Girona

El protagonista

Cristhian Stuani

El més bonic de la col·lecció

El Girona i Montilivi no poden demanar més a Cristhian Stuani, però la veritat és que l’uruguaià no deixa de sorprendre i de regalar moments inoblidables a la seva afició. El d’ahir, tot i que no va servir per acabar guanyant, és d’aquells que segurament es recordaran durant molt temps. I és que el pitxitxi del Girona va marcar un dels gols més estètics de la seva carrera i, sens dubte, també un dels millors dels gironins en l’any i mig a primera. No va ser en la primera ocasió que va tenir, però sí que no es va fer esperar gaire perquè només havien passat dotze minuts quan, després d’una jugada de màgia de Douglas Luiz, que es va desfer de dos defenses alhora, Pedro Porro el va buscar al cor de l’àrea amb una centrada rasa. L’uruguaià no va poder rematar de primeres com li agrada i el control no va ser brillant, perquè se li va aixecar massa la pilota, però ho va resoldre a meravella perquè es va inventar una xilena amb la cama esquerra que Pacheco no va poder ni ensumar i es va colar al fons de la porteria. Les mans al cap de tota l’afició de Montilivi eren la millor descripció del que acabava de fer, i és que si aquest gol el marca Messi o Cristiano ben segur que donaria la volta al món.

Abans de regalar aquest golàs Stuani ja s’havia acostat al gol en dues ocasions. La primera quan s’havien disputat segons de partit, però la rematada de cap li va sortir massa tova; i la segona en el 4’, quan Portu el va buscar dins l’àrea petita i per mil·límetres l’uruguaià no va poder finalitzar. I és que en general es respirava en l’ambient que Stuani tenia ganes de gol perquè estava vivint la sequera més llarga de la temporada. No marcava des del 10 de desembre en el partit de lliga contra l’Atlético. L’alegria personal va ser que va trencar aquesta mala dinàmica i va poder estrenar el seu compte golejador del 2019 de la manera més especial, i és que a part de marcar de xilena ho va fer amb l’esquerra quan, curiosament, en tot el 2018 dels 23 gols que va marcar només un va ser amb la cama menys bona, en la victòria contra el Celta a Montilivi de la temporada passada (3-1).

No tot van ser alegries. En una acció on el punta va demanar penal el col·legiat va considerar que s’havia deixat caure i li va ensenyar la targeta groga. La desgràcia és que va ser la cinquena amonestació del curs i això farà que en la primera jornada de la segona volta, contra el Betis al Benito Villamarín, Stuani es perdi el partit per sanció. La baixa és sensible perquè sense ell el Girona perd gol, però per a qui vulgui ser optimista el balanç dels d’Eusebio sense Stuani aquesta temporada és de 6 punts de 6 possibles, amb els triomfs contra el Rayo (2-1) i el València (0-1). A més, la sanció fa créixer les opcions que Eusebio aposti per ell en la tornada de la copa, una competició on Stuani encara no ha jugat.

4
jornades
sense marcar per a Cristhian Stuani, que no va veure porteria a casa contra el Getafe ni als camps de l’Athletic, el Sevilla i el Llevant. El seu últim gol va ser de penal a Montilivi contra l’Atlético en lliga.
50
partits
va celebrar ahir amb el Girona el punta uruguaià –33 el curs passat i 17 aquest, tots de lliga– i ja ha marcat 33 gols de blanc-i-vermell.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)