Gesta memorable al Wanda

El Girona rebenta tots els pronòstics i es planta a quarts de final de copa gràcies al valor doble dels gols a camp contrari

Els d’Eusebio van capgirar un 1-0, però l’Atlético també va saber convertir l’1-2 en un 3-2 abans que aparegués el peu de Doumbia (88’)

ATLÉTICO 3 GIRONA 3

GOLS:1-0 (12’) Kalinic. 1-1 (37’) Valery. 1-2 (59’) Stuani. 2-2 (66’) Correa. 3-2 (84’) Griezmann. 3-3 (88’) Doumbia.ÀRBITRE:Mateu Lahoz, col·legi valencià.Targetes grogues:Lucas Hernández (69’) i Griezmann (85’), de l’Atlético; Iraizoz (92’) i Pedro Porro (93’), del Girona.Targetes vermelles:Cap.PÚBLIC:45.221 espectadors al Wanda Metropolitano. GIRONA: Iraizoz
Borja García 82’
RESTA DE CONVOCATS: Suárez (p.s), Alcalá, Portu i Paik.
Correa
RESTA DE CONVOCATS: Oblak (p.s.), Montero, Borja Garcés i Gelson.

El Girona va acabar el partit al Wanda amb un somriure d’orella a orella i pensant ja en el sorteig de divendres i en qui serà el rival dels quarts de final, després d’esmicolar tots els pronòstics i assolir el seu sostre en el torneig del KO. Era difícil de vaticinar una gesta d’aquesta magnitud contra l’Atlético, un equip que està cridat a lluitar per tots els títols, que s’havia endut un resultat positiu de Montilivi i que va encarrilar el duel d’ahir amb un gol de Kalinic. Els d’Eusebio, però, van saber sobreviure en les seves pitjors fases de partit i van saber trobar petroli gairebé cada vegada que van fer acte de presència a l’àrea rival. De tot plegat en va sortir un partit que va semblar el Dragon Kahn (de l’1-0 a l’1-2 i del 3-2 al 3-3) i que va culminar amb una gesta memorable per part dels gironins. I en un gener que, per si no feia prou pujada, ara sembla un port de muntanya fora de categoria amb dos partits extres, però també mai vistos. Són sis jornades sense guanyar en la lliga, però els d’Eusebio també estan a una eliminatòria de les semifinals de copa. Una bogeria que dibuixa un futur immediat de pell de gallina.

Dues cares

Eusebio, tot i sortir amb Stuani, es va reservar unes quantes bales a la banqueta per si de cas i va apostar per un trivot format per Aleix Garcia, Àlex Granell i Douglas Luiz amb la clara voluntat de dominar el partit a través de la pilota. No ho va aconseguir d’entrada perquè l’Atlético va sortir força més endollat que no pas els gironins i va inclinar de seguida el camp cap a la porteria de Gorka. Els madrilenys, una mica com a Montilivi, van fer i desfer davant un Girona mig atemorit que ni tan sols va reaccionar després d’encaixar l’1-0. El gol que va convertir l’eliminatòria en un mur per als visitants va ser ben simple: pilota da llarga de Godín i Kalinic guanyant l’esquena als centrals i retratant Gorka Iraizoz. Lluny d’activar el Girona, el gol el va deixar grogui. La sort va ser que l’Atlético sol reprimir-se quan té el marcador a favor i no va aprofitar un escenari ideal per rematar als d’Eusebio.

Només els pas dels minuts va permetre al Girona agafar una mica d’aire. La millora visitant també va coincidir amb el canvi de costat de Granell i Aleix, que havien començat a cama canviada. I també amb el pas endavant de Porro i Valery, massa en línia amb els centrals des de l’inici. Quan el 5-3-2 va ser un 3-5-2 i els gironins van instal·lar-se més en la parcel·la rival, l’Atlético no les va tenir totes. I encara menys quan els visitants van treure petroli en la primera ocasió que van tenir, resolta amb una volea descomunal de Valery. L’1-1 va carregar, ara sí, de confiança els d’Eusebio, que van fer que el Wanda reclamés fins i tot l’arribada del descans perquè Stuani (se li va fer de dia) i Choco Lozano (es va precipitar) haurien pogut furgar més en la ferida madrilenya.

