2a divisió FEF

El repte de Kiko Ramírez

2a divisió B. El tècnic tarragoní ha estat l’escollit per la comissió esportiva del Sabadell per ressuscitar un equip fet i pensat per estar a prop de la promoció d’ascens a segona divisió

El Sabadell no pensa en el futur: només vol arreglar esportivament la situació que té al davant. Per això ha confiat en l’entrenador Kiko Ramírez, a qui ha fet un contracte fins a final de temporada per reconduir la situació actual de l’equip, novè, a nou punts del quart classificat. El tarragoní, de 48 anys, arriba amb el repte d’apropar els arlequinats a la promoció d’ascens i calmar les aigües d’un club en plena ebullició per culpa dels mals resultats i de l’acomiadament de Toni Seligrat.

El seu tarannà conciliador, proper al jugador, i el seu concepte futbolístic, més proper al domini de pilota, tal com va mostrar a l’Hospitalet, han convençut la comissió esportiva del Sabadell. Ramírez reunia totes les característiques que buscava el club, alliberat ja de la càrrega psicològica que suposava tenir Seligrat al capdavant del club, amb uns conceptes futbolístics i de gestió de grup molt més rígids. L’entrenador tarragoní, d’altra banda, buscava una experiència que el reconciliés amb el futbol català després d’haver dirigit el Wisla de Cracòvia des del gener fins al desembre del 2017 en la primera divisió polonesa. Prèviament, a segona B havia dirigit el Nàstic i l’Hospitalet, on, en el primer any, va arribar en la jornada 9 i va acabar segon classificat; va perdre l’última fase de promoció d’ascens contra el Leganés. A tercera també ha estat al capdavant de la Pobla (2011) i del Castelló (2017).

L’entrenador ha estat l’escollit després d’un procés de selecció que ha durat menys d’un dia per part de la comissió esportiva arlequinada, que l’ha situat en la seva prioritat des d’un bon inici. Avui, juntament amb el seu segon entrenador, Gonçalo Feio, dirigirà el seu primer entrenament per preparar el partit de diumenge contra el Conquense a la Nova Creu Alta.

EXPERIÈNCIA

76
partits
ha dirigit a segona B, amb el Nàstic (8) i l’Hospitalet (68), des del 2012 fins al 2015.

EFICIÈNCIA

54%
dels punts en joc
ha aconseguit com a tècnic en la categoria de bronze: 124 de 228.

PASSAT

18
gols
va fer amb la samarreta del Sabadell, com a jugador, en l’únic curs a la Creu Alta (1996/97).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)