Girona

La feinada es multiplica

El Girona inicia avui vuit dies d’autèntica bogeria en què s’enfrontarà dues vegades al Real Madrid en la copa i una amb el Barça en la lliga

Els d’Eusebio, que ja estan embardissats del tot en el torneig del KO, necessiten un bon resultat al Bernabéu per continuar somiant en l’accés a unes semifinals que ara semblen utòpiques

De sobte, el Girona s’ha embardissat molt més del que hauria volgut o havia calculat, tot i que ja no hi ha marxa enrere possible. Diumenge, el líder Barça pot allargar a vuit els partits dels d’Eusebio sense triomf en la lliga. Però abans –avui– ha de visitar el Santiago Bernabéu perquè la històrica eliminatòria contra l’Atlético de Madrid tenia un regal enverinat, com són dos partits extres, ni més ni menys que contra el Real Madrid. Econòmicament, no hi ha cap dubte que el torneig del KO serà un OK absolut. Esportivament, s’haurà de veure com se’n surten els gironins d’aquest primer assalt de quarts de final al camp d’un rival que està molt lluny del seu millor nivell però que si té el dia pot fer un estrip considerable a qui sigui.

El Girona buscarà superar els primers 90 minuts de l’eliminatòria amb un resultat que el mantingui amb les constants vitals activades amb vista a la tornada de dijous vinent. Dels dotze partits que ha jugat aquest curs entre lliga i copa li valdrien ben bé onze resultats. Tots menys la derrota a Sevilla, l’única per més d’un gol i sense que el Girona hagués trobat el camí de la porteria rival (2-0). De fet, al marge del Pizjuán, els d’Eusebio només han deixat de marcar en tres dels dotze desplaçaments. No ho van fer tampoc a Anoeta (0-0) ni a San Mamés (1-0).

La defensa, també clau

Més enllà de marcar –el valor doble dels gols al Wanda va donar al Girona l’accés a quarts–, també serà vital tancar millor la porteria del que ho estan fent els blanc-i-vermells en els últims partits. De fet, els d’Eusebio no mantenen el zero a la porteria des de fa més de dos mesos i mig (a Montilivi contra el Leganés, el 10 de novembre). En els dotze últims partits, sempre li han marcat com a mínim un gol. I en els dos últims –al Wanda i al Benito Villamarín–, tres.

Del que no hi ha cap dubte és del favoritisme del Real Madrid, que ara mateix té la lliga molt complicada –el Barça està deu punts per sobre, quan ja s’està jugant la segona volta– i té en la copa i la Champions la seva taula de salvació. Tot i això, els blancs transiten amb una irregularitat poc vista després d’haver perdut Cristiano Ronaldo i, amb ell, una cinquantena de gols. El Girona té a l’abast complicar-li més la vida.

EL GIRONA A FORA

Entre lliga i copa, només una derrota per més d’un gol (Sevilla, 2-0) en les dotze sortides

MASSA ESCLETXES

El Girona, que fa onze partits que encaixa gols, està obligat a millorar defensivament

L’ATAC GIRONÍ

Marcar serà molt important, i els d’Eusebio han vist porteria en 9 de 12 partits a fora
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)