El punt amb menys valor

Encara sort. El Figueres empata a casa (2-2) contra el cuer, el Martinenc, gràcies a un doblet d’Álvaro després d’arribar al descans amb un 0-2 en contra

figueres 2 martinenc 2

FIGUERES:Aroca, Espuña, Canal, Sergi Romero, Hostench, Ritxi, Èric Torres (Subi, 9’), Tena, Gelmà, Víctor Valverde (Álvaro, 55’) i Sergio Álvarez (Èric Pimentel, 67’).MARTINENC:Juanma, Peque, Mario Victorio, Èric Ruiz, Ivan, Villegas, Kilian (Felius, 83’), Sosa (Ramon Suárez, 69’), Marçal, Kamal (Grimau, 56’) i Javi Sánchez.GOLS:0- (37’) Marçal. 0-2 (39’) Marçal, de penal. 1-2 (66’) Álvaro. 2-2 (73’) Álvaro.ÀRBITRE:Martín Varas.T.G.:Als locals Ritxi i Gelmà; i als visitants Sosa, Peque, Juanma i Villegas.PÚBLIC:Uns 300 espectadors a l’estadi de Vilatenim.

L’empat d’ahir del Figueres a Vilatenim contra el Martinenc (2-2) no va tenir res a veure amb els que havia firmat les dues últimes jornades a casa contra l’Horta (1-1) i al camp de l’Europa (0-0). I és que, després de sumar contra els equips de dalt, la ratxa de quatre partits sense guanyar era una decepció, però prou assumible. Ahir, en canvi, els figuerencs van sumar només un punt que no val gaire per a res, i és que anímicament deixa l’equip més enfonsat que abans i per a la classificació tampoc té cap transcendència. El fet és que contra el Martinenc, el cuer destacat de la lliga amb només 9 punts, la victòria jugant a casa semblava imperatiu, però no va poder ser.

L’única sensació positiva que va deixar l’empat contra el conjunt barceloní va ser l’alliberament que va suposar evitar una desgràcia encara pitjor. I és que el Martinenc, que arribava a Vilatenim després de sumar només 3 punts dels últims 45 possibles –amb 3 empats i 12 derrotes–, va fer saltar les alarmes en la primera part, perquè, tot i tenir el control del partit, els locals no van generar gens de perill a banda d’una acció aïllada de Ritxi. A més, abans del descans, amb molt poc el Martinenc va posar un demolidor 0-2 al marcador. Marçal, que primer va aprofitar un rebot dins l’àrea (37’) i després va transformar un penal comès per Canal (39’), va ser l’encarregat de fer tocar fons als figuerencs

Per salvar l’honor

La Unió estava obligada a reaccionar en la segona part per salvar l’honor i buscar la remuntada. Ho va fer, i és que des del primer moment va ser una allau d’arribades. Les primeres no van acabar bé, però Álvaro va afinar la punteria en dues ocasions gairebé seguides –primer amb un xut des de la frontal (66’) i després ajustant la pilota al pal (73’)– per empatar el partit a dos. Amb el 2-2 els figuerencs van continuar buscant el gol de la victòria i van tenir alguna bona ocasió, però no van aconseguir capgirar el resultat.

Les dues parts han sigut molt diferents. En la primera no hem estat al nostre nivell i en la segona hem estat capaços de reaccionar
Un empat a casa contra el Martinenc, i tal com ha anat el partit, no ens deixa gens satisfets