Veure-ho per creure-ho

El Girona va mostrar-se més sencer a l’inici de la segona meitat en comparació amb el començament de partit. L’Atlético no va voler arriscar per por d’equivocar-se, però arran de l’1-2 de Stuani (impecable cop de cap en una assistència de seda d’Aleix Garcia) Simeone va haver de cremar les naus.

Més que dominar, l’Atlético va atropellar el Girona. Va ser una fase d’atacs asfixiants. Els locals no van donar respir al Girona i a partir de les associacions en curt van trobar petroli. Correa va retratar Muniesa i Bernardo (com Kalinic amb l’1-0) en el 2-2. I amb el Wanda bullint, l’esquerra de Griezmann va fer la resta.

Enmig del setge, Eusebio va fer sortir Doumbia i després va intentar injectar múscul amb Pere Pons i pausa amb Borja, però el partit estava desbocat. I amb el 3-2, l’Atlético va donar per tancat el partit. Greu error, perquè el Girona necessitava només un gol i el va trobar. El peu de Doumbia va glaçar el Wanda i ni els sis minuts d’afegit van servir per regenerar l’Atlético.

PELL DE GALLINA

El 3-3 gairebé al límit va ser un cop de teatre i el sostre històric en el torneig del KO

FA PUJADA

L’1-0 de Kalinic va premiar la millor posada en escena de l’Atlético contra un rival atemorit

LA REMUNTADA

El Girona es va activar amb l’1-1 de Valery, i Stuani va sembrar el pànic amb l’1-2

FRAGILITAT

Virulenta reacció local, amb el Girona fent aigües i amb Correa i Griezmann letals

MINUT A MINUT

6’ Xut fluix de Juanfran des de fora de l’àrea, després d’una pèrdua de Douglas, que atura Iraizoz.
12’ Desplaçament llarg de Godín a l’esquena de la defensa gironina, que deixa sol Kalinic davant Iraizoz, i l’ariet no perdona sense oposició.
32’ A punt del segon l’Atlético. Rodejat, Correa fa un xut des de la mitja lluna de l’àrea que marxa fregant el pal.
33’ Gol anul·lat a Kalinic. El croat pesca una pilota a l’interior de l’àrea petita i marca, però en fora de joc. El VAR confirma la infracció.
37’ Golàs de Valery. El de l’Escala abaixa, al segon pal, un refús de Giménez, i sense deixar caure la pilota es treu del barret i engalta un xut impossible per a Adán.
39’ Stuani en té una de claríssima. L’uruguaià fa un mal control, després d’una gran passada d’Aleix García, que l’hauria deixat sol amb Adán.
43’ Centrada de la mort d’Arias, que Iraizoz neutralitza.
49’ Al pal l’Atlético. Xut llunyà de Correa, que se li escapa a Iraizoz i acaba tocant la fusta.
59 Stuani avança al Girona. Falta lateral tocada d’Aleix García i l’ariet, de cap, marca.
66’ Griezmann, que acaba d’entrar, s’inventa una passada per a Correa que finalitza i empata.
77’ Al pal Godín. L’Atlético assetja al Girona i el central avisa amb una rematada que toca la fusta.
79’ Gol anul·lat a Arias. El colombià marca aprofitant una passada de Rodrigo, però, com abans Kalinic, en posició antireglamentària. El VAR ho confirma.
84’ Griezmann fa esclatar el Wanda Metropolitano i, aprofitant una gran passada de Lemar, afusella Iraizoz al pal curt per culminar la remuntada.
88’ Dins la bogeria emergeix Doumbia i fa realitat la gesta gironina. L’ivorià desvia un xut de Borja, que havia rematat una passada enrere de Pedro Porro.