip per a la temporada que ve –en l’entrenament matinal va ser felicitat per Eusebio i tots els companys–. Tot i que l’acord no ha arribat fins ara, les negociacions estaven en marxa des de feia molt de temps i des de l’estiu estaven encarrilades en espera de tancar els detalls. Les grans actuacions del marroquí en aquest primer tram de curs, però, van fer saltar les alarmes pel perill que algun equip potent –fins i tot havia sonat l’Atlético, el seu club d’origen– el volgués pescar de franc. L’acord posa fi a totes les incerteses i assegura la seva continuïtat a Montilivi per aquesta i dues temporades més. “És molt il·lusionant. Feia gairebé un any que parlàvem de la idea de continuar al club, ja que el Girona és l’equip que em va donar l’oportunitat i crec que per continuar creixent necessito estar en aquest entorn perquè és on puc donar el millor de mi”, va valorar el porter marroquí.

Assegurança a l’alça

Amb aquesta renovació el Girona s’ha assegurat la continuïtat d’una part de la columna vertebral de l’equip, i és que Bounou ha estat fonamental en molts partits d’aquesta temporada i el seu rendiment no ha parat de créixer des que va aterrar a Montilivi, l’estiu del 2016. A 2a divisió A, en el curs de l’ascens, es va repartir el protagonisme amb René Román, però a primera, tot i no començar de titular, s’ha convertit en indiscutible, i només s’ha quedat sense jugar en 10 dels 56 partits del Girona en l’elit. “El balanç del temps que fa que soc aquí és que he anat creixent fins a tenir l’oportunitat de jugar al màxim nivell. Estic en una etapa on soc més madur, més professional i cada vegada estic millorant en tots els aspectes. També per això em semblava difícil trencar aquesta dinàmica i anar a un altre lloc, perquè sento que encara em queda camí per fer en aquest club”, va assegurar el porter de 27 anys, que quan acabi el contracte tot just en tindrà 30 i a qui quedarà encara molta corda.

INDISCUTIBLE

67
partits
de lliga ha jugat Bounou en dos cursos i mig. 21 a 2a divisió A i 46 a primera (de 56 possibles). En la copa ha jugat 1 partit.

LA VALORACIÓ

Estic en una etapa en què soc més madur, més professional i cada cop estic millorant en tots els aspectes
Yassine Bounou
porter del girona
Em semblava difícil trencar aquesta dinàmica i anar a un altre lloc perquè sento que encara em queda camí per fer en aquest club

Ramalho, Iraizoz i Stuani, sobre la taula

Ara que la direcció esportiva del Girona ha tancat la renovació de Bounou, els jugadors de la plantilla que acaben contracte al final d’aquesta temporada són Jonas Ramalho i Iraizoz. El cas del central de Barakaldo és el més cridaner, perquè després de no tenir assegurada la seva continuïtat amb l’ascens a primera divisió s’ha aconseguit guanyar un lloc a l’eix de la defensa. De fet, Ramalho va ser un dels més utilitzats per Pablo Machín, que, un cop li va donar l’oportunitat, ja no el va treure gairebé mai, i aquesta temporada està sent un jugador clau per a Eusebio Sacristán. El club encara no s’ha manifestat gaire sobre aquest cas ni tampoc sobre Gorka Iraizoz, que quan ha hagut de jugar aquesta temporada ha rendit amb bona nota.

L’altra carpeta oberta en l’apartat de renovacions és la de Stuani, que, tot i que té contracte finsal 2020, el club vol lligar per algun curs més. Tal com va reconèixer Cárcel fa poc, les negociacions van pel bon camí i es podria tancar aviat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)