Girona

Abonats a grans cites

El Girona, en la seva primera presència als quarts de final de copa, lluitarà contra el Real Madrid, amb el primer assalt dijous al Santiago Bernabéu (21.30 h)

El conjunt blanc-i-vermell completarà un gener ple d’exigència contra els equips més potents

Després de l’Atlético, el Real Madrid. El Girona ha fet història tant per haver arribat per primera vegada als quarts de final com per la manera com ho va aconseguir, sent el primer equip que marca tres gols al Wanda i frustrant tot un especialista en les eliminatòries. I un cop als quarts, el repte puja de grau. El sorteig que es va fer ahir a la tarda a Las Rozas, minuts després de superar la incògnita per la impugnació del Llevant, va deixar com a primera eliminatòria el Madrid-Girona, amb l’anada dijous a la nit (21.30 h) al Santiago Bernabéu. Un altre plat fort per als blanc-i-vermells, que combina al·licients i exigència i que completa una programació de pel·lícula al gener. En una sola setmana, el Girona viurà la visita al Santiago Bernabéu i dues cites majúscules a Montilivi, primer contra el Barça en la lliga –el partit que s’havia d’exportar a Miami– i després contra el Madrid.

El Girona, amb ben poca trajectòria fins ara en la copa, s’enfrontarà al tercer equip amb més títols –el Madrid en té dinou, onze menys que el Barça i quatre menys que l’Athletic– però que fa cinc anys que no n’aixeca cap. Des del 2014 (1-2 contra el Barça en la final), el Madrid ha viscut a l’ombra de l’hegemonia absoluta del conjunt blaugrana, que encadena cinc finals guanyades. El mal paper en la lliga, a deu punts del líder, també pot generar que els madrilenys es prenguin amb més necessitats la copa. El Madrid, que va golejar a Montilivi (1-4) en la segona jornada de lliga, amb Julen Lopetegui a la banqueta, està vivint una temporada decebedora, sense que Santiago Solari els hagi fet revifar. En la copa, han eliminat el Melilla i el Leganés, tot i perdre en la tornada (3-0 i 1-0).

El Girona, que ha afrontat la copa amb la consciència que havia de gestionar els recursos per prioritzar la lliga, ha estat capaç d’eliminar en els setzens de final l’Alavés, revelació i cinquè classificat de la lliga, i en els vuitens l’Atlético, segon darrere del Barça. Ara, el repte en la tercera fase creix, contra el quart classificat de la lliga i el campió de les tres últimes edicions de la Champions League. “Hem eliminat dos grans clubs que estan molt bé en aquest moment. Hem demostrat que hem superat dificultats importants, i ara en tenim una més. La il·lusió per superar-nos i fer-ho bé no té límits”, va explicar Delfí Geli.

“Una festa”

Tot i la dificultat del repte, el Girona es pren amb satisfacció l’emparellament amb el Madrid. “Ho valorem de manera excel·lent. Ens enfrontem a un dels millors equips del món, però nosaltres continuarem competint com anem fent”, va afirmar el president, convençut que és una oportunitat excel·lent: “És una eliminatòria molt atractiva. El club, la ciutat i la gent tenen uns quarts de final contra un dels grans. És una festa que hem de viure i disfrutar competint contra un gran equip.” El club, que com en els vuitens torna a fer pagar entrada a tothom –l’abonament només incloïa la primera eliminatòria–, confia que hi hagi un gran ambient en la tornada dels quarts a Montilivi. “És una oportunitat històrica i mereix que tothom s’hi aboqui. Entenc que a l’afició li fa molta il·lusió i voldrà venir a Montilivi a animar l’equip”, va dir Geli.

EL PRESIDENT

És una eliminatòria molt atractiva, una gran festa pel club, la ciutat i la gent, que hem de viure i disfrutar competint

SE’LS RESISTEIX

El Madrid té 19 títols de copa, però no la guanya des del 2014 pel domini del Barça

DUELS MAJÚSCULS

En tres dies, Montilivi viurà el Girona-Barça de lliga i la tornada contra el Madrid

EL CAMÍ DEL GIRONA

Ha eliminat en la copa el cinquè i el segon de la lliga i ara s’enfronta al quart classificat
Hem superat dificultats i ara en tenim una més. La il·lusió per fer-ho bé no té límits
Delfí Geli
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)