2a divisió FEF

El Cornellà desperta l’Olot

Superats. Els garrotxins cauen amb claredat al camp del quart classificat (3-0) i diuen adeu a una ratxa d’imbatibilitat de deu jornades. L’equip dirigit per Xavi Calm va ser massa superior

cornellà 3 olot 0

CORNELLÀ:Ramón Juan; Roman, Goldar (Héctor Camps, 9’), Borja, Ricard; Agus Medina, Fall, Caballé, Leo Ramírez (Gaspar, 80’); Carlos Esteve (Jaume Pascual, 88’) i Eloy Gila.OLOT:Ginard; Aspar (Alfredo, 77’), Jose, Carles Mas; Blázquez, Masó, Hèctor, Pedro (Marc Mas, 62’), Guzmán; Nierga (Xumetra, 79’) i Cosme.GOLS:1-0 (47’) Leo Ramírez. 2-0 (79’) Leo Ramírez. 3-0 (89’) Gaspar.ÀRBITRE:Domato Pedreira.T.G.:als locals Héctor Camps, Ramón Juan i Carlos Esteve, i als visitants Jose, Hèctor Simon i Guzmán.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 500 espectadors al municipal de Cornellà.

A la segona B, pots somiar, però no et pots adormir, i ahir el Cornellà va despertar l’Olot amb una d’aquelles clatellades que fan mal. El 3-0 sempre és un marcador dolorós, i encara més per a un equip que s’havia acostumat a no perdre. Els olotins, que en les últimes deu jornades de lliga s’havien mostrat imbatibles, ho van posar massa fàcil als cornellanencs.

L’Olot va anar clarament de menys a més. Les sorpreses de l’alineació de Raúl Garrido, que va mantenir l’esquema de tres centrals en un camp petit, van patir un efecte gasosa i es van diluir molt ràpidament. Sí que van servir a l’equip vermell per dominar el partit en els primers minuts de joc, però no pas per anar més enllà. A partir del quart d’hora, Hèctor i Pedro van passar a tenir un paper secundari, Cosme i Nierga van viure massa aïllats a la punta de l’atac i, en defensa, es va trobar a faltar Alan Baró. Res no va acabar de sortir bé, i el Cornellà va saber controlar el partit amb pilota i sense.

Les arribades dels homes de Xavi Calm a l’àrea de l’Olot es van multiplicar a mesura que s’acabava la primera part. Les rematades de cap de Borja López i d’Eloy Gila van posar Ginard en alerta, però l’ocasió més clara la va tenir Leo Ramírez. L’ex del Llagostera va encarar el porter i va definir amb un xut un pèl massa encreuat. Va ser una ocasió perduda per al jugador canari, que en aquell moment no es podia imaginar que a la segona part esdevindria l’heroi del seu equip.

Leo va ser substituït al minut 80 i va marxar ovacionat per l’afició del Cornellà. Alguns seguidors, fins i tot, es van posar dempeus per aplaudir l’home que, una estona abans, havia firmat un doblet. Ell va ser l’autor de l’1-0 només de començar la segona part. Va anotar un gol psicològic que va ser clau, perquè va tombar qualsevol intenció de l’Olot de refer-se quan el marcador encara era de 0-0. Va culminar una bona combinació per la banda dreta i no va fallar quan es va quedar sol davant de Ginard.

L’1-0 va fer justícia al que s’havia vist fins aleshores i Garrido no va trigar a moure la banqueta. Va sumar efectius a l’atac donant entrada al pitxitxi Marc Mas, però qui va vorejar l’empat va ser un altre davanter: Marc Cosme. El valencià va tenir dues grans oportunitats per aconseguir-lo en només dos minuts: en el 69, l’assistent li va anul·lar un gol de cap per fora de joc i en el 70 va girar massa la closca en una rematada molt clara a boca de canó.

Semblava que l’Olot s’havia recuperat. Amb el canvi d’Alfredo per Aspar, va voler posar encara més carn a la graella, però va ser, precisament, en el moment de més insistència atacant, quan va rebre el cop definitiu. Altra vegada Leo va aparèixer sol a dins l’àrea per col·locar el 2-0. Quedaven deu minuts i només van servir perquè el Cornellà arrodonís la seva victòria amb el 3-0 de José Gaspar, sol a dins l’àrea (89’).

Estem en una bona dinàmica, i els errors que cometem els solucionem. Hem de continuar així
Xavi Calm
entrenador del cornellà
Ens han superat en les segones jugades i han estat més llestos i ràpids. Haurem de corregir els errors
Raúl Garrido
entrenador de l’Olot
No he reconegut l’Olot que estem acostumats a veure. No érem capaços de treure avantatges ni hem estat intensos com demana el rival

Xavi Ginard: “Continuaré 100% en l’Olot”

Amb el fitxatge de Rubén Miño pràcticament enllestit per part de l’Atlétic Balears, Xavi Ginard, porter de l’Olot, va confirmar per Ràdio Olot que continuarà en l’Olot, com a mínim fins al proper 30 de juny. El club mallorquí no va voler accedir a pagar la compensació econòmica que demanaven els garrotxins i finalment s’ha decantat pel fitxatge del català, que s’ha estat entrenant a les ordres de Manix Mandiola durant tota la setmana: “Han estat dies durs, hi va haver contactes, però jo estimo l’Olot i la seva gent. Que confiïn en mi, que continuaré aquí 100% i igual d’involucrat que el primer dia que vaig arribar amb el club a tercera”, deia el d’Artà.