Nàstic

El cuer i l’esperança

A l’equador. El Còrdova, fa un any, i el mateix equip grana, en fa dos, van acabar la primera volta en una situació similar a la del Nàstic i es van salvar

El Nàstic ha acabat la primera volta en una situació molt delicada. L’equip grana és cuer amb només 16 punts, a sis de les places de permanència. Molt haurà de millorar en la segona volta una esquadra que només ha estat capaç de marcar 13 gols en 21 partits i que n’ha rebut 34. Per a l’optimisme, a Tarragona s’agafen a la imatge millorada de l’equip en les últimes jornades, ja que va agafant la idea, basada en la intensitat i el pragmatisme, d’Enrique Martín i es va veient un Nàstic més consistent i amb les idees clares. Tot i això, en resultats només s’ha traduït en dues victòries en els quatre últims partits. En l’últim, diumenge a Elx, els tarragonins van patir una derrota dura contra un rival directe (1-0).

L’optimisme també pot basar-se en els precedents més recents, de les dues últimes temporades. La passada, el Còrdova va acabar la primera volta una mica pitjor que el Nàstic. Després de 21 jornades, l’equip andalús també tenia 16 punts –no era cuer, ja que per sota tenia el Llorca i el Sevilla Atlético–, a set de les places de permanència. El Còrdova va protagonitzar una gran segona volta i va acabar el campionat en la setzena posició amb 51 punts, tres per sobre dels quatre últims llocs. Fa dos anys, el Nàstic també va concloure la primera meitat del campionat amb l’aigua al coll. L’equip grana també era cuer, però acumulava dos punts més que ara (18) i tenia la zona de salvació un pèl més a prop (a cinc punts). El Nàstic, amb Juan Merino i, en els tres últims partits, amb Nano Rivas, va accelerar en la segona volta i va completar el campionat amb 52 punts, quatre més que el primer dels descendits, l’UCAM, rival dels tarragonins en el recordat i agònic últim partit de lliga.

2018/19

L’equip grana era cuer amb 18 punts, 5 menys que el divuitè, i va acabar amb 52
El Nàstic tanca la primera volta últim amb 16 punts, a 6 de la zona de salvació

2017/18

El Còrdova també tenia 16 punts, a 7 del divuitè, i va acabar la lliga setzè amb 51

Paral·lelismes amb fa dues temporades

Com diumenge a Elx, el Nàstic va tancar la primera volta del curs 2016/17 amb un resultat decebedor al camp d’un rival directe –llavors, un 1-1 contra l’UCAM– que el mantenia cuer, allunyat de la zona descens. Aquell dia va ser clau l’expulsió d’Uche, igual que la de Fali a Elx. En els dos casos, tant Enrique Martín com Juan Merino –tots dos, segons entrenadors del curs– van mostrar-se “molt enfadats” amb els expulsats. Per completar el paral·lelisme, el Nàstic actual hauria de fer en la segona volta el doble de punts que en la primera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)