Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“La nostra feina és insistir”

L’últim partit de la primera volta tampoc va servir per tallar la pobra sèrie de resultats del Girona, que ha guanyat només dos partits de lliga davant la seva afició. “Estem treballant perquè ens arribi la victòria. Fa setmanes que no arriba, i l’únic que podem fer és analitzar el joc i veure quines millores podem tenir, fer més mèrits per guanyar. No podem lamentar-nos ni queixar-nos. La nostra feina és insistir perquè ens arribi la victòria”, explicava després del partit Eusebio Sacristán, que va valorar com havien buscat el 2-1 els seus jugadors. “Hem acabat bé. Ens hem refet bé a l’empat d’ells i hem controlat bé aquests minuts de partit. Hem estat a prop de la seva porteria, hem tingut alguna ocasió, més a pilota aturada, i teníem la inèrcia d’anar pel partit. Estic content amb la reacció després de l’empat. Després de l’1-0, ells han anat endavant i ens han dominat, però a partir de l’1-1, ha estat nostre. Hem volgut guanyar, no ens ha arribat, i hem de continuar insistint.”

El golàs de Stuani va quedar neutralitzat per un de Borja Bastón, que va aprofitar una badada general dels gironins. Eusebio, però, no se’n va queixar públicament: “Crec que la nostra defensa habitualment està molt concentrada i és molt intensa. Controla bé les situacions dins l’àrea. També és cert que l’Alavés fa molts gols així. Són forts en això. Els hem controlat bastant bé, però sobretot pel domini que estaven tenint, podia passar. És millor analitzar una altra fase, d’haver tingut més control quan ens han pressionat i d’haver pogut marcar el segon abans.”

L’aspecte psicològic

El Girona tanca la primera volta amb 24 punts, dos menys que els que va fer la temporada passada a mitja lliga. “Estem contents amb l’evolució que té l’equip quant a joc i rendiment. És clar que ens hauria agradat tenir algun punt més, però també hem comprovat la igualtat que hi ha en la lliga i com de competits són els partits. Hem de treballar perquè la segona volta sigui millor, continuar creixent, i cada cop fer més mèrits perquè en comptes d’empats hi hagi victòries.” La sèrie és ja de sis jornades sense guanyar, amb el risc que pesi al cap dels jugadors en moments com la segona part d’ahir. “Espero que no, espero que ens aïllem del que són els resultats del passat. Quan acaben els partits, analitzem les sensacions que et deixen, i la sensació és que hem anat a guanyar fins al final i hi hem estat a prop. El nostre treball ha de ser aquest. Centrar-nos en el que posem en els partits, la concentració, la intensitat, la mentalitat. La insistència, més que en els resultats que ja han passat. Que això no ens ajudarà en res.”

Amb tant d’equilibri i amb cinc punts de marge respecte a la zona de descens a segona A, Eusebio assumeix que la fortalesa psicològica serà necessària: “Aquesta lliga ens està posant a tots els equips en aquest context, i tots els aspectes són importants. L’estat anímic, l’aspecte psicològic, també el volem dominar. També hem de donar una mostra de personalitat, de determinació, entendre que som un club que s’ha guanyat ser on és i que hi volem seguir molt temps. Cada partit haurem de mostrar-nos forts.”

Darrere de Stuani

L’uruguaià va accentuar el seu pes en l’equip, amb el dotzè gol en la lliga. Interrogat per si trobava a faltar l’aportació de més jugadors, Eusebio va dir: “Nosaltres el que volem és fer gols i guanyar partits. Hem tingut una gran efectivitat de Cristhian, que és el nostre home de referència, però estem convençuts que tenim més jugadors que poden fer més gols i en fan, com l’altre dia contra el Llevant. M’interessa el joc de l’equip, que siguem capaços de generar ocasions. La concreció de les jugades ja arribarà.” El tècnic també va beneir la renovació de Bounou: “És una mostra del que senten jugadors, compromesos i a gust aquí.”

FINS AL FINAL

“Hem acabat bé, jugant a prop de la seva àrea i buscant el triomf amb alguna ocasió”

LA BADADA EN L’1-1

“La defensa sol estar concentrada i intensa, però ells fan molts gols així i dominaven”

LA RATXA PESA?

“Espero que ens aïllem dels resultats passats, que això no ens ajudarà en res”

MIRAR A BAIX

“Tal com es posa la lliga, controlar tots els aspectes, també l’anímic, és important”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)