Girona

Amb un regust molt amarg

Els precedents. Només en una ocasió de les quatre que el Girona ha visitat el Betis ha marxat amb victòria, fa nou anys; la temporada passada, els gironins va deixar escapar el triomf en el minut 94

betis 2 girona 2

BETIS:Adán, Rafa Navarro (Fabián, 81’), Jordi Amat, Tosca, Durmisi, Camarasa (Sanabria, 60’), Javi García, Guardado, Joaquín, Sergio León i Boudebouz (Tello, 60’).GIRONA:Bounou, Ramalho, Juanpe, Muniesa; Maffeo, Timor (Douglas Luiz, 54’), Aday (Mojica, 65’), Portu, Borja García (Aleix Garcia, 91’) i Stuani.GOLS:0-1 (45’) Portu. 1-1 (85’) Guardado. 1-2 (93’) Portu. 2-2 (94’) Tello.ÀRBITRE:Del Cerro Grande.T.G.:als locals Durmisi i Javi García, i al visitant Granell.T.V:Cap..

betis 2 girona 1

BETIS:Adán, Varela, Rodas, Jordi Figueras, Molinero, Ceballos, Portillo (Rennella, 71’), Reyes, N’Diaye, Jorge Molina (Vadillo, 89’) i Rubén Castro (Fabián, 83’).GIRONA:Isaac Becerra, Cifuentes, Ramalho, Richy, Lejeune, Aday, Pere Pons (Christian Alfonso, 80’), Cristian Gómez (Coris, 61’), Granell, Felipe (Mata, 46’) i Sandaza.GOLS:1-0 (60’) Jorge Molina. 2-0 (86’) Dani Ceballos. 2-1 (90’) Granell.ÀRBITRE:Piñeiro Crespo.T.G.:Als locals Héctor Rodas, Molinero, Jorge Molina i N’Diaye, i als visitants Lejeune i Pere Pons..T.V:Cap.

betis 2 girona 1

BETIS:Goitia, Miguel Lopes, Miki Roqué, Dorado, Ezequiel (Juande, 46’), Israel, Beñat, Nacho, Momo, Cañas (Jorge Molina, 46’) i Rubén Castro..GIRONA:Santamaría, José, Migue, Serra, Dani Bautista, Jandro, Moha (Kiko Ratón, 72’), Dorca, Àngel (Tébar, 61’), Despotovic (Chechu, 56’) i Roberto Peragón.GOLS:0-1 (40’) Moha. 1-1 (55’) Miki Roké. 2-1 (69’) Dorado.ÀRBITRE:Valdés Aller.T.G.:Als locals Momo, i als visitants Jose i Moha..T.V:Expulsat el tècnic dels gironins, Raül Agné.

BETIS 0 girona 1

BETIS:Goitia, Damià (Rivas, 31’), Carlos García, Melli, Nacho, Emaná (Caffa, 46’), Iriney, Arzu, Juanma (Sergio León, 64’), Jonathan Pereira i Sergio García.GIRONA:Jorquera, Galán, José, Cañas, Migue, Xumetra (Germán Beltrán, 77’), Moha, Dorca, Matamala, Matamala, Roberto Peragón (Juanma, 85’) i Calle (70’)GOLS:0-1 (23’) Cañas.ÀRBITRE:Texeira Vitienes.T.G.:Als locals Melli, Iriney, Carlos García, Rivas, Jonathan Pereira i Nacho, i als visitants Matamala, Xumetra, Jose i Moha.T.V:Cap.

El Benito Villamarín és un dels estadis més emblemàtics del futbol estatal. Amb gairebé noranta anys de vida, recentment remodelat, i un aforament de 60.721 espectadors –és el més gran d’Andalusia i el quart més gran de primera divisió, darrere del Camp Nou, el Santiago Bernabéu i el Wanda Metropolitano–, és, a més, un feu de mal record per al Girona. I és que el conjunt blanc-i-vermell ha marxat en les tres últimes visites que ha fet al coliseu verd-i-blanc amb molt mal regust. Un empat i dues derrotes són els darrers resultats recollits per l’equip gironí al barri d’Heliópolis, d’on en les quatre vegades que hi ha jugat, només ha guanyat un cop.

Ja n’han passat nou des d’aquella gesta, com va ser definida la victòria a l’aleshores batejat com a estadi Ruiz de Lopera. Era la primera vegada que el Girona visitava el feu sevillà, ja que era la primera vegada que els dos equips coincidien en el camí, amb objectius molt diferents en aquella segona divisió A: els gironins buscaven consolidar-se a una categoria en la qual només feia un any que hi eren, mentre que els sevillans, que havien baixat el curs anterior, anhelaven tornar a primera. El duel es va resoldre amb un 0-1 favorable a l’equip dirigit per Narcís Julià, tres punts de prestigi per als catalans, que van convertir-se en el primer visitant a guanyar a domicili el Betis, que va pagar molt car aquella derrota, perquè a final del curs es va acabar quedant a un punt de l’ascens directe.

Les derrotes

Des d’aquell dia, el Girona no ha tornat del camp bètic amb una alegria. La temporada següent es van tornar a veure les cares i, entrenats per Raül Agné, van sucumbir per 2-1 contra d’un conjunt que acabaria campió i pujant a primera. I un lustre després, ja amb Pablo Machín a la banqueta, el Girona va tornar al Villamarín. El conjunt verd-i-blanc havia tornat a descendir a la divisió de plata, però va trobar-se uns gironins diferents, que ja estaven avesats a la categoria i lluitaven per l’ascens. Tot i això, en el nou enfrontament, els andalusos van guanyar un altre cop per 2-1, en una campanya en què van acabar aixecant el títol de nou i tornant a l’elit.

Crueltat a primera

L’última visita del Girona al Betis va ser el curs passat, ja a primera divisió. Al contrari que en els dos partits anteriors, els blanc-i-vermells sí que hi van puntuar –van empatar–, però tot i això el punt va deixar la mateixa sensació que hauria deixat perdre. El desenllaç del partit va ser molt cruel: els gironins guanyaven amb gol de Portu en el minut 85 fins que Guardado va fer l’empat. Tot i el cop, al minut 93, de nou Portu va avançar els visitants en el que semblava el gol definitiu, però Tello, un minut després, i en l’últim instant, va aconseguir l’empat a dos definitiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)