Girona

JAVI ACUÑA

DAVANTER DE L’ALBACETE, EX JUGADOR DEL GIRONA I EL MADRID

“El Girona té opcions sempre”

“El Girona pot aprofitar el moment del Madrid, però tampoc veig Solari llençant aquesta competició”

“El curs 2012/13 va servir per veure que el que es viu ara era possible”

Javi Acuña és dels pocs futbolistes que poden dir que han jugat al Girona i al Madrid, encara que només fos al filial –va anar convocat en un partit de lliga amb el primer equip però no va tenir minuts. A Montilivi va arribar al mercat d’hivern de la temporada 2011/12 i va donar un any i mig d’alegries a l’afició gironina, amb 20 gols en 53 partits de lliga. El paraguaià va brillar especialment el segon curs, quan a les ordres de Rubi l’equip es va quedar a les portes de l’ascens.

Està jugant el seu segon curs a l’Albacete, és feliç allà?
Estic content i disfrutant molt. Quan vaig arribar l’any passat venia de Tailàndia i vaig necessitar força temps per agafar el ritme de competició d’aquí, que és molt més alt, però ara, després d’una bona pretemporada, em trobo molt millor i puc ajudar molt més l’equip.
Estan sorprenent a tothom lluitant per l’ascens, el somien?
És una categoria molt difícil i ara tothom prem l’accelerador, però d’il·lusió no ens en falta. Tot i això el nostre objectiu continua sent assegurar la salvació com més aviat millor perquè la temporada passada vam patir molt. Des del primer dia sabíem que tenim un bon equip i que ens podien sortir bé les coses, però difícilment hauríem dit que estaríem lluitant tan amunt.
Amb el Girona ja es va quedar a les portes de l’ascens.
Sí i va ser una situació molt similar. Havíem fet un equip molt sòlid pensant en la permanència però ens va sortir una temporada gairebé perfecta i ens vam quedar a només un pas d’aconseguir el que semblava impossible.
Quins records guarda del seu pas pel Girona?
Ho recordo tot, perquè va ser una etapa que és impossible d’oblidar. El primer any va ser més complicat perquè personalment venia de problemes amb les lesions i després ens va costar moltíssim assegurar la permanència. Però després la segona temporada va ser espectacular perquè feia temps que el Girona estava jugant a 2a A amb l’objectiu de consolidar-se a la categoria, però aquell va ser el primer pas per veure que aquest club podia somiar fer coses grans com les que està vivint ara.
Li sorprèn veure tot el que ha aconseguit el Girona?
Gens. Fa molts anys que l’equip i el club estan fent les coses bé i aquest és el resultat. Des d’aquell any vaig veure que el club, l’afició i la ciutat estaven preparats per jugar a primera.
D’aquella plantilla hi queda Pere Pons. Què recorda d’ell?
Rubi va veure ràpid que tenia potencial i el cridava sovint del filial. Era molt treballador i ha demostrat que va aprendre molt aquell temps que va conviure amb nosaltres i quan va sortir cedit. Em fa molt feliç veure el que està fent perquè és molt humil i sacrificat. En aquell moment era un nen, però ara m’alegro d’haver compartit vestidor amb ell.
Què té el Girona que fa que golejadors com vostè o Stuani es reivindiquin tant?
És cert que jo vaig fer un gran any com també l’havia fet Coro, o després el van fer Ortuño, Mata, Sandaza, Felipe, Longo i ara Stuani i Portu. Però no sabria dir un motiu. En el meu cas suposo que va ser perquè a Girona vaig aconseguir la tranquil·litat de poder pensar només a jugar a futbol i això, que es troba a pocs llocs, ajuda molt.
Què en pensa, del moment que viu el Madrid? És un club que coneix des de dins.
Està en una situació que a vegades te la trobes i és complicada. I per un club com el Madrid, més. Segur que se’n sortirà, però els moments de dubtes no els hi treu ningú.
Això fa créixer les opcions del Girona de passar ronda?
Sense dubte que el Girona pot aprofitar perfectament aquest moment del Madrid, però tampoc veig Solari llençant aquesta competició. De totes maneres el Girona està molt fort com ja ho va demostrar contra l’Atlético i per això sempre li donaria possibilitats, encara que el Madrid estigués en el seu millor moment. És un equip que sempre lluita contra els grans com ha demostrat. Treballen molt bé el dia a dia i els resultats es veuen al camp, encara que a la lliga ara no estiguin arribant. No crec que el Madrid estigui confiat i espero que el Girona pugui donar la sorpresa, perquè és el club que porto al cor per haver-me fet créixer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)