Nàstic

La llosa de la inferioritat

Nàstic. L’expulsió de Fali en el minut 28 condiciona els tarragonins, que tenen ocasions abans de l’1-0 de l’Elx (59’), però que es queden sense benzina i no poden evitar una derrota que fa mal

ELX 1 NÀSTIC 0

ELX:Edgar Badia; Alexander González, Gonzalo Verdú, Dani Calvo, Juan Cruz; Manu Sánchez, Xavi Torres (Josan, 46’); Iván Sánchez (Karim, 73’), Javi Flores, Nacho Gil (Benja, 46’); i Sory Kaba.NÀSTIC:Bernabé Barragán; Salva Ferrer, Fali, Djetei, Abraham; Pipa (Pol Valentín, 67’), Thioune, Imanol García, Javi Jiménez (Mikel Villanueva, 31’); Luis Suárez (Brugui, 81’) i Manu Barreiro.GOLS:1-0 (59’) Iván Sánchez.ÀRBITRE:Iglesias Villanueva.T.G.:als locals Gonzalo Verdú, Manu Sánchez i Juan Cruz, i als visitants Luis Suárez, Thioune i Abraham.T.V.:directa al visitant Fali (28’).PÚBLIC:7.248 espectadors.

Fali va ser clau en la jornada anterior amb un golàs de falta que va permetre al Nàstic derrotar el Còrdova, però ahir va ser el protagonista negatiu de la derrota a Elx. En el minut 28, després de cometre una falta, es va dirigir a l’àrbitre assistent amb vehemència i gesticulant, i, segons l’acta, el va enviar “a prendre pel cul”. Iglesias Villanueva li va mostrar la targeta vermella. Els grana havien tingut una bona ocasió abans de l’expulsió i, d’entrada, van reaccionar bé en inferioritat, però a la llarga el fet de jugar amb deu jugadors els va pesar molt, ja que en la segona part van rebre el gol d’Iván Sánchez (59’) i els va costar generar perill. Un mal dia per a una expulsió tan aviat, atès que el duel, contra un rival directe, era clau i la derrota, per tant, fa mal, ja que manté l’equip tarragoní enfonsat en l’última posició al final de la primera volta.

L’Elx va sortir endollat, amb la segona línia d’atac molt activa, sobretot Javi Flores i Iván Sánchez. Tots dos van protagonitzar les primeres accions ofensives dels locals, com ara una rematada de cap de Flores desviada per poc i una assistència del mateix mitjapunta que Sory Kaba no va aconseguir rematar. El Nàstic, amb el mateix onze del partit contra el Còrdova, patia en defensa, però va trobar aire en alguna acció atacant vertical, com ara una recuperació de Thioune, que va fer una bona assistència a Luis Suárez. El colombià es va endur bé la pilota i va connectar un bon xut que Edgar Badia, que ahir va debutar amb l’Elx després de desvincular-se del Reus, va desviar amb una estirada marca de la casa. Poc després, però, va arribar l’expulsió de Fali, que va comportar el debut d’un altre ex-roig-i-negre, el central Mikel Villanueva, i la reubicació de Luis Suárez, fins llavors fent parella en atac amb Manu Barreiro, a la banda esquerra ocupant el lloc de Javi Jiménez, el sacrificat per l’expulsió. El Nàstic va reaccionar bé al succés, ja que abans del descans va tenir el gol a tocar, amb un bon xut col·locat de Manu Barreiro al pal.

També va mostrar criteri després de la represa, malgrat que l’Elx el va exigir amb un doble canvi en el descans. Pacheta va situar un segon davanter centre –Benja, per fer parella amb Sory Kaba– i va refrescar la segona línia d’atac amb un Josan molt actiu. Malgrat això, la primera aproximació del segon temps va ser un xut de falta d’Abraham desviat per Badia. Però l’Elx va tenir més convicció i Iván Sánchez, el millor del partit, va fer el gol decisiu després de driblar Abraham i superar Bernabé amb un gran xut al segon pal en una acció en què els visitants van demanar falta prèvia a Mikel Villanueva. Al Nàstic el partit ja se li va fer massa costa amunt, gairebé no va inquietar Edgar Badia i el 2-0 va estar més a prop que l’1-1.

Si tot ja ens costa amb onze, més amb deu. Tot i això, hem tingut ocasions amb deu i amb onze
Manu Barreiro
davanter del nàstic
Hem merescut vèncer. La seva expulsió ens ha desactivat, però hem estat seriosos
José Rojo, ‘Pacheta’
entrenador de l’elx

ELS VESTIDORS

Sabent el que ens hi jugàvem i sabent que a l’àrbitre no se li ha de dir res, no podem deixar l’equip amb deu. Estic enfadat; ha estat determinant
Estic content amb l’esforç de l’equip, i a estones hem jugat bé. Cal continuar competint així
Enrique Martín
entrenador del nàstic

El Nàstic acaba la primera volta en l’últim lloc

Vèncer ahir al Martínez Valero hauria servit al Nàstic per abandonar l’última posició i situar-se a només dos punts de la zona de permanència, però la derrota contra un rival directe el va penalitzar molt. L’equip grana ha acabat la primera volta cuer, amb només 16 punts, a sis de les places de salvació. Així, el Nàstic haurà de doblar en la segona volta els punts aconseguits en la primera per apropar-se als 50 que solen assegurar la permanència. La derrota també confirma el malefici dels grana al Martínez Valero. El Nàstic ha jugat vint vegades a Elx i no hi ha guanyat mai, amb quinze derrotes.

El Nàstic afrontarà el cap de setmana que ve un altre partit a fora, el primer de la segona volta. L’equip d’Enrique Martín visitarà el Tenerife, dissetè classificat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)