Girona

Deu dianes per a l’optimisme

Sis noms. Stuani, amb cinc gols, té el Madrid com una de les víctimes predilectes, però Granell, Portu, Juanpe, Choco i Borja també han marcat en una porteria on avui s’han de fer dos gols per somiar

L’única cosa que el Girona sap segur del partit d’avui contra el Madrid és que, si vol tenir alguna mínima esperança de classificar-se per a les semifinals, haurà de marcar almenys dos gols per capgirar el 4-2 del Santiago Bernabéu. És evident que l’objectiu no és fàcil, però el que juga a favor dels gironins és que gairebé sempre han vist porteria contra els equips grans –amb l’excepció de diumenge contra el Barça (0-2)–. De fet, en els quatre partits que el Girona ha jugat contra el Madrid des de l’ascens ha vist porteria: 2-1 a Montilivi i 6-3 al Bernabéu el curs passat, i 1-4 en la lliga i el 4-2 de la copa aquesta temporada. En total, vuit gols marcats per sis jugadors diferents que són els que han de guiar el camí de la remuntada: Stuani, Portu, Juanpe, Borja García, Choco Lozano i Granell.

L’uruguaià mana

L’únic jugador de la plantilla actual del Girona que ha vist porteria en més d’una ocasió contra el Madrid és Cristhian Stuani, que des que va aterrar a Montilivi ha fet tres gols als blancs, tots la temporada passada. El davanter uruguaià va marcar el primer gol en la victòria sonada a Montilivi, i en la segona volta al Santiago Bernabéu va marcar per partida doble. De fet, no són els únics gols que el punta ha fet al conjunt blanc, i és que ja s’havia estrenat durant la seva etapa a l’Espanyol, en què li va marcar dos gols. El primer va ser en la temporada 2012/13, quan els blanc-i-blaus van aconseguir un empat (1-1) a casa contra el Madrid. El segon, i també amb l’Espanyol com a local, el va fer en la derrota (1-4) del curs 2014/15. Amb aquests cinc gols Stuani ha convertit el Madrid en una de les seves víctimes predilectes, ja que només ha marcat més gols al Rayo Vallecano (set), mentre que també ha marcat cinc dianes a l’Alavés –en només cinc partits– i al Getafe.

A banda de Stuani, els altres cinc jugadors que han marcat contra el Madrid ho han fet amb la samarreta del Girona. Els últims a estrenar-se van ser Granell i Choco, que ho van fer fa tot just una setmana al Bernabéu en la copa. Tots dos apunten a titulars i esperen repetir a Montilivi per intentar fer saltar la banca.

Qui també s’ha estrenat aquest curs contra el Madrid és Borja, que va inaugurar el marcador en l’1-4 a Montilivi de la lliga, però avui segur que l’afició no podrà celebrar un altre gol seu perquè està lesionat. Portu i Juanpe, els altres dos que saben què és marcar contra el Madrid perquè ho van fer en la primera i en la segona volta del curs passat, respectivament, no tenen garantit un lloc en l’onze.

En lliga
CRISTHIAN STUANI 5 gols
Espanyol 1-1 Madrid. 2012/13 1 g.
Espanyol 1-4 Madrid. 2014/15 1 g.
Girona 2-1 Madrid. 2017/18 1 g.
Madrid 6-3 Girona. 2017/18 2 g.
PORTU 1 gol
Girona 2-1 Madrid. 2017/18 1 g.
JUANPE RAMÍREZ 1 gol
Madrid 6-3 Girona. 2017/18 1 g.
BORJA GARCÍA 1 gol
Girona 1-4 Madrid. 2018/19 1 g.
En copa
CHOCO LOZANO 1 gol
Madrid 4-2 Girona. 2018/19 (copa) 1 g.
ÀLEX GRANELL 1 gol
Madrid 4-2 Girona. 2018/19 (copa) 1 g.

Iraizoz ha encaixat 58 gols contra el Madrid

D’altra banda, la dada negativa per a les esperances del Girona la protagonitza Gorka Iraizoz. El veterà porter navarrès, sense ser-ne l’únic responsable, ha vist com el Madrid li passava gairebé sempre per sobre i es convertia en la seva bèstia negra més gran, i és que dels 18 partits en què s’ha enfrontat al conjunt blanc només n’ha guanyat dos i n’ha empatat un. El més destacat, però, és que de mitjana ha encaixat més de tres dianes en aquests 18 partits, i és que en total el Madrid l’ha batut 58 vegades. De fet, només ha aconseguit deixar la porteria a zero les dues vegades que el seu equip ha guanyat.

Només hi ha un equip que li ha marcat més gols que els blancs en partits oficials, el Barça, contra el qual Iraizoz ha encaixat 65 dianes, però ho ha fet en 32 partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